«Ενδέχεται να επιδεινωθούν οι σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ , λόγω Γενοκτονίας Αρμενίων» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Ενδέχεται να επιδεινωθούν οι σχέσεις Τουρκίας- ΗΠΑ , λόγω Γενοκτονίας Αρμενίων»

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, δεν λάβουν υπόψη τους τα συμφέροντα της Τουρκίας, οι διμερείς σχέσεις μ...

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, δεν λάβουν υπόψη τους τα συμφέροντα της Τουρκίας, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενδέχεται να επιδεινωθούν, δήλωσε ο Mazhar Bağlı, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα είναι στρατηγικοί σύμμαχοι, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ζήτημα της ‘γενοκτονίας των Αρμενίων’ είναι για την Τουρκία ένα μεγάλο ζήτημα.

«Η Άγκυρα έχει φέρει επανειλημμένα την προσοχή της διεθνούς κοινότητας  για το θέμα των Αρμενίων που αναφέρονται στα γεγονότα του 1915, θα πρέπει αυτά να διερευνηθούν αντικειμενικά και αμερόληπτα», δήλωσε ο Μπαγλί.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα γεγονότα του 1915, για τα οποία δεν έχει γίνει έρευνα, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά της Τουρκίας και η Άγκυρα πιστεύει ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο ενάντια των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

Την παραμονή της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, εγκρίθηκε το ψήφισμα 410 (S.Res.410), που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων, καλώντας τη Γερουσία να το συμπεριλάβει και να διασφαλίσει ότι η αμερικανική πολιτική θα εκφράζεται από τη θέση της Γερουσίας.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλί Μπαμπατζάν, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν πρέπει να συμπεριλάβει τους αβάσιμους ισχυρισμούς των Αρμενίων στην υλοποίηση της εσωτερικής πολιτικής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου