Τουρκία: «Θέλουμε διαρκή ειρήνη στην Κύπρο» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τουρκία: «Θέλουμε διαρκή ειρήνη στην Κύπρο»

«Η Τουρκία θέλει μια διαρκή, δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Κύπρο, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα των δύο λαών», δήλωσε ο Τούρκος ...

«Η Τουρκία θέλει μια διαρκή, δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη στην Κύπρο, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα των δύο λαών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υποθέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου το Σάββατο.

«Ελπίζουμε ότι η ειρηνευτική  διαδικασία στη Κύπρο, μπορεί να λάβει χώρα υπό τη στέγη και την αιγίδα του ΟΗΕ», είπε ο Τσαβούσογλου κατά της συμμετοχή του στο συνέδριο «Η Κύπρος προς την Ειρήνη» που πραγματοποιήθηκε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να προσφέρει υποστήριξη, αλλά δεδομένου ότι η ελληνική κυπριακή κυβέρνηση είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι σωστό να μπει η ΕΕ στον διαπραγματευτικό πίνακα», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι ηγέτες είχαν ανακοινώσει, ήδη, από τον Φεβρουάριο σε κοινή δήλωσή τους ότι η επανένωση του νησιού θα μπορούσε να γίνει στο πλαίσιο μια ομοσπονδίας δύο κρατών», αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα προσθέτοντας ότι:

«Η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη σε ελληνική και τουρκική πλευρά, όταν μετά  το ελληνοκυπριακό πραξικόπημα, εισέβαλαν τα τουρκικά στρατεύματα για να βοηθήσουν τους Τουρκοκύπριους στο βορρά, το 1974.


Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι  μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Δεν την αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία. Η τελευταία είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που αναγνωρίζει ως «κράτος» την κατεχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα βόρεια Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου