Η Ιταλική αντιπολίτευση καλεί να σταματήσει η διάσωση των μεταναστών στη θάλασσα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ιταλική αντιπολίτευση καλεί να σταματήσει η διάσωση των μεταναστών στη θάλασσα

Η προτροπή, έρχεται μετά την ανακοίνωση, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού ότι έχει διασώσει 1.149 μετανάστες από πνιγμό κατά τις τελευταί...

Η προτροπή, έρχεται μετά την ανακοίνωση, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού ότι έχει διασώσει 1.149 μετανάστες από πνιγμό κατά τις τελευταίες δύο ημέρες.

Ο πρώην Ιταλός υπουργός από το κεντροδεξιό κόμμα 'Φόρτσα Ιτάλια', Maurizio Gaspari, κάλεσε τις ιταλικές αρχές να σταματήσουν τη διάσωση των μεταναστών, που λαθραία προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής προς την Ευρώπη.

Ο Ιταλός πολιτικός χαρακτήρισε το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Mare Nostrum», που αποσκοπεί στη διάσωση των μεταναστών στο πέλαγος, ως πολύ «ακριβό», αφού κοστίζει ανά μήνα περίπου Εννέα εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα του The Local,  στην αγγλική γλώσσα.

Επίσης ο ηγέτης της Λίγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να σταματήσει τις επιχειρήσεις διάσωσης, χαρακτηρίζοντας την προσφυγή των μεταναστών ως «εισβολή» στις ιταλικές ακτές.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές από την αρχή του έτους έχουν εισέλθει στην ιταλική επικράτεια περίπου 22 χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική και τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι ετοιμάζονται για μετανάστευση σε χώρες της ευρωπαϊκής  Μεσογείου, περίπου 600 χιλιάδες Αφρικανοί.


Η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν παρόμοιο πρόβλημα και καλούν την ΕΕ για μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην αντιμετώπιση της εισροής των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου