Παρέμβαση Παπουτσή για τη λαθρομετανάστευση! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Παρέμβαση Παπουτσή για τη λαθρομετανάστευση!

Την ανάγκη κοινοτικής αλληλεγγύης στο θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης τόνισε στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη...


Την ανάγκη κοινοτικής αλληλεγγύης στο θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης τόνισε στο Λουξεμβούργο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσής ο οποίος είχε συνάντηση και με την υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
Στα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά την παρέμβασή του στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, ζητώντας την έμπρακτη αλληλεγγύη των κρατών-μελών.
Ο υπουργός είχε στο περιθώριο της συνόδου συνάντηση με την υφυπουργό εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέϊν Χολ Λουτέο, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων που προκύπτουν από την αυξανόμενη ένταση της παράνομης μετανάστευσης.
Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών με την ΕΕ και τα κράτη μέλη, προκειμένου από κοινού να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών τους.
Στην παρέμβαση του στο Συμβούλιο ο κ. Παπουτσής επεσήμανε την ανάγκη συντονισμένων ενεργειών των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της αύξησης των μεταναστευτικών ροών που δέχεται η Ελλάδα.
Το φαινόμενο δεν είναι τοπικό, είναι καθαρά ευρωπαϊκό, τόνισε ο κ. Παπουτσής ο οποίος επεσήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα καταβάλει κάθε προσπάθεια αλλά χρειάζεται την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών.
"Μόνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν στα σύνορα του Έβρου 1.400 άτομα που επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί με τον πληθυσμό 2-3 ελληνικών χωριών", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός προστασίας του πολίτη.
Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια σε μέσα, τεχνογνωσία, εμπειρία αλλά και ουσιαστική οικονομική ενίσχυση, ιδιαίτερα τώρα που "επιχειρούμε να αλλάξουμε το σύστημα παροχής ασύλου και να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες υποδοχής μεταναστών, να εφαρμόσουμε αυστηρότερα μέτρα φύλαξης των χερσαίων συνόρων μας και να συγκροτήσουμε μια σύγχρονη ακτοφυλακή για τη φύλαξη της παράκτιας Ελλάδας και των θαλασσίων συνόρων". «Αναμένουμε επίσης σημαντική βοήθεια από την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη», τόνισε.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει την προώθηση δεσμευτικών νομοθετικών λύσεων και τη θεσμική κατοχύρωση της αρχής της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου, μέσω μιας «ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης».
Τόνισε ακόμη πως η Ελλάδα επιμένει στην αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου, ο οποίος, στη σημερινή του μορφή, επιβαρύνει υπέρμετρα και δυσανάλογα τα κράτη-μέλη της πρώτης γραμμής, που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης και, αποδεδειγμένα, δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις εισόδου παράνομων μεταναστών.
Καταλήγοντας ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει ολοκληρωμένο Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, αν δεν έχουν, όλα τα κράτη μέλη, τις αντίστοιχες υποχρεώσεις, οικονομικού ή διοικητικού χαρακτήρα, ως προς τις υποθέσεις που πρέπει να διαχειριστούν.
Η ολοκλήρωση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου θα πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα προώθησης της αρχής της δίκαιης κατανομής ευθυνών, αρχής κατοχυρωμένης στη Συνθήκη της ΕΕ, κατέληξε ο κ. Παπουτσής.
Κατά τη Σύνοδο η αρμόδια κοινοτική επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ ενημέρωσε τους υπουργούς για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις της είπε ότι υπάρχει πλέον ένα πρόγραμμα δράσης με επεκφρασμένη ευρωπαϊκή βούληση για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία ενός συστήματος στον τομέα του ασύλου που θα βασίζεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η κοινοτική επίτροπος αναφέρθηκε ακόμη στη δέσμευση του Ελληνα πρωθυπουργού για τη δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί.
Από "ΕΘΝΟΣ"

1 σχόλιο

  1. ποια υποδοχη, δεν τους θέλουμε, πως θα γινει, για να πλουτιζουν καποιοι που δεν δινουν δουλεια σε Ελληνες θα γινόμαστε θύματα βιαίων μουσουλμάνων φασιστών. Καμιά ψηφός σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ποιο ασυλο μας δουλευει, αφου υποτιθεται ολες οι χωρες πλην Κορεας-Κινας-Κούβας-Βενεζουέλας έχουν δημοκρατία, κανέναν άσυλο και καμια υποδοχή μουσουλμάνων, δηλ. 400 χρόνια σκλαβιας και απειλής ολοκληρωτικής μας γενοκτονίας ήταν λίγο?? Ποιος δίνει το δικαίωμα σε δηθεν προοδευτικους να στρέφονται κατά των Ελληνων και της Ελλαδας, γιατι ποτε η αστυνομια δεν τους συλλαμβανει και δημοσιοποιεί τα στοιχεια τους. Εαν θελετε να βρειτε μερικους απο αυτούς τους βολεμενους που καίνε και σπανε ελατε Θεσσαλονικη, Ροτοντα-σκουπιδοτοπος-τουαλετε λαθρομεταναστων βραδινες ώρες να τους δείτε, ελεος, η υπομονή εξαντλείνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου