Είναι απλώς ένα τυχαίο γεγονός η «τραβεστοποίηση» της τέχνης και του πολιτισμού; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Είναι απλώς ένα τυχαίο γεγονός η «τραβεστοποίηση» της τέχνης και του πολιτισμού;

Τι σημαίνει πολιτισμός και πως εκφράζεται; Πως τα πολιτιστικά δρώμενα, σε κάθε μορφή και αξία, μέσα από την κιμαδομηχανή της παγκοσμ...

Τι σημαίνει πολιτισμός και πως εκφράζεται; Πως τα πολιτιστικά δρώμενα, σε κάθε μορφή και αξία, μέσα από την κιμαδομηχανή της παγκοσμιοποίησης, δημιουργούν αποδοχή, ψύχωση και πρότυπα, προβάλλοντας στους νέους εικόνες και αξίες, που καμία σχέση δεν έχουν με τον φωτοδότη Ελληνικό πολιτισμό;

Του Γεώργιου Βασιλείου, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής

Μια απλή παρατήρηση νοήμον πολίτη, με αποκορύφωμα την εικόνα της "βραβευμένης" γενειοφόρου Κοντσίτας, αρκεί για ν' αποκωδικοποιήσει όλο το κατασκεύασμα.

Στον 21ο αιώνα, η κυριαρχία των παγκόσμιων τοκογλύφων και καπιταλιστών, δεν επιβάλλεται στους λαούς και τα έθνη, με στρατό κατοχής και άρματα μάχης. Δεν τους ενδιαφέρει να κυριαρχούν πολιτικά στις μάζες μόνο με τον φόβο, θέλουν να ελέγξουν τα κράτη οικονομικά, και να διαμορφώσουν εργασιακές, πολιτικές και καταναλωτικές συνειδήσεις, ελέγχοντας και διαμορφώνοντας κατά το δοκούν, την σκέψη και την παιδεία των ανθρώπων.

Πρώτο σημείο παρέμβασης στην σκέψη και την αντίληψη, ιδίως των νέων ανθρώπων, αποτελεί ο εκμαυλισμός εννοιών και λέξεων, που σηματοδοτούν διαχρονικά τεράστιες αξίες και σημεία αναφοράς για το ανθρώπινο γένος και την εξέλιξή του.

Όπως δεκαετίες τώρα έχουν, μέσα από τις πολιτικές πρακτικές, αποδομήσει εντελώς τον όρο, την έννοια και την φιλοσοφία της λέξης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Έτσι συστηματικά και επιστημονικά αποδομούν και εκμαυλίζουν χρόνια τώρα την ύψιστη έκφραση της ανθρώπινης αντίληψης, τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Σε κάθε δρώμενο (θέατρο - τραγούδι - μουσική - εικαστικά - λογοτεχνία - κινηματογράφο....) σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, επιχειρείται ο εκφυλισμός της αληθινής πολιτιστικής έκφρασης.

Δημιουργούνται νέοι όροι και πρότυπα, που μέσω των παγκόσμιων Μ.Μ.Π. (Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης) καθορίζουν την σκέψη, τις προτεραιότητες, τις επιλογές και τέλος την "καταξίωση" των υποκειμένων που εξυπηρετούν το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

Το κάθε καλλιτεχνικό δρώμενο, είτε σε άψυχη μορφή (κινηματογράφος, - εικαστικά - βιβλία), είτε σε ζωντανό οργανισμό (τραγουδιστές - μουσικοί - ηθοποιοί), εξυπηρετεί ένα ευρύτερο σχέδιο.

Η διαπίστωση αυτή δεν αποτελεί συνωμοσιολογία. Αρκεί κάθε νοήμον άνθρωπος να παρατηρήσει την εξέλιξη, γυρίζοντας νοητά τον χρόνο πίσω, στην παιδεία, τα καθοριστικά πρότυπα που έγιναν μόδα για τους νέους και το τι εκφράζουν.

Τα "πρότυπα" και οι "μόδες" διαμορφώνουν συνειδήσεις - αντιλήψεις και καθορίζουν καταναλωτικές, συμμετοχικές  και πολιτικές συνθήκες στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η τεράστια προβολή της γενειοφόρου Κοντσίτα αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα.

Η εικόνα από δεκάδες παιδάκια και μεγαλύτερους, να επευφημούν, ένα αγόρι που παρεμβαίνοντας στην φύση του, πήρε σωματικά μορφή γυναίκας, χωρίς να είναι γυναίκα και πρόσωπο άνδρα χωρίς να λειτουργεί σαν άνδρας, σε μένα προσωπικά μόνο θλίψη αλλά και φόβο μπορεί να προκαλέσει.

Θλίψη, για την κατάντια των ΤΑΓΩΝ του παγκοσμίου πολιτισμού, που προβάλουν σαν θετικό πρότυπο ένα αξιολύπητο πρόσωπο, για να προετοιμάσουν το τέλος της φυσικής γονιμοποίησης και την αρχή της τεχνητής επιλογής "ζώντων οργανισμών".

Φόβο μου προκαλεί η άγνοια που έχουν περιέλθει οι λαοί και τα έθνη που χειραγωγούνται από αυτούς τους εγκληματίες του ανθρώπινου γένους και τα έμμισθα παπαγαλάκια των "Μ.Μ.Π."

Η Ελλάδα πάντα είχε σαν κορυφαίο "όπλο" τον πολιτισμό και την παιδεία.

Μια κακή κυβέρνηση (οι κυβερνήσεις, όπως μέχρι τώρα συμβαίνει φέρουν οικονομική εξαθλίωση στον λαό) είναι κάτι που έστω με ιδρώτα και αίμα μια εθνική κυβέρνηση μπορεί μακροχρόνια να αντιστρέψει.
Την παιδεία και τον πολιτισμό όμως αν καταστρέψεις, τα στοιχεία αναφοράς και τον ιμάντα γνώσης, αντίληψης και έκφρασης, είναι ένα γεγονός μη αναστρέψιμο.

Σήμερα, αντί να συνεχίσουμε αυτό που επί αιώνες κάναμε, δηλαδή να παράγουμε πολιτισμό και παιδεία, παρασυρόμαστε από σπιθαμιαίους πολιτικούς, στην ακροτελεύτια πράξη θανάτου για ότι σημαντικότερο εκτός από την πατρίδα και την ιστορία μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας.

Δυστυχώς σήμερα, μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, έχει αποδεχτεί και συμμετέχει, έστω και λόγω άγνοιας, στον εκφυλισμό αξιών, προτύπων και παραδόσεων, που οι πρόγονοί μας  κληρονόμησαν σε όλους εμάς, και σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο.

Πρότυπα για τους νέους Έλληνες, θα έπρεπε να είναι ο Σολωμός Σολωμού, ο Γιώργος Φουντούλης, ο Μάνος Καπελώνης. Πρότυπο και στάση ζωής θα έπρεπε να είναι ο Αλέξανδρος Γέροντας.

Πρότυπα θα έπρεπε να είναι τα χιλιάδες Ελληνόπουλα που έχουν διακριθεί παγκόσμια στον πολιτισμό, τις επιστήμες, τον αθλητισμό και χαίρουν εκτίμησης και σεβασμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Η "Κοντσίτα", όπως και η κάθε "Κοντσίτα" γρήγορα θα ξεχαστεί και θα μείνει στο αρχείο των τηλεοπτικών καναλιών.

Το μήνυμα και ο στόχος όμως, που τα Μ.Μ.Π. επιθυμούν να περάσουν στο μυαλό και τις συνήθειες των ανθρώπων, θα έρθουν κι άλλες "Κοντσίτες" να προβάλουν και τελικά να επιβάλουν.

Βλέπω με λύπη, τα υπολείμματα και τα σκουπίδια της πολιτιστικής εξαθλίωσης, να πλημμυρίζουν τις γειτονιές και τις πόλεις.

Νοιώθω την σκόνη του τίποτα και του απόντος να με πνίγει.

Φοβάμαι ότι εάν δεν αντιδράσει η Ελληνίδα και ο 'Ελληνας, κάθε πραγματικά πολιτισμένος άνθρωπος, αυτή η σκόνη σε λίγο θα μας πνίξει όλους.

Εις το επανιδείν....

Υ.Γ. Μια πρώτη δυναμική πράξη ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Για μια Ευρώπη των ΕΘΝΩΝ και ΟΧΙ των αγορών του χρήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου