Το σύστημα φοβάται «ατύχημα» με Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το σύστημα φοβάται «ατύχημα» με Κασιδιάρη στον Δήμο της Αθήνας

Έντρομο το σύστημα έχει αρχίσει να παραδέχεται την ήττα των διεφθαρμένων κομμάτων και την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Το Πρώτο Θέμα παρα...

Έντρομο το σύστημα έχει αρχίσει να παραδέχεται την ήττα των διεφθαρμένων κομμάτων και την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Το Πρώτο Θέμα παραδέχτηκε τον κατακερματισμό της Κεντροδεξιάς (Σπηλιωτόπουλος, Κακλαμάνης, Καπερνάρος) και την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλία Κασιδιάρη. Ακολοθεί το κείμενο από το «Πρώτο Θέμα»:

Στην Αθήνα η μητέρα των μαχών κατά της Χρυσής Αυγής

Ο κατακερματισμός της Κεντροδεξιάς με την τριπλή υποψηφιότητα ευνοεί τις συνθήκες για άνοδο της υποψηφιότητας Κασιδιάρη που μπορεί να αποτελέσει την οδυνηρή έκπληξη των δημοτικών.

Ενα φάντασμα πλανάται πάνω από την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής. Είναι η μαύρη σκιά που ρίχνει στην αναμέτρηση για τον Δήμο Αθηναίων η υποψηφιότητα του πιο προβεβλημένου Χρυσαυγίτη, του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος στην τελική ευθεία προς το παραβάν αποκτά δυναμική που, σε συνδυασμό με την πολυδιάσπαση της ψήφου, μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να τον οδηγήσει στον δεύτερο γύρο.

Ο κατακερματισμός των δυνάμεων στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με την τριπλή υποψηφιότητα του Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος έχει το επίσημο χρίσμα της Ν.Δ., του πρώην δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, που κατεβάζει δικό του ψηφοδέλτιο, καθώς και του υποψήφιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να διεμβολίσει τον χώρο και να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη.

Χωρίς να είναι δυνατόν να γίνουν ασφαλείς προγνώσεις, λόγω της μεγάλης ρευστότητας του εκλογικού σώματος, του βουβού κλίματος που επικρατεί, αλλά και των ειδικών εκλογικών συνθηκών στην πρωτεύουσα, όπου ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους κατοικεί σε άλλη περιοχή, στις τελευταίες μετρήσεις ο εκλεκτός του νεοναζιστικού μορφώματος εμφανίζεται να διεκδικεί με αξιώσεις τη δεύτερη θέση, πίσω από τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Ο τελευταίος διατηρεί μεν το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, αλλά με μικρότερη δυναμική από εκείνη που είχε στην αφετηρία της εκλογικής μάχης.

Συναγερμός για Κασιδιάρη - Κίνδυνος από την άνοδο των ναζιστών στις Δημοτικές

Η προοπτική αυτή που καταγράφηκε σε ορισμένες από τις τελευταίες έρευνες, στις οποίες ο Χρυσαυγίτης υποψήφιος εμφανίζεται να έχει ελάχιστη διαφορά από τη δύναμη που συγκεντρώνουν ο κ. Σπηλιωτόπουλος και ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σήμανε συναγερμό στα εκλογικά επιτελεία όλων των κομμάτων, καθώς, αν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το πολιτικό σκηνικό θα ανατραπεί άρδην και οι επιπτώσεις του στη διπλή κάλπη της μεθεπόμενης Κυριακής θα είναι, όπως όλοι αναγνωρίζουν, πολύ σοβαρές.


Ακόμη και αν στον δεύτερο γύρο ο κ. Κασιδιάρης καθηλωθεί στο ποσοστό της πρώτης Κυριακής από μια πιθανολογούμενη δημοκρατική πανστρατιά, ανάλογη με εκείνη των γαλλικών εκλογών του 2001 όταν πέρασε στον δεύτερο γύρο ο ακροδεξιός πολιτικός Ζαν Μαρί Λεπέν και ψηφίστηκε μαζικά από όλο το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα ο Ζακ Σιράκ, είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι πολιτικές εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν και η διάσταση που θα πάρει ένα τέτοιας εμβέλειας πολιτικό γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου