Ξεφουσκώνει η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ξεφουσκώνει η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας...!

Κρίση ανεργίας προβλέπει και ο ΟΗΕ...! Ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2011 και 2012 θα είναι ασθενικός και δεν θα μπορέσει ...


Κρίση ανεργίας προβλέπει και ο ΟΗΕ...!
Ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας το 2011 και 2012 θα είναι ασθενικός και δεν θα μπορέσει να απορροφήσει τους ανέργους που προκάλεσε η κρίση, εκτιμά σε έκθεσή του ο ΟΗΕ. Επισημαίνει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη άρχισε να χάνει τη δυναμική της από τα μέσα αυτής της χρονιάς. Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι "το πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στις μεγάλες οικονομίες ξεθωριάζει", ενώ η νομισματικές "αψιμαχίες" έχουν προκαλέσει αναταραχή στις αγορές.
Τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης 3,1% το 2011 και 3,5% το 2012. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες και περιβάλλονται από σοβαρούς κινδύνους. Για τις ΗΠΑ, εκτιμούν επιβράδυνση της ανάπτυξης το 2011, από 2,6% φέτος σε 2,2% και βελτίωση του δείκτη το 2012, στο 2,8%. Για την Ευρώπη προβλέπουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα πέσει το 2011 από το 1,6% στο 1,3% και θα ανέλθει το 2012 στο 1,6%.
Ασθενική ανάπτυξη προβλέπεται και για την Ιαπωνία, λόγω του αποπληθωρισμού και του υψηλού δημοσίου χρέους. Εκτιμάται ότι το 2011 θα βρίσκεται στο 1,1% του ΑΕΠ και το 2012 στο 1,4%.
Ατμομηχανές της παγκόσμιας ανάπτυξης θα συνεχίσουν να είναι οι αναδυόμενες οικονομίες, αλλά αναμένεται να επιβραδύνουν στο 6%, έναντι 7% φέτος.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου