Φόβοι Βενιζέλου: «Αν η Ελιά δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για την αντοχή της κυβέρνησης» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Φόβοι Βενιζέλου: «Αν η Ελιά δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για την αντοχή της κυβέρνησης»

Το βράδυ των εκλογών χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητικ...

Το βράδυ των εκλογών χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα τονίζει ο Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη στα ΝΕΑ...

«Εάν κάποιος πιστεύει ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα, εάν κάποιος πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της προσπάθειας και την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, πρέπει να στηρίξει τον προοδευτικό πόλο που είναι πολύ συγκεκριμένος, που εκφράζεται στη Βουλή με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Ελιάς» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Παράλληλα, βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «οι δήθεν "αντιμνημονιακοί" είναι αυτοί που χτυπιούνται υπέρ του μνημονίου τώρα, γιατί δεν έχουν τι να πουν, δεν έχουν τι να προτείνουν» και «χάνουν το πολιτικό τους ψωμί».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την αντιπολίτευση, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι επειδή θα προσπαθήσουν το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου να κάνουν μια συνδυαστική ερμηνεία του αποτελέσματος «με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης και της εθνικής πολιτικής», γι΄ αυτό «χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του μεγάλου εθνικού στόχου, που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο και η επάνοδος στην κανονικότητα μιας αυτοδύναμης, ουσιαστικά ισότιμης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης». Αυτό όπως σημειώνει, «εξαρτάται, σε καθοριστικό βαθμό, από τη θέση που θα έχει το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στο κομματικό φάσμα και άρα ο προοδευτικός πόλος μέσα στην κυβέρνηση».

Επιπλέον, τονίζει ότι αυτό, πέρα από τη σταθερότητα, είναι κρίσιμο και για το πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής: «Αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής».

Όσον αφορά στη συνύπαρξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης και τις μεταξύ τους διαφοροποιήσεις, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα με τη ΝΔ διέπεται από μια πολύ συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία και υπηρετεί θεμελιώδεις εθνικούς στόχους και ότι ως εκ τούτου «δεν γίνεται κάποια εκλογική ή συγκυριακή διαφοροποίηση», για να προσθέσει ότι «κάθε προσπάθεια «κανιβαλισμού» επί του ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ είναι ανιστόρητη, απρόσφορη και βλαπτική για τη χώρα και την κυβέρνηση». Αναφέρει δε ότι στις ευρωεκλογές φαίνονται πολύ καθαρά οι ιδεολογικοπολιτικές διάφορες.

«Στεναχωριούνται αφάνταστα που βγήκαμε στις αγορές»

Ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι «λυπούνται πάρα πολύ που δεν επιβάλαμε και δεν θα επιβάλουμε νέα μέτρα» και «στεναχωριούνται αφάνταστα που βγήκαμε στις αγορές», ότι «κλαίνε και οδύρονται επειδή η χώρα αρχίζει να βγαίνει από την κρίση και το μνημόνιο, ζητάνε επιτακτικά μνημόνιο και τρόικα» και πως, τελικά, ότι «οι δήθεν "αντιμνημονιακοί" είναι αυτοί που χτυπιούνται υπέρ του μνημονίου τώρα, γιατί δεν έχουν τι να πουν, δεν έχουν τι να προτείνουν» και «χάνουν το πολιτικό τους ψωμί». Ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει ότι «θεωρητικά, αλλά γιατί όχι και πρακτικά, μπορούμε τώρα μέσα από τις αγορές να βρούμε τα 25 δισ. ευρώ περίπου που χρωστάμε στο ΔΝΤ και έτσι να μην συντρέχει λόγος ύπαρξης της τρόικας, γιατί η τρόικα υπάρχει λόγω του ΔΝΤ. Τα άλλα είναι ευρωπαϊκοί θεσμοί και ευρωπαϊκές διαδικασίες».

Για ΔΗΜΑΡ

Όσον αφορά στη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι προφανώς και ισχύει η πρότασή του για συνεργασία «εφόσον πιστεύουμε στις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες και έχουμε τους ίδιους στόχους», εξηγώντας ότι «αυτό το νόημα έχει η παρατήρησή μου για την παρασιτική λειτουργία, ότι πρέπει όχι να παίζουμε κλεφτοπόλεμο, αλλά να συναγωνιστούμε και να συμπράξουμε», εφόσον, όπως είπε, συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Για το εάν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να βάλουν ορισμένοι θέμα ηγεσίας αν δεν πάει καλά η Ελιά στις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «το σενάριο αυτό προϋποθέτει πως κάποιοι θέλουν να καταστραφεί η χώρα, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί ασύντακτα η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ σε βουλευτικές εκλογές, μαζί με όλο τον τόπο, χωρίς πλαίσιο, χωρίς έλεγχο των καταστάσεων για να αμφισβητήσουν εμένα που ανέλαβα τα καθήκοντα αυτά, κατ' ανάγκη, επιστρατευόμενος». Για να προσθέσει ότι «τέτοια σύνθεση κυνισμού και ανοησίας δεν μπορεί να υπάρξει και εάν κάποιος την διατυπώσει αυτή τη σύνθεση, δεν θα βρει κανέναν οπαδό».

Για Παπανδρέου

Ακόμα, ερωτηθείς εάν τον ικανοποίησε «η τελευταία ανακοίνωσή του κ. Παπανδρέου με την οποία διαψεύδει τα σενάρια περί εκ μέρους του υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «με ικανοποιεί κάθε ενέργεια στήριξης της παράταξης».


Όσον αφορά, τέλος, στο ποιοι στίχοι τον εκφράζουν το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος παραθέτει τους εξής στίχους του Τίτου Πατρίκιου που, όπως είπε, τον εξέφραζαν πάντα: «όχι από τώρα, είναι πολύ νωρίς για μια γεροντική σοφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου