Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Chuck Hagel: "Ο Β.Πούτιν θα εισβάλλει στη Μολδαβία" - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Chuck Hagel: "Ο Β.Πούτιν θα εισβάλλει στη Μολδαβία"

Μετά την αμερικανική απόρριψη της ρωσικής πρότασης για ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, στις ΗΠΑ επικρατεί αναβρασμός ότι ο Β.Πούτιν θα π...

Μετά την αμερικανική απόρριψη της ρωσικής πρότασης για ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, στις ΗΠΑ επικρατεί αναβρασμός ότι ο Β.Πούτιν θα προχωρήσει σε επέμβαση προς ανάκτηση της Αν.Ουκρανίας μέχρι και την Υπερδνειστερία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Chuck Hagel έδωσε εντολη στον Ανώτατο Διοικητή του ΝΑΤΟ στρατηγό Philip Breedlove,να πετάξει από την Ουάσινγκτον στις Βρυξέλες για να συναντήσει δοικητές της Συμμαχίας με θέμα προς συζήτηση πιθανή ρωσική επέμβαση στη Μολδαβία.

Η Ουάσινγκτον φοβάται ότι τα συγκεντρωμένα ρωσικά στρατεύματα στην ουκρανική μεθόριο έχουν ως τελικό σκοπό την ανάκτηση της Υπερδνειστερίας, του ρωσικού ανεξάρτητου θύλακα που από το 1992 έχει αποσχισθεί από την Μολδαβία.

Όπως το βλέπουν σε ΗΠΑ και Ισραήλ σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού ιστότοπου Debka, ό Β.Πούτιν ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια στρατιωτικη΄ζώνη που θα χρησιμεύει ως ασπίδα για το Ιράν ώστε να αποφευχθεί μια πιθανή επίθεση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις από το βορά μέσω της Κασπίας θάλασσας. Προφανώς στις ΗΠΑ θεωρούν ότι η Γεωργία σύντομα θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Για τις επόμενες ρωσικές κινήσεις συζητά ο αρχηγός των αμερικανικών ΕΔ Martin Dempsey με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό  Binyamin Netanyahu κι τον Ισραηλινο ΥΠΑΜ Moshe Ya’alon.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς στρατιωτικύς αναλυτές, εάν τελκώς απορριφθεί το ρωσικό σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης με την δημιουργία μιας Ουκρανικής Συνομοσπονδίας, αναγνώριση της Υπερδνειστερίας, και μη ένταξη σε ΝΑΤΟ, ΕΕ Μολδαβίας και Ουκρανίας, τότε είναι σφόδρα πιθανό ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Μολδαβία. Αυτό μπορεί να συμβέι μόνο με τρεις τρόπους.

Ανάκτηση της Ανατολικής Ουκρανίας με προέλαση μέσω των ρωσόφωνων, και ρωσόφιλων περιοχών του Ντόνετσκ, Λούγκανσγκ, Χάρκοβο, και Οδησσού, μέχρι την Υπερδνειστερια (που αποτελεί συνέχεια της ουκρανικής περιοχής της Οδησσού.

Απόβαση στρατευμάτων στην Οδησσό και προέλαση πάλι μέχρι την Υπερδνειστερία (έχει το πλεονέκτημα ότι θα περιέλθει υπό ρωσική κατοχή και το τελευταίο ουκρανικό κομμάτι που βλέπει στην Μαύρη Θάλασσα), όπου η διαδρομή θα είναι σαφώς μικρότερη.

Τελευταία λύση, είναι μεγάλη αεραποβατική επιχέιρηση με αλεξιπτωτιστές, αλλά αυτό πάλι δεν θα ένωνε τον ρωσικό θύλακα με τον ρωσικό κορμό και ούτε θα έλυνε το προβλημα της οικονομικής ασφυξίας της περιοχής, αλλά θα ενίσχυε την ρωσική στρατιωτική παρουσία. Πάντως οι Ρώσοι πραγματοποίησαν μεγάλη άσκηση με την συμμετοχή 4000 αλεξιπτωτιστών με το βλέμμα στην Μολδαβία.

Αν και η Ρωσία έχει υποστηρίξει ότι δεν θα κάνει πλέον χρήση των Ενόπλων Δυνάμεών της, είπε ωστόσο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβροφ, ότι "είναι έτοιμη να προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσόφωνων" και αυτό από την στιγμή που οι ΗΠΑ απέρριψαν την ρωσική πρόταση, είναι πιθανό να γίνει ανά πάσα στιγμή.

Mην ξεχνάμε ότι ο Ρώσος γεωπολιτικός "γκουρού" Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο άνθρωπος που σχεδιάζει την γεωπολιτική της Ρωσίας ήταν σαφής σε πρόσφατη συνέντευξή του. "Πρέπει να ανακτήθούν τα εδάφη μέχρι την όχθη του Δνείπερου ποταμου". Η όχθη του Δνείπερου ποταμού είναι εκεί που τελειώνει η Υπερδνειστερία.


Από defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου