Ντόρα Μπακογιάννη..."Δημοκρατική Συμμαχία"...και η πολιτική που θα ακολουθήσει! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ντόρα Μπακογιάννη..."Δημοκρατική Συμμαχία"...και η πολιτική που θα ακολουθήσει!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Πριν λίγες μέρες γεννήθηκε το νέο κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, σε μία χολιγουντιανή ατμόσφαιρα, στο θέατρο...


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Πριν λίγες μέρες γεννήθηκε το νέο κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, σε μία χολιγουντιανή ατμόσφαιρα, στο θέατρο Babmington των Αθηνών...!
Το όνομα αυτού «Δημοκρατική Συμμαχία». Όπως είπε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, το κόμμα της θα είναι δημοκρατικό κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Και σε κάποια αυτοκριτική στιγμή της ομιλίας της είπε επίσης, «έχω και εγώ αλλάξει, διότι μ’ άλλαξε η ζωή». Ειλικρινά, μου γεννώνται πολλά εύλογα ερωτήματα. Το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, θα έχει την ίδια υπευθυνότητα που είχε και εκείνη, όταν πριν τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. για την ανάδειξη αρχηγού, έλεγε πως είναι απλός στρατιώτης του κόμματος;
Το κόμμα της θα έχει την ίδια υπευθυνότητα με εκείνη, όταν έλεγε πως δεν θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και θα είναι αρωγός της ενότητας της Ν.Δ.;
Θα έχει το κόμμα της την ίδια υπευθυνότητα, όπως εκείνη ως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας στην κυβέρνηση Κ.Καραμανλή όταν:
1. Εξακολουθούσε να επιδιώκει την πραγματοποίηση της επισκέψεως του Τούρκου (τότε) Υπουργού Εξωτερικών κ.Γκιούλ στην χώρα μας, από την στιγμή που το τουρκικό κατεστημένο περιλάμβανε στην ατζέντα την αποστρατικοποίηση του Αϊ Στράτη, θεωρώντας τον γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο;
Για το συγκεκριμένο Εθνικό θέμα δεν έκανε κανένα διάβημα και η αντίδρασή της αρκέστηκε σε μία απλή ενημέρωση στο ΝΑΤΟ
2. Στήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι σχέσεις της την εποχή εκείνη, με τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσο Παπαδόπουλο.
3. Ετάχθη υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των Η.Π.Α. σε Τσεχία και Πολωνία και δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Ρωσία με την αψυχολόγητη στάση της.
4. Ήταν αρνητική στην δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, ακολουθώντας την στάση των Η.Π.Α. στο όλο θέμα! Παρ’ όλα αυτά, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε την συμφωνία για τον αγωγό με τον ομόλογό του Έλληνα Πρωθυπουργό.
5. Δέχθηκε να παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Σύνοδο των μελών κρατών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα το 2008, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια, με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Όλες οι παραπάνω ενέργειες χαρακτηρίζονται πλέον εκ των αποτελεσμάτων, πως ήταν στάσεις ηττοπαθείς και προσβλητικές και θα έπρεπε, η κ. Μπακογιάννη να ζητήσει συγνώμη κατά την ίδρυση του κόμματός της.
Τέλος, κα Μπακογιάννη, ονομάσατε το κόμμα σας «Δημοκρατική Συμμαχία». Συμμαχία σημαίνει σύμπραξη κάποιων, εναντίον κάποιων άλλων μη κατονομαζόμενων.
Πείτε μας λοιπόν, εναντίον ποιων στρέφεται η συμμαχία της οποίας ηγείσθε;
Ποιες είναι οι συνιστώσες δυνάμεις που απαρτίζουν την συμμαχία σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου