ΕΚΤΑΚΤΟ - Η.Π.Α: Αθώος ο Ντόναλντ Τραμπ - «Το κίνημα μας μόλις τώρα αρχίζει» - Οι Δημοκρατικοί δεν τα κατάφεραν! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ - Η.Π.Α: Αθώος ο Ντόναλντ Τραμπ - «Το κίνημα μας μόλις τώρα αρχίζει» - Οι Δημοκρατικοί δεν τα κατάφεραν!

  Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αθωώθηκε στη δίκη της Γερουσίας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών παρέμεινε ενωμένη εναντ...

 






Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αθωώθηκε στη δίκη της Γερουσίας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών παρέμεινε ενωμένη εναντίον κατηγορίας ότι προκάλεσε ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.


Δήλωση Τράμπ: «Θλιβερό για την εποχή μας ότι ένα πολιτικό κόμμα στην Αμερική μπορεί ελεύθερα να υποτιμήσει το κράτος δικαίου, να δυσφημίσει την επιβολή του νόμου και να μετατρέψει τη δικαιοσύνη σε ένα εργαλείο πολιτικής εκδίκησης και να διώξει ανθρώπους, προχωρώντας σε ακύρωση και καταστολή όλων των ανθρώπων και των απόψεων με τα οποία διαφωνούν»!


Μετά από ονομαστική ψηφοφορία της Γερουσίας, 57 γερουσιαστές ψήφισαν για καταδίκη, ενώ 43 γερουσιαστές ψήφισαν για απαλλαγή, σύμφωνα με τη Dailymail. Δεν ήταν αρκετό να ικανοποιηθεί το όριο των δύο τρίτων που ορίζεται στο Σύνταγμα έτσι ώστε να καταδικαστεί ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος.  Συνολικά επτά Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του. 

«Με την παρούσα απαλλάσσεται της κατηγορίας στο εν λόγω άρθρο», δήλωσε ο γερουσιαστής Patrick Leahy του Βερμόντ μετά την ψηφοφορία. 

Ήταν ένα αποτέλεσμα που ήταν αναμενόμενο, αλλά παρόλα αυτά απογοήτευσε τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι μετέτρεψαν τον Τραμπ στον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ που κατηγορήθηκε δύο φορές, αλλά και τον πρώτο που αθωώθηκε δύο φορές. 

Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία της Γερουσίας, ο Τραμπ εξέδωσε δήλωση εναντίον Δημοκρατών από το γραφείο του στο Mar-a-Lago:

«Είναι ένα θλιβερό σχόλιο για την εποχή μας ότι ένα πολιτικό κόμμα στην Αμερική μπορεί ελεύθερα να υποτιμήσει το κράτος δικαίου, να δυσφημίσει την επιβολή του νόμου, να ενθαρρύνει τους όχλους, να συγχωρήσει τις ταραχές και να μετατρέψει τη δικαιοσύνη σε ένα εργαλείο πολιτικής εκδίκησης και να διώξει, σε μαύρη λίστα, προχωρώντας σε ακύρωση και καταστολή όλων των ανθρώπων και των απόψεων με τα οποία ή με τα οποία διαφωνούν », είπε. «Πάντα έχω, και πάντα, θα είμαι πρωταθλητής για το ακλόνητο κράτος δικαίου, τους ήρωες της επιβολής του νόμου, και το δικαίωμα των Αμερικανών να συζητούν ειρηνικά και τιμητικά τα θέματα της ημέρας χωρίς κακία και χωρίς μίσος» 



 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου