Καταρρέουν τα παραμύθια για τον ιό! Απάτη αποδείχθηκε η μελέτη που έβγαλε επικίνδυνη την υδροξυχλωροκίνη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Καταρρέουν τα παραμύθια για τον ιό! Απάτη αποδείχθηκε η μελέτη που έβγαλε επικίνδυνη την υδροξυχλωροκίνη

Ο ΠΟΥ αρχίζει ξανά τις δοκιμές, μετά την αποκάλυψη ότι ο αποκλεισμός της έγινε με αμφίβολα στοιχεία Ερωτήματα σχετικά με την ολιγ...



Ο ΠΟΥ αρχίζει ξανά τις δοκιμές, μετά την αποκάλυψη ότι ο αποκλεισμός της έγινε με αμφίβολα στοιχεία

Ερωτήματα σχετικά με την ολιγωρία κυβερνήσεων, αλλά κυρίως του καθ’ ύλην αρμόδιου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, γεννά η αποκάλυψη του βρετανικού «Guardian» πως η πολιτική περί θεραπειών κατά του Covid-19 άλλαξε σε πολλές χώρες του κόσμου βάσει ελλιπών δεδομένων από μια ελάχιστα γνωστή εταιρία ανάλυσης υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.

Ο λόγος για τη Surgisphere, που παρείχε στους ερευνητές τα στοιχεία που έδειξαν ως επικίνδυνη τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, η μεθοδολογία των ερευνητών, αλλά και ο τρόπος συλλογής των δεδομένων προκάλεσαν από την αρχή τις ενστάσεις αρκετών επιστημόνων, σε τέτοιον βαθμό μάλιστα που η ίδια η επιθεώρηση «The Lancet», η οποία δημοσίευσε αρχικά τη μελέτη, αναγκάστηκε χθες να κρατήσει αποστάσεις από τα ευρήματα με ένα σημείωμα «έκφρασης ανησυχίας», αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν «σημαντικά ερωτήματα» για το θέμα.

Πού έγκειται, όμως, η κατηγορία για ολιγωρία; Σύμφωνα με τον «Guardian», η μικρή αμερικανική εταιρία αναλύσεων, στην οποία εργάζονται μεταξύ άλλων (πέντε στο σύνολο άνθρωποι) ένας συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ένα μοντέλο, πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, προκάλεσε αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα σε πολλές χώρες, καθώς και στην απόφαση του ΠΟΥ και ερευνητικών ινστιτούτων ανά τον κόσμο για τη διακοπή των κλινικών μελετών για την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης, κάτι που, κρίνοντας από την αξιοπιστία της έρευνας, αποδεικνύεται εγκληματικό λάθος!

Η Surgisphere παρείχε στοιχεία σε πολλές μελέτες πάνω στον Covid-19. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να εξηγήσει με επάρκεια τα δεδομένα ή τη μεθοδολογία της, ενώ με μια απλή αναζήτηση στον ιστότοπο της εταιρίας γίνεται σαφές πως και οι υπάλληλοί της έχουν από ελάχιστη έως ανύπαρκτη σχέση με το αντικείμενο.

Μάλιστα, σε μια ιστορική και τεράστιας σημειολογίας… κωλοτούμπα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες βράδυ την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού, εννέα ημέρες μετά την αναστολή τους, την οποία αποφάσισε μετά τη δημοσίευση της μελέτης στο «The Lancet». «Μετά την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων για τη θνησιμότητα, κρίνουμε ότι δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης του πρωτοκόλλου» των κλινικών δοκιμών, σημείωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, χωρίς να ψελλίσει ούτε μία συγγνώμη για την καθυστέρηση των ερευνών λόγω της ολιγωρίας του.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου