Μέρκελ: Εθνική ανεξαρτησία με χρέος άνω του 80% δεν υπάρχει! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μέρκελ: Εθνική ανεξαρτησία με χρέος άνω του 80% δεν υπάρχει!

«Με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου» Αυτό τόν...


«Με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου»

Αυτό τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο Βερολίνο, θέλοντας να στείλει το ίδιο μήνυμα σε όλους τους χρεωμένους εταίρους της Ευρωζώνης, μεταξύ τους βεβαίως και στη χώρα μας.

Σημείωσε ότι αυτό είναι πρόβλημα και για τη Γερμανία. Όταν μάλιστα  ρωτήθηκε αν θεωρεί επιτυχημένη την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, η Γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε ότι πρόκειται για πολιτική αποκλειστικά λιτότητας και σταθεροποίησης και υποστήριξε ότι υπάρχουν παράλληλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ενίσχυση της δυνατότητας να βρουν δουλειά οι νέοι.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος έσπευσε για άλλη μία φορά και αμέσως μετά τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι που δήλωσε κάτι αντίστοιχο να υπενθυμίσει, ότι οι χώρες που δανείζονται …και βέβαια ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα, έχουν προ πολλού χάσει την Εθνική τους Κυριαρχία από τις ίδιες τους τις επιλογές ….και υπογραφές. Μάλιστα δήλωσε πεπεισμένη ότι «αυτό το μίγμα μέτρων για ανάπτυξη, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για σταθεροποίηση των προϋπολογισμών είναι σωστό και απαραίτητο και βεβαίως πρέπει να είναι -και είναι- προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να οδηγήσει σε ανάπτυξη και από την ανάπτυξη σε περισσότερες θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου