Σύψας για κορωνοϊό και άνοιγμα συνόρων: Πείραμα και κρατάμε την ανάσα μας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σύψας για κορωνοϊό και άνοιγμα συνόρων: Πείραμα και κρατάμε την ανάσα μας

Κατηγορηματικός ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για τις αλλαγές στα μέτρα σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν με το άνοιγμα των συνόρων...



Κατηγορηματικός ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας για τις αλλαγές στα μέτρα σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν με το άνοιγμα των συνόρων

Για το «άνοιγμα» του τουρισμού αλλά και την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. «Αυτή τη στιγμή κάναμε ένα τεράστιο πείραμα για να έχουμε τουρισμό σε καιρό πανδημίας. Είναι ίσως από τις πρώτες φορές που γίνεται ένα τέτοιο πείραμα και σε τόσο μεγάλη έκταση», είπε αρχικά.

«Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ένα σύστημα, το οποίο θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και αφορά τη συμπλήρωση των στοιχείων του ταξιδιώτη πριν καν αυτός φτάσει στην Ελλάδα. Αυτός ο έλεγχος γίνεται στοχευμένα και όχι τυχαία. Επίσης, είναι σημαντικό ότι γνωρίζουμε τον αριθμό του τηλεφώνου του για να τον ενημερώσουμε σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Δεν σας κρύβω ότι κρατάμε την αναπνοή μας και πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες 10 με 14 μέρες θα δούμε την επίδραση του ανοίγματος των συνόρων στην επιδημία και ελπίζουμε η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη» ανέφερε αρχικά ο κ. Σύψας.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Σύψας επεσήμανε: «Αν δούμε ότι κάθε μέρα έχουμε περισσότερα κρούσματα από την άλλη, δηλαδή αν δούμε αυξητικές τάσεις, θα υπάρξει επανακαθορισμός και των ταξιδιωτικών οδηγιών αλλά ενδεχομένως θα ληφθούν και άλλα μέτρα» πρόσθεσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και τόνισε: «Απαντες έχουν πει ότι τα μέτρα αυτά είναι υπό αναθεώρηση ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με βάση τις χώρες προέλευσης». 

Ακόμη, ο κ. Σύψας ήταν σαφής και κατηγορηματικός: «Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα και δυστυχώς ο ιός όταν είναι ασυμπτωματικός, μεταδίδει ή όταν ο ασθενής έχει πολύ λίγα συμπτώματα». Γι' αυτό ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κάνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν κατά γράμμα το μέτρο της απόστασης. «Εαν κάποιος ασυμπτωματικός πάει σε ένα μπαρ με 1.000 άτομα θα έχουμε διασπορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας. 

Διψήφια νούμερα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Στα 23 είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 777 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.906 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι τέσσερις (44.4%) εξ' αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επιπλέον 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 61 (31.8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συναγερμός στην Κάρπαθο από θετικό κρούσμα κορονοϊού

Θετικός στον κονονοϊό διαγνώσθηκε ένας 74χρονος, ο οποίος πιθανότατα έφτασε στην Κάρπαθο πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε φθάσει στο νησί των Δωδεκανήσων πριν από 10 ημέρες, μέσω πτήσης transit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση.Ο 74χρονος φέρεται κατά την άφιξή του στην Ελλάδα να υποβλήθηκε σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες ο 74χρονος ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο.  Οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν θετικός στον ιό ενώ αμέσως μετά οι Αρχές ξεκίνησαν τη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών του κατά τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Από Έθνος




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου