Η αλήθεια για το χρέος...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η αλήθεια για το χρέος...!

Ανάλυση του προδοτικού χρέους των 360 δις ευρώ και της κατάστασης της οικονομίας, επιχειρεί ο πρώην υφυπουργός των Οικονομικών Πέτρος Δούκας...


Ανάλυση του προδοτικού χρέους των 360 δις ευρώ και της κατάστασης της οικονομίας, επιχειρεί ο πρώην υφυπουργός των Οικονομικών Πέτρος Δούκας με σημείωμά του, που ξεκινά με απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη.
Έτσι, από τα 360 δις ευρώ δημοσίου χρέους, τα 211 προέρχονται από δανεισμό για την πληρωμή τόκων από το 1975 μέχρι σήμερα. Την ίδια ώρα, το «άνοιγμα», η χρηματοδότηση δηλαδή των ελληνικών εμπορικών τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ξεπερνά τα 80 δις ευρώ.
Την ίδια επίσης ώρα, τα spread δανεισμού αντί να μειώνονται έχουν ξεπεράσει τις 1400 μονάδες βάσης που σημαίνει πως οι αγορές επιμένουν πως το ρίσκο χρεοκοπίας παραμένει πολύ υψηλό και συνεχίζουν να αρνούνται να μας δανείσουν. Ο Πέτρος Δούκας σημειώνει επίσης πως τον καιρό που υπηρετούσε στο υπουργείο των Οικονομικών (2004-Σεπτέμβριος 2007), τα spread είχαν σταθεροποιηθεί στις 29 μονάδες βάσης και η διαφορά με την Ιταλία είχε μηδενιστεί.
Αντίθετα σήμερα, αυτή ξεπερνά τις 950 μονάδες βάσης, δηλαδή αν σήμερα επιχειρούσαμε να δανειστούμε, θα δανειζόμασταν πάνω από 9,5% ακριβότερα από ό,τι η Ιταλία.
Την περίοδο εκείνη, σύμφωνα με τον κ. Δούκα, επιμηκύνθηκε κατά πολύ η μέση διάρκεια του χρέους, οπότε η Ελλάδα κατάφερε να δανειστεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της, για τριάντα και πενήντα χρόνια.
Το όφελος του Δημοσίου από αυτά τα δάνεια είναι σε σημερινές τιμές πάνω από 8 δις ευρώ.
Παράλληλα, αυξήθηκε ο δανεισμός για εικοσαετείς διάρκειες. Χωρίς αυτά τα 20ετή, 30ετή και 50ετή δάνεια, σημειώνει ο πρώην υφυπουργός, η θέση της χώρας μας θα ήταν σήμερα πολύ πιο δυσχερής.
Όσο για το απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του Γέρου του Μοριά που επιλέγει είναι το ακόλουθο:
«Συνέβη εις την ελληνικήν φυλήν ό,τι συμβαίνει την νύχτα εις τον κόσμο, που η ώρα η πλέον σκοτεινή, η πλέον θαμπή της νυκτός είναι η ώρα που σιμώνει το φως της ημέρας».
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ"

1 σχόλιο

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ.
    Σύμφωνα με τους Συνταγματολόγους , έχει ενεργοποιηθεί το ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος και είναι καθήκον μας να υπερασπισθούμε την Πατρίδα μας ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ εναντίον των σφετεριστών.
    Όλοι λοιπόν στις πλατείες απαιτώντας την πτώση της κυβέρνησης και την διενέργεια Εθνικών εκλογών , για να σταματήσει η προδοσία της χώρας και η βίαιη παράδοση της και το ξεπούλημα της στους τοκογλύφους. ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

    Άρθρο 120

    Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

    2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


    ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου