Τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρωπαϊκό έδαφος βλέπουν Η.Π.Α και Βρετανία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρωπαϊκό έδαφος βλέπουν Η.Π.Α και Βρετανία

Γράφει ο Γιάννης Νάκος Συνέχεια στα σενάρια των τελευταίων ημερών για τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα εναντίον ευρωπαϊκών χωρών, έδωσα...


Γράφει ο Γιάννης Νάκος
Συνέχεια στα σενάρια των τελευταίων ημερών για τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα εναντίον ευρωπαϊκών χωρών, έδωσαν χθες οι ΗΠΑ αλλά και η Βρετανία με την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών με τις οποίες προειδοποιούν τους πολίτες τους για «υψηλό κίνδυνο» εκδήλωσης τρομοκρατικών ενεργειών σε Γαλλία και Γερμανία.
Αμφότερες οι οδηγίες κάνουν πλέον λόγο για «υψηλό» κι όχι «γενικό» βαθμό επικινδυνότητας αλλά η οδηγία που εξέδωσαν οι ΗΠΑ, περιλαμβάνει και τη Βρετανία στις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες ενδέχεται να δεχθούν επίθεση.
Η αμερικανική οδηγία χαρακτηρίζει ως πιθανούς στόχους, τα αξιοθέατα των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και τα μέσα μεταφοράς, καθώς επίσης και συνοικίες όπου κατοικούν βρετανοί και αμερικανοί υπήκοοι.
Οι νέες οδηγίες έρχονται μετά από τις προειδοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, στις οποίες οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν λόγο για επιθέσεις «τύπου κομμάντο» σε Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, από ισλαμιστές προερχόμενους από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, οι οποίοι όμως είχαν εντοπισθεί και εξουδετερωθεί από Νατοικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, ανάμεσα στους ισλαμιστές που σκοτώθηκαν, περιλαμβανόταν ένας βρετανός, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του και οκτώ άλλους γερμανικής υπηκοότητας ισλαμιστές, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου