Γιάννης Κουριαννίδης: Διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία στην Μακεδονία! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γιάννης Κουριαννίδης: Διακυβεύεται η εθνική μας κυριαρχία στην Μακεδονία!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο O υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, φίλος του "ΕΚ" και πρωτεργ...


Συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο
O υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης, φίλος του "ΕΚ" και πρωτεργάτης σε πλείστες όσες πατριωτικές προσπάθειες, κατέρχεται στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, με το ψηφοδέλτιο του Στέλιου Παπαθεμελή. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, εκθέτει τις θέσεις του και δηλώνει για άλλη μια φορά παρών στον αγώνα για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.
Γιατί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και γιατί με τον συνδυασμό του Στέλιου Παπαθεμελή;
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο λόγω της έννοιάς του όσο και λόγω δομών, θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα αξιοκρατικής ανάδειξης των εκπροσώπων του λαούτου Δήμου υπό την αρχαία του έννοια.
Δυστυχώς, τα κόμματα δεν άφησαν τον θεσμό αυτό να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών. Τον εκμεταλλεύθηκαν και τον ποδηγέτησαν, με αποτέλεσμα να εκτραπεί των επιδιώξεων και σκοπών του και να καταστεί υποχείριο κομματικών εξαρτήσεων και επιχειρηματικών συμφερόντων. Με τον Στέλιο Παπαθεμελή νοιώθω ότι βρίσκομαι πια μακριά από κομματικές αγκυλώσεις, δίπλα σ' έναν άνθρωπο που ποτέ δεν προσέβαλε τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των πολιτών και των συνεργατών του, που ποτέ δεν καπηλεύθηκε τις αγωνίες και τις εθνικές ευαισθησίες των Ελλήνων για ίδιον όφελος και έθεσε το προσωπικό συμφέρον του στην υπηρεσία υψηλών ιδανικών, όσο κι αν αυτό του κόστισε.
Είχατε άλλες προτάσεις;
Υπήρξαν συζητήσεις με πρωτοβουλίες του κ. Κώστα Γκιουλέκα και συνεργατών του, αλλά επίσημη πρόταση όχι. Με τον κ. Γκιουλέκα μας συνδέει φιλική σχέση από παιδιά, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Πρόκειται για μία κομματική υποψηφιότητα, η οποία θα είναι δέσμια, όπως και η απερχόμενη διοίκηση του κ. Παπαγεωργόπουλου, γενικότερων κομματικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων και φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό εκ μέρους μου.
Υπάρχει πολιτικό διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές; Και αν ναι, ποιό είναι αυτό;
Αυτό που διακυβεύεται στις μέρες μας, είναι η εθνική μας αξιοπρέπεια, αλλά και ακεραιότητα. Επίσης, οι κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, που έπρεπε να δούμε μία υποτίθεται σοσιαλιστική κυβέρνηση να τις κάνει κουρελόχαρτο. Σ' αυτές τις εκλογές, οι κανόνες του παιχνιδιού δεν πρέπει και δεν θα καθοριστούν από τα κομματικά μαγειρεία. Η σύμβαση της υποτέλειας και της εκχώρησης του εθνικού μας πλούτου, αλλά και της εθνικής μας κυριαρχίας, στα διεθνή κέντρα εξουσίας, με τη συμπαιγνία του κομματικού κατεστημένου της Μεταπολίτευσης, αλλά δυστυχώς και με τις πλάτες ενός ανθρώπου που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε τους Έλληνες πατριώτες, θα καθορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού. Ήδη, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο λαός αντιδρά, προς το παρόν με νόμιμο και θεσμικό τρόπο. Η προτίμηση σε ανθρώπους που τόλμησαν να υψώσουν το ανάστημά τους στις ξεπουλημένες ηγεσίες των κομμάτων τους, είναι η ηχηρότερη μέχρι στιγμής απάντησή του. Κάποιοι θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται το αύριο της υπερθεσμικής οργής του λαού, που θα έλθει αναπόφευκτα αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός του! Ειδικότερα πάντως, στην περιοχή της Μακεδονίας, αυτό που διακυβεύεται είναι η συνέχιση της αντίστασης του λαού και των τοπικών κοινωνιών απέναντι στο σχεδιασμό και στην επιβουλή κατά της Μακεδονίας μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι βρισκόμαστε τάχα σε αδιέξοδο, ότι πρέπει να κλείσει επιτέλους το θέμα με ένα συμβιβασμό, ότι προέχει η ανάπτυξη και των δύο χωρών που εγκλωβίζεται στην αντιπαλότητα για την ονομασία κ.λπ. Τα πρόσωπα που εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή, τοποθετούνται με ταχείς ρυθμούς σε καίριες θέσεις, όπως λ.χ. συνέβη με το διορισμό του γνωστού «ελληνόφωνου» Γιάννη Κωνσταντίνου ως προέδρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Όπου τα πράγματα εξαρτώνται από τη βούληση του λαού, όπως λ.χ. συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη, ενεργοποιείται ο εσμός των εξωνημένων δημοσιογραφικών γραφίδων και μικροφώνων, ώστε να εξωραϊστεί η εικόνα πολιτικών προσώπων, όπως ο Γιάννης Μπουτάρης, του οποίου οι αντεθνικές θέσεις και δηλώσεις αποσιωπούνται συστηματικά. Ο λαός της Θεσσαλονίκης πρέπει να δώσει μία αποφασιστική απάντηση συντριβής αυτού του σχεδιασμού.
Ποιά ιεράρχηση δίνετε στα προβλήματα της πόλης της Θεσσαλονίκης;
Αναμφίβολα, αυτό που πλήττει σήμερα την πόλη, όπως και όλη την Ελλάδα, είναι κυρίως οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ο οικονομικός μαρασμός τής άλλοτε ακμάζουσας νύφης του Θερμαϊκού, είναι τραγικός. Η κατάσταση φυσικά επιδεινώνεται με την άνθηση του παραεμπορίου που ασκούν όλο και πιο έντονα οι λαθρομετανάστες, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των πολιτών για φθηνά προϊόντα, που φυσικά στη συνέχεια πληρώνουν πολύ ακριβά λόγω της κακίστης ποιότητάς τους, αλλά και λόγω της διαφυγής φόρων και της διαρροής κεφαλαίων στο εξωτερικό. Από κει και πέρα, τίθεται σαφέστατα ένα θέμα ανάδειξης του ελληνικού χαρακτήρα της πόλης, τόσο πληθυσμιακά όσο και πολιτισμικά και αισθητικά. Ο κατακλυσμός των λαθρομεταναστών, τόσο από όμορες χώρες όσο και εσχάτως από ασιατικές και αφρικανικές, αλλά και η ανεξέλεγκτη κίνηση προσώπων από και προς την «ευρωπαϊκή» πλέον Βουλγαρία, που κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς έρχονται να κάνουν στη χώρα μας, αλλοιώνουν βάναυσα τον χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, χωρίς να συνεισφέρουν τίποτε ουσιαστικό στην ανάπτυξή της. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί άμεσα. Όσον αφορά στην αισθητική της πόλης, η εκτροπή που έχει καθιερώσει η απερχόμενη δημοτική αρχή από κάθε τι το ελληνοπρεπές, αποτυπώνεται δραματικά στο αρχιτεκτονικό αίσχος του νέου Δημαρχείου, στα νέα θεματικά πάρκα της παραλίας, στο γλυπτό πριόνι μπροστά στο αρχαιολογικό μουσείο κ.λπ. Τέλος, τα προβλήματα καθημερινότητας είναι ιδιαιτέρως οξυμένα, με το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα να ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς. Αν σ' αυτά προσθέσει κανείς την οικονομική κακοδιαχείριση και τον ελλιπή έλεγχο, που οδήγησαν στην τεράστια υπεξαίρεση αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο του Δήμου, αλλά και συχνά στην αδυναμία έγκαιρων καταβολών των υποχρεώσεών του, τη μη ορθολογιστική κατανομή των 4.500 (!) υπαλλήλων του Δήμου, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία αρκετών υπηρεσιών του, τότε αποτυπώνεται η εικόνα του Δήμου, που πολλές φορές αδυνατεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τους δημότες του.
Ποιό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Γιάννης Κουριαννίδης σε αυτές τις εκλογές;
Μετά από 36 χρόνια μεταπολίτευσης, θεωρώ ότι το κομματικό κατεστημένο έδωσε εξετάσεις και απορρίφθηκε. Το κράτος που παρέλαβε το οδήγησε στην χρεοκοπία και στη διεθνή ανυποληψία. Παλαιοί αλλά και νεώτεροι φερέλπιδες πολιτικοί απαξιώθηκαν από τις επιλογές και τα αποτελέσματά τους. Μοναδική ελπίδα αποτελούν πια πρόσωπα με μία σταθερή διαχρονική πορεία στο επίπεδο των ιδεών τους, που έθεσαν το προσωπικό τους συμφέρον κάτω από αυτές. Ο Στέλιος Παπαθεμελής είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους και γι' αυτό είναι ένας από τους ελάχιστους πλέον πολιτικούς που κυκλοφορεί χωρίς σωματοφύλακες στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, χωρίς να δέχεται ύβρεις και προπηλακισμούς! Η δικαίωση της πορείας αυτών των ανθρώπων, ίσως είναι το μήνυμα που όλοι μας πρέπει να δώσουμε σ' αυτές τις εκλογές. Θα είμαι πολύ ευτυχισμένος αν καταφέρω να βοηθήσω αποτελεσματικά σ' αυτήν την προσπάθεια.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου