Συνελήφθη τζιχαντιστής σε δομή φιλοξενίας καταζητούμενος για πολλαπλές ανθρωποκτονίες. Video από τη δράση του - Ποιος εγγυάται την εθνική ασφάλεια της χώρας; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Συνελήφθη τζιχαντιστής σε δομή φιλοξενίας καταζητούμενος για πολλαπλές ανθρωποκτονίες. Video από τη δράση του - Ποιος εγγυάται την εθνική ασφάλεια της χώρας;

  Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχουν άλλοι τζιχαντιστές σαν αυτόν σε ελληνικό έδαφος; Ποιος εγγυάται ότι δεν κινδυνεύουν οι Έλληνες α...

 


Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχουν άλλοι τζιχαντιστές σαν αυτόν σε ελληνικό έδαφος; Ποιος εγγυάται ότι δεν κινδυνεύουν οι Έλληνες από την άκρατη και μη ελεγχόμενη λαθρομετανάστευση;


Επικίνδυνος τζιχαντιστής που ανήκει στο ISIS συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες όπως ανακοινώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)


Είναι 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας που σημαίνει ότι φυλετικά είναι φυλετικά Τουρκμένος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας την 28-03-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια  για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Βίντεο από τη δράση του μέλους του ISIS που συνελήφθη την Πέμπτη στην Αθήνα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Πρόκειται για ένα βίντεο, το οποίo ανέβασαν τα ίδια τα μέλη του ISIS την ώρα που πάνοπλοι κρατούν αιχμαλώτους.

Mάλιστα στο βίντεο αυτό τράβηξαν τον 27χρονο που συνελήφθη και ο ίδιος αναγνώρισε τον εαυτό του μέσα στα μέλη του ISIS.


O 27χρονος Σύρος βρέθηκε στην Ελλάδα το 2018 παράνομα, ζήτησε άσυλο και μεταφέρθηκε σε κέντρο φιλοξενίας.

Ο Σύρος χθες ενεπλάκη σε σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο φιλοξενίας και αμέσως μετά ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας.

Όταν μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, η οποία από καιρό είχε πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται στην Ελλάδα, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για το άτομο το οποίο καταζητείται για δολοφονίες που έχει πράξει ο ISIS.

Τις επαφές του 27χρονου τζιχαντιστή του ISIS στην Αθήνα ψάχνει η Αντιτρομοκρατική 

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το κινητό τηλέφωνο και τα άλλα ψηφιακά πειστήρια του 27χρονου Σύρου μαχητή του ISIS, που συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Ελαιώνα Αττικής.

Αυτό καθώς η δομή του Ελαιώνα είναι ανοιχτή, κάτι που σημαίνει ότι έρχονταν σε επαφή και με άλλα άτομα στην Αθήνα -χωρίς βέβαια να έχει εξακριβωθεί εάν γνώριζαν τη δράση του. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής θέλουν επίσης να δουν εάν και σε ποιες κλειστές ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμμετείχε, καθώς και εάν αντάλλασε μηνύματα μέσω κρυπτογραφημένων διαδικτυακών εφαρμογών. Πρόκειται, άλλωστε, για μία πολύ διαδεδομένη μέθοδο επικοινωνίας των τζιχαντιστών του ISIS.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου