Η Ρουμανία απορρίπτει την «διχαστική» ελληνική πρόταση του Μητσοτάκη για Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολίου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ρουμανία απορρίπτει την «διχαστική» ελληνική πρόταση του Μητσοτάκη για Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολίου

  Θα είναι άραγε το «χαστούκι» του Ρουμάνου Προέδρου προς τη πρόταση Μητσοτάκη η αρχή για την επικράτηση της λογικής ή όλα γίνονται για στάχ...

 






Θα είναι άραγε το «χαστούκι» του Ρουμάνου Προέδρου προς τη πρόταση Μητσοτάκη η αρχή για την επικράτηση της λογικής ή όλα γίνονται για στάχτη στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών για να νομίζουν ότι...κάποιοι αντιστέκονται;


Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις απέρριψε πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 σε επίπεδο ΕΕ για ταξίδια, λέγοντας ότι «δεν είναι καλό να χωρίσουμε την Ευρώπη στα δύο».


«Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους, όχι για ταξίδια», δήλωσε ο Ρουμάνος Πρόεδρος, ο οποίος θεωρείται στενός σύμμαχος της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτά είναι σημαντικά δεδομένα για τον οικογενειακό γιατρό ή όποιον ασχολείται με κάποιον σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, η χρήση αυτών των πιστοποιητικών για να χωρίσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης σε δύο δεν μου φαίνεται καλό, "είπε ο Ιωάννης.

Ο Μητσοτάκης έστειλε μια επιστολή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λέιν προτείνοντας τη χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού για άτομα που ταξιδεύουν.

Το θέμα θα συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη στις 21 Ιανουαρίου, ωστόσο, είναι πιθανό άλλοι ηγέτες της ΕΕ εκτός από τον Ιωάννη να εκφράσουν επίσης τις ανησυχίες τους για μια τέτοια πρόταση.

Η πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού βρίσκεται στο ραντάρ της Επιτροπής από τα πρώτα στάδια της πανδημίας. Ήδη περιγράφηκε στη στρατηγική της ΕΕ για τον εμβολιασμό στις αρχές Δεκεμβρίου, ως τρόπος παρακολούθησης των ποσοστών εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ.

«Μια κοινή προσέγγιση για αξιόπιστα, αξιόπιστα και επαληθεύσιμα πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ, θα ενίσχυε την ανταπόκριση της δημόσιας υγείας στα κράτη μέλη και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην προσπάθεια εμβολιασμού», αναφέρει η στρατηγική της ΕΕ .

Σύμφωνα με το EURACTIVοι εργασίες συνεχίζονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποβολή κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σύντομα και ιδιαίτερα για τη «διαλειτουργικότητά τους», ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αναγνωριστούν σε ολόκληρο το μπλοκ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου