Η Μυτιλήνη μάνα καίγεται και το Καστελόριζο χάνεται… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Μυτιλήνη μάνα καίγεται και το Καστελόριζο χάνεται…

«Οι πολιτικοί μας γνωρίζουν και πιθανώς έχουν συμφωνήσει για την απώλεια κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πολλά χρόνια πριν αυτά υλοποιηθ...


  • «Οι πολιτικοί μας γνωρίζουν και πιθανώς έχουν συμφωνήσει για την απώλεια κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πολλά χρόνια πριν αυτά υλοποιηθούν διεθνώς..»
  • «Τι άλλο να φανταστούμε πώς μας ετοιμάζουν άραγε;»

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Κατατέθηκε από την κυβέρνηση – με πολύ μεγάλη καθυστέρηση – στις 3 Φεβρουαρίου 2020 στη Βουλή τροπολογία σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η οποία προβλέπει τη σύσταση μητρώου μελών και εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που λυμαίνονται τα νησιά μας και πρωτοστατούν στη διευκόλυνση των “μεταναστευτικών” ροών που στέλνει στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν, υπό την απόλυτη ανοχή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η οποία με θρασύτητα κωφεύει στην καταπάτηση της Συμφωνίας ΕΕ (Γερμανίας) - Τουρκίας! Επίσης στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται η θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης στους Δήμους, στους οποίους λειτουργούν Hot Spot, την οποία επεξεργάστηκε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής!

Οι ΜΚΟ υποκίνησαν την εξέγερση στη Μόρια…

Ωστόσο την ίδια ημέρα, οι θιγμένες ΜΚΟ οι οποίες διείδαν ότι θα περιοριστεί η ανεξέλεγκτη και εθνοκτόνα δράση τους στα νησιά μας και όχι μόνο (ενώ θα έπρεπε πάραυτα να καταργηθούν και να εκδιωχθούν από τη χώρα μας), με κίνδυνο να αποκαλυφθούν όσοι “περίεργοι” βρίσκονται πίσω από αυτές, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες υποκίνησαν τα ακραία γεγονότα της Μόριας! Οι καταγγελίες που αποκαλύφτηκαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς ήταν απίστευτες. Όπως του Κοινοτάρχη της Μόριας Γιάννη Μαστρογιάννη, ο οποίος ήταν χειμαρρώδης! Αποκαλύπτοντας τη δράση των ΜΚΟ και για τις δραστηριότητες των οποίων η κυβέρνηση της ΝΔ επί τόσους μήνες που κυβερνάει τη χώρα, έκανε πως δεν άκουγε και πως δεν έβλεπε τα όσα φρικτά καταγγέλλονταν για την έκνομη και παραβατική τους δραστηριότητα. Όταν ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε αποκαλύψει κατά το πρόσφατο παρελθόν, ότι:

«Έτσι προέκυψαν οι ΜΚΟ, οι οποίες μπήκαν να προσφέρουν κάποιες υπηρεσίες και τώρα λειτουργούν κατά έναν τρόπο που δεν είναι και απολύτως γνωστός. Ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας είμαι υπεύθυνος για τα περιουσιακά στοιχεία της Εθνικής Άμυνας που είναι τα στρατόπεδα. Υπάρχουν στρατόπεδα στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες, δομές φιλοξενίας ή κέντρα υποδοχής, στα οποία γίνονται εργασίες για τις οποίες δεν γνωρίζω τίποτα. Αν ζητήσω να πάω να μάθω, θα μου πουν “δεν είναι δική σου δουλειά, είναι θέμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης που εποπτεύει τις ΜΚΟ”. Και εκεί θα έχουμε πρόβλημα»!

Αλλά επιστρέφοντας στον Κοινοτάρχη της Μόριας Γιάννη Μαστρογιάννη, δείτε τι ακριβώς κατάγγειλε για τις ΜΚΟ:

«Στην αρχή βγήκαν να μου δώσουν κάποια δώρα για να τα προσφέρουμε στους φτωχούς κλπ. Φυσικά δεν θα μπορούσα να τα δεχτώ. Μετά μας είπαν αν κάποιος θέλει να νοικιάσει το σπίτι του ή το κτήμα του. Ωμός εκβιασμός. Ή θα νοικιάσουμε το κτήμα μας ή θα μας το κάνουν καλοκαιρινό. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση ανακοίνωσε κάποια μέτρα, ξεσηκώθηκαν τότε οι ΜΚΟ. Χθες κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για τον έλεγχο των ΜΚΟ, ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια».

Επίσης υποστήριξε ότι, οι ΜΚΟ υποκίνησαν τις ακραίες κινήσεις και την επιθετικότητα Αφγανών τη Δευτέρα το βράδυ, προκαλώντας μεγάλα επεισόδια και τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε το παρανάλωμα της ΔΕΗ και η αρπαγή οπλισμού από αστυνομικούς!  

Κραυγή αγωνίας από τα νησιά του Αιγαίου μας…

Πάνω από δυο χρόνια γράφω όσα μου καταγγέλλουν αξιόπιστες πηγές μου από τα νησιά του Αιγαίου μας, για τη δράση στελεχών της ΜΙΤ και τζιχαντιστών του Ερντογάν, οι οποίοι ανακατεύονταν μέσα στις αθρόες ροές παράνομων μεταναστών, που έρχονταν από τα Μικρασιατικά παράλια!

Το τελευταίο άρθρο μου και στο οποίο έκανε εκτενή αναφορά για όσα συμβαίνουν στα νησιά μας, ήταν στις 20 Δεκεμβρίου 2019 με τον τίτλο: «Κραυγή αγωνίας από τα νησιά του Αιγαίου μας» και στο οποίο μεταξύ των άλλων έλεγα:    Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων των Δωδεκανήσων και των νησιών μας του ΒΑ Αιγαίου για την άνευρη και αναποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική και της σημερινής κυβερνήσεως της ΝΔ και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ωστόσο, στο μάτι του τουρκικού κυκλώνα, περισσότερο από όλα τα νησιά μας, έχουν μπει η Ρόδος και η Κως. Αφού η Άγκυρα εκτός των άλλων προκλήσεων έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες με απόλυτα στοχευμένες ενέργειες, προσπάθειες για δημιουργία “τουρκικών μειονοτήτων”, που δεν υφίστανται.

Αλλά το περίεργο είναι πως δεν αντιδρούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, κάνοντας πως δεν βλέπουν και δεν ακούν. Τα διεθνή (φροντίζει η τουρκική διπλωματία να τα γνωστοποιεί παντού) Συμπόσια της Τουρκίας (με τελευταίο στη Σμύρνη 10-11 Οκτωβρίου) παίρνουν και δίνουν! Με αναφορές πάντα την Ρόδο και την Κω, υποστηριζόμενες από το Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των μουσουλμάνων Ρόδου – Κω και Δωδεκανήσου και με την υποστήριξη διαφόρων τουρκικών πανεπιστημίων!

Όμως, κραυγή αγωνίας υπάρχει και από άλλα νησιά, όπως από τη Σάμο! Όπου καθημερινώς σημειώνονται φοβερά επεισόδια από παράνομους μετανάστες που έχουν κατακλείσει το νησί μας, εμποδίζοντας ακόμη και τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων και πετώντας τους πέτρες, πετώντας στο δρόμο χημικές τουαλέτες, σκουπίδια και ότι άλλα αντικείμενα βρουν! Από τους εξαγριωμένους παράνομους μετανάστες, που φώναζαν συνθήματα για την ελευθερία τους, πολλά οχήματα δέχτηκαν πέτρες με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες φθορές…

Ακόμη οι κάτοικοι βιώνουν αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών, Σύρων και λοιπών και στα σημεία των συγκρούσεων επικρατεί χάος. Και βέβαια οι πολίτες της Σάμου παρακολουθούν έντρομοι, αυτήν την εκτός ελέγχου κατάσταση…

Προ αυτών των συνθηκών, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, με την υπ΄ αριθ. 813 – 19/12/2019 απόφαση του Δημάρχου, αποφάσισε την 19η Δεκεμβρίου τη διακοπή λειτουργίας του 1ου, 2ου Νηπιαγωγείου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, λόγω ρίψης δακρυγόνων και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή…

Στο παραπάνω κλίμα, που δεν περιποιεί τιμή για κανένα πρόσωπο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα προσθέσω την τοποθέτηση της γνωστού δημοσιογράφου της Σαμιακής τηλεόρασης Β. Τριπόδη, στο (χθεσινό) ανατρεπτικό δελτίο στο Alert TV που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης και στο πάνελ του οποίου ήταν και ο υπογράφων, η οποία είπε, πως “αρκεί και μια σπίθα για να υπάρξει έκρηξη στο νησί”!

Και δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση, όχι μόνο στη Σάμο, αλλά και σε πολλά άλλα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και των Δωδεκανήσων!

Με μια κυβέρνηση που όχι μόνο αδυνατεί να ελέγξει την αθρόα παράνομη μετανάστευση στα νησιά μας, αλλά και με αποφάσεις της – για πολλούς ύποπτες – δυναμιτίζει περαιτέρω το εύφλεκτο κλίμα των νησιών μας!

Μας προετοιμάζουν για εθνικές απώλειες…

Εδώ και κάποια χρόνια, αναφέρω, ότι η ανακήρυξη της υπαγωγής της Ελλάδος στο Μηχανισμό στήριξης (Μνημόνιο) από τον Πρωθυπουργό (τότε) Γιώργο Παπανδρέου στις 23 Απριλίου 2010 από το μαγευτικό και Ελληνικό Καστελόριζο δεν ήταν διόλου τυχαία!


Έγινε από εκεί, γιατί προφανώς ήθελε να σηματοδοτήσει ο τότε Πρωθυπουργός τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν τα επόμενα χρόνια και για τις οποίες προφανώς ήταν ενήμερος!

Έτσι σήμερα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ανερυθρίαστα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου από την στήλη του στα ΝΕΑ:

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή “με άλλο μάτι”, και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου»!
  
Δηλαδή, τι ακριβώς μας λέγει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής Χανίων της ΝΔ, πρώην ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, αδελφή του σημερινού Πρωθυπουργού και κόρη του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

Αναγνωρίζει δηλαδή, πως η παγιωμένη πολιτική θέση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία και εκείνη υποστηρίζει, για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, των θαλασσίων ζωνών και άλλων ζητημάτων, θα επιφέρει την απώλεια του Καστελόριζου; Προκειμένου να κατοχυρωθούν τα ελληνικά δικαιώματα στη Ρόδο και τη Λέρο;

Μα τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος δεν ανήκουν στην Ελλάδα βάσει διεθνών συνθηκών; Γιατί τότε ο κ, Μητσοτάκης και η κ. Μπακογιάννη δημιουργούν τέτοιες αμφισβητήσεις, που εξυπηρετούν μόνο τα τουρκικά σχέδια και τον Ρ. Τ. Ερντογάν;

Δεν γνωρίζουν ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε από την Τουρκία (σύμφωνα με τις κυβερνήσεις της), εάν εμείς προσφύγουμε στη Χάγη, το Διεθνές Δικαστήριο δεν θα μας δικαιώσει σε όλα τα ζητήματα;

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταγγέλλουν αυτήν την περίεργη πολιτική πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αλλά η στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της “υπερυπουργού” της κυβερνήσεως Ντόρας Μπακογιάννη στο ζήτημα προσφυγής της Ελλάδος στη Χάγη, θυμίζει κατά πολύ τη προσφώνηση από χειρογράφου (και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό!) της Προέδρου της Βουλής Άννας Ψαρούδα – Μπενάκη το 2005, προς  τον νέο (τότε) Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όταν και είπε μεταξύ των άλλων και τα οποία επιβεβαιώθηκαν τα χρόνια που ακολούθησαν:

 «Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης…»!

Θλιβερό διακύβευμα…

Άρα, φαντάζομαι από όλα τα παραπάνω, πως αντιλαμβάνεστε ότι οι πολιτικοί μας γνωρίζουν και πιθανώς έχουν συμφωνήσει για την απώλεια κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πολλά χρόνια πριν αυτά υλοποιηθούν διεθνώς, και δυστυχώς ο ελληνικός λαός πληροφορείται αυτές τις μειοδοτικές συμφωνίες τελευταίος!
Τι άλλο να φανταστούμε πώς μας ετοιμάζουν άραγε;


Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου