Ο Μπάιντεν κοντά στον Λευκό Οίκο – Ο Τραμπ δηλώνει ότι προσπαθούν να του κλέψουν τη νίκη και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των Η.Π.Α τον φιμώνουν...«δημοκρατικά»! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Μπάιντεν κοντά στον Λευκό Οίκο – Ο Τραμπ δηλώνει ότι προσπαθούν να του κλέψουν τη νίκη και τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των Η.Π.Α τον φιμώνουν...«δημοκρατικά»!

  Επιτελείο Μπάιντεν: Εκτός Λ. Οίκου οι καταπατητές, αν δεν δεχθούν την ήττα τους - Επιτελείο Τραμπ: Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμη ...

 


Επιτελείο Μπάιντεν: Εκτός Λ. Οίκου οι καταπατητές, αν δεν δεχθούν την ήττα τους - Επιτελείο Τραμπ: Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμη


Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φαίνεται να κερδίζει ακόμη περισσότερο έδαφος σε βάρος του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις αμφίρροπες πολιτείες της Τζόρτζια και της Πενσιλβάνια, στις οποίες πλέον απέκτησε προβάδισμα στην καταμέτρηση, πλησιάζοντας περισσότερο στον Λευκό Οίκο, λίγες ώρες αφότου ο Τραμπ ισχυρίσθηκε - χωρίς να παράσχει στοιχεία - ότι "κλέβουν" την εκλογή του.

Σύμφωνα με πηγές του επιτελείου του, ο Δημοκρατικός υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ πιθανόν να απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό περί τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδος.

Την Παρασκευή στις 15.50 ώρα Ελλάδος και με την τελευταία ενσωμάτωσης ψήφων στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, ο Δημοκρατικός πολιτικός πήρε το προβάδισμα εκεί και, στην περίπτωση που το διατηρήσει, θα μπορεί με ασφάλεια να θεωρεί ότι είναι ήδη εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 έναντι 214 στο Σώμα των Εκλεκτόρων που αναδεικνύει τον νέο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, σύμφωνα με τα περισσότερα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και οδεύει σταδιακά προς την εξασφάλιση των 270 εκλεκτόρων (σε σύνολο 538 για ολόκληρες τις ΗΠΑ) που χρειάζονται για να κερδίσει την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα.

Επιτελείο Τραμπ: Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμη

Το εκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι προεδρικές εκλογές "δεν έχουν τελειώσει", τη στιγμή που ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται προ των πυλών του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν προηγείται πλέον στην Πολιτεία της Τζόρτζια (16 μεγάλοι εκλέκτορες), ενώ πήρε προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια (20 μεγάλοι εκλέκτορες), με την ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται.

"Αυτές οι εκλογές δεν τελείωσαν. Οι λανθασμένες προβλέψεις που ανακηρύσσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν βασίζονται σε αποτελέσματα τα οποία απέχουν πολύ από το να είναι τα τελικά σε τέσσερις Πολιτείες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ματ Μόργκαν, ένα στέλεχος της εκστρατείας του Τραμπ.

Κανένα μεγάλο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει ανακηρύξει νικητή τον Μπάιντεν μέχρι στιγμής.

Τραμπ: «Προσπαθούν να μου κλέψουν την νίκη»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στον Λευκό Οίκο ότι οι αντίπαλοί του προσπαθούν να του "κλέψουν" την εκλογική του νίκη, την ώρα που η συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων δείχνει ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν πλησιάζει στην επικράτηση.

"Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία", υποστήριξε ο Τραμπ, που έκανε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως η συνέχιση της καταμέτρησης δείχνει ότι διαπράττεται "νοθεία", στο πλαίσιο της προσπάθειας των αντιπάλων του να του "κλέψουν" τη νίκη.

"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τους ψηφοφόρους μας και να κατασκευάσει αποτελέσματα" πρόσθεσε και έκανε λόγο περί "εξαφάνισης", "ως εκ θαύματος" και "μυστικά" των ψήφων των υποστηρικτών του.

"Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει", επανέλαβε. Κατηγόρησε ορισμένες πολιτείες για "διαφθορά" και κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι και εκλογικοί αντιπρόσωποι σε αυτές διαπράττουν εσκεμμένα νοθεία και καταμετρούν ψήφους που κατατέθηκαν "παράνομα".

Υποστήριξε ακόμη πως τα "μεγάλα μέσα ενημέρωσης", "το χρήμα" και "οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας" είναι όλοι εναντίον του και υπέρ των Δημοκρατικών, αλλά παρά τις "επεμβάσεις" τους, το "μπλε κύμα" που προέβλεπαν οι "ψευδείς δημοσκοπήσεις" δεν ήρθε.

"Θα έχουμε πολλές δίκες", προειδοποίησε, θα ακολουθηθεί ο δρόμος "των νομικών διαδικασιών (...). Σε τελευταία ανάλυση, έχω την αίσθηση πως θα αποφασίσουν οι δικαστές" για το ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

Τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των Η.Π.Α διέκοψαν το διάγγελμα του Τραμπ

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ αποφάσισαν χθες βράδυ να διακόψουν την απευθείας μετάδοση των δηλώσεων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κρίνοντας ότι παραπληροφορούσε.

Ενώ η καταμέτρηση των ψήφων που κατατέθηκαν στις εκλογές συνεχίζεται, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος παρουσιάστηκε μπροστά στις κάμερες για να πει, από τον Λευκό Οίκο, πως θα κέρδιζε "με ευκολία" εάν λογαριάζονταν μόνο "οι νόμιμες" ψήφοι, αλλά εάν η καταμέτρηση συμπεριλάβει "τις παράνομες ψήφους", οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν "να κλέψουν" τη νίκη στις εκλογές.

Το MSNBC γρήγορα διέκοψε την απευθείας μετάδοση.

"Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ", πέταξε ο παρουσιαστής Μπράιαν Ουίλιαμς.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News επίσης διέκοψαν την απευθείας μετάδοση της προεδρικής συνέντευξης Τύπου. Ο Τραμπ εγκατέλειψε το βήμα χωρίς να δεχθεί καμία ερώτηση.

Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ.

Αλλά τις δηλώσεις του αρχηγού του κράτους αντέκρουσε αμέσως μετά ο παρουσιαστής του δικτύου Τζέικ Τάπερ: "πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της (...) να κατηγορεί ψευδώς ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα".

Επιτελείο Μπάιντεν: Εκτός Λ. Οίκου οι καταπατητές, αν δεν δεχθούν την ήττα τους

Άμεση ήταν η απάντηση του επιτελέιου Τζο Μπάιντεν στην αναφορά Τραμπ πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, με τον εκπρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού υποψηφίου να τονίζει πως «η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απόλυτα ικανή να συνοδεύει τους καταπατητές έξω από τον Λευκό Οίκο».

Πιο αναλυτικά, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του επιτελείου του Ντ. Τραμπ, στην οποία αναφέροταν πως «οι εκτιμήσεις που θέλουν τον Τζο Μπάιντεν νικητή των προεδρικών εκλογών είναι ψευδείς. Ο Τραμπ πρόκειται να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ», ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν Άντριου Μπέιτς τόνισε πως «Όπως είπαμε στις 19 Ιουλίου, ο αμερικανικός λαός θα κρίνει αυτές τις εκλογές. Και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απόλυτα ικανή να συνοδεύει τους καταπατητές έξω από τον Λευκό Οίκο».

Πληροφορίες από ΑΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου