Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων ευρώ ο Φιλιππίδης

Στον A. Φιλιππίδη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Μαραθώνια ...

Στον A. Φιλιππίδη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Μαραθώνια η απολογία με υπόμνημα 200 σελίδων. Τι υποστήριξε για τις δανειοδοτήσεις.

της Εύας Καραμανώλη

Ελεύθερος με εγγύηση 2 εκατομμυρίων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης.

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη, Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε «πως όταν υπάρχει ευθυκρισία αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται η Δικαιοσύνη. Το κυριότερο είναι ότι ο ανακριτής δέχθηκε πως ο Αγγ. Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ήρθε εκουσίως στη χώρα και όχι όπως διαδιδόταν με επέλαση».

Νωρίτερα το Euro2day μετέδωσε:

Οικονομικά στοιχεία και λεπτομερείς αναλύσεις παρέθεσε στην απολογία του -που ξεπέρασε σε διάρκεια τις έξι ώρες- ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης.

Ο κατηγορούμενος, που παρέδωσε στην ανάκριση υπόμνημα 200 σελίδων, επιχείρησε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στην τράπεζα από τα δάνεια που τον έφεραν ενώπιόν τους με βαρύ κατηγορητήριο για απιστία και απάτη κατά του Δημοσίου με επιβαρυντικές περιστάσεις.

«Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης το πρωί λίγο πριν μπει στο ανακριτικό γραφείο, δήλωση που αφορά τον βασικό ισχυρισμό του ότι το ΤΤ είχε εγγυήσεις για τη χορήγηση των επίμαχων δανείων αλλά και το γεγονός ότι αντιστοίχως είχαν κινηθεί τότε όλες οι τράπεζες που χρηματοδότησαν επιχειρήσεις.

Ο κ. Φιλιππίδης μάλιστα υποστήριξε στη δήλωσή του ότι «εάν χάσω, τότε οι εισαγγελείς θα εγκρίνουν τα δάνεια». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος που αναμένεται να ολοκληρώσει την απολογία του αργά το βράδυ «απαντά» για μια προς μια τις επίμαχες δανειοδοτήσεις. Συγκεκριμένα όπως φέρεται να υποστηρίζει:

Το δάνειο προς επιχείρηση του ζεύγους Γριβέα, που είναι εκζητούμενοι από τις βρετανικές Αρχές, χορηγήθηκε σε μία εταιρεία με καλή εικόνα και πολυετή παρουσία στον χώρο των συνεδρίων.

Το δάνειο προς στην εταιρεία Alapis, συμφερόντων του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Proton bank, επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, χορηγήθηκε με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και σε χρόνο που η εταιρία -παρότι είχε λάβει και άλλο δάνειο 600 εκατ. ευρώ- είχε ήδη προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 460 εκατ. ευρώ. Αναφέρει επίσης πως την επίμαχη χρονική περίοδο η αξία της μετοχής ήταν 24- 26 ευρώ.

Τα δάνεια προς εταιρίες του ομίλου του Δημήτρη Κοντομηνά είχαν εξασφαλίσεις για την τράπεζα. Χαρακτηρίζει επίσης ο κ. Φιλιππίδης επωφελή για το ΤΤ τη σύμβαση της τράπεζας με τον επιχειρηματία για συνεργασία τους μέσω της εταιρείας Best Line στον τομέα των πιστωτικών καρτών. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι επί διοίκησής του, το ΤΤ απέκτησε υψηλά μερίσματα.

Τέλος για τα δάνεια σε επιχειρήσεις συμφερόντων Π. Ευθυμίου -για τα οποία εκδόθηκε δεύτερο ένταλμα σύλληψής του- ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να αμφισβητεί τη δίωξη που του ασκήθηκε καθώς, όπως λέει, η δανειοδότηση εξυπηρετείται κανονικά από άλλον επιχειρηματία ο οποίος έχει αγοράσει τις επίμαχες εταιρίες.

Ο κατηγορούμενος φέρεται επίσης έτοιμος να δώσει μάχη και για το ζήτημα της επιστροφής του στην Ελλάδα από την Τουρκία, θέμα κρίσιμο που εκτιμάται ότι θα προσμετρηθεί για την ποινική μεταχείρισή του μετά το πέρας της απολογίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φιλιππίδης θα προσκομίσει κρίσιμα έγγραφα όσον αφορά τις συνθήκες επιστροφής του ώστε να αποδείξει ότι δεν έφτασε στην Ελλάδα υπό καθεστώς απέλασης ή υπό καθεστώς διακριτικής συνοδείας αστυνομικών κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο από την Κωνσταντινούπολη.


Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει μάλιστα ότι γύρισε οικειοθελώς για να κριθεί πριν καν ενεργοποιηθεί το δεύτερο αίτημα έκδοσής του και ενώ το πρώτο είχε ήδη απορριφθεί από την τουρκική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου