Ο Πινόκιο Ρουπακιώτης λέει τώρα ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν φωτογραφίζει κανέναν...!!! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Πινόκιο Ρουπακιώτης λέει τώρα ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν φωτογραφίζει κανέναν...!!!

«Aν θέλουμε να αποκρούσουμε τον νεοναζισμό οφείλουμε να πράξουμε» δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτ...


«Aν θέλουμε να αποκρούσουμε τον νεοναζισμό οφείλουμε να πράξουμε» δήλωσε στη κρατική τηλεόραση ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ζήτησε να ψηφιστεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Το σχέδιο νόμου «δεν έχει ταυτότητα, δεν φωτογραφίζει κανέναν και δεν στρέφεται εναντίον κανενός», τόνισε.

«Όσοι παραβούν το Σύνταγμα, ο εισαγγελέας και στη συνέχεια τα δικαστήρια θα έχουν λόγο γι αυτούς» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι το Σύνταγμα δε έχει πρόνοια για να τεθεί κάποιο κόμμα εκτός νόμου, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν νόμοι που τιμωρούν πράξεις βίας ή άλλες συμπεριφορές και μέσω αυτών μπορούν να παραπεμφθούν σε δίκη βουλευτές που τυχόν τους παραβιάζουν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επικαιροποιούνται παλαιότεροι νόμοι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, επισήμανε ότι «είναι ίσως το επιεικέστερο νομοσχέδιο σε σχέση με αυτά που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ» και υπογράμμισε ότι «κανένα κόμμα δεν δικαιούται να αντιμετωπίσει το φάσμα του νεοναζισμού με εκλογικά κριτήρια».

Τόνισε, επίσης, ότι όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι υποχρεωμένα να βρουν συγκλίσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού.

Σε ότι αφορά τη διάταξη για τις προσωρινές διαταγές είπε ότι είναι σχεδόν έτοιμη και θα προβλέπει επίσπευση των διαδικασιών για έκδοση αποφάσεων από τα δικαστήρια εντός 2-3 μηνών.

Από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου