Μετά τη δημοσιοποίηση της ΚΥΑ για τα self tests ήρθε «Βόμβα» για...παιδομάζωμα, από κανάλι: «Απομάκρυνση του παιδιού από τους οικείους του για αποφυγή του κινδύνου διασποράς» - Μαζικές αντιδράσεις γονέων (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μετά τη δημοσιοποίηση της ΚΥΑ για τα self tests ήρθε «Βόμβα» για...παιδομάζωμα, από κανάλι: «Απομάκρυνση του παιδιού από τους οικείους του για αποφυγή του κινδύνου διασποράς» - Μαζικές αντιδράσεις γονέων (Video)

  Ταυτόχρονα διαμορφώνεται κύμα αντιδράσεων από γονείς κατά των τέστ. Με δικηγορικές πράξεις αρνούνται να υποβληθούν τα παιδιά τους σε υποχρ...

 







Ταυτόχρονα διαμορφώνεται κύμα αντιδράσεων από γονείς κατά των τέστ. Με δικηγορικές πράξεις αρνούνται να υποβληθούν τα παιδιά τους σε υποχρεωτικά self-test


Τα λεγόμενα της δημοσιογράφου σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, περί απομάκρυνσης των θετικών παιδιών από τους οικείους τους, έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά...! Στη πραγματικότητα, η δημοσιογράφος του Alpha ανακοίνωσε την περαιτέρω ενεργοποίηση του νόμου 4682/20 και μάλιστα το Άρθρο 1ε!


Τα τεστ -και μάλιστα τα αρνητικά τεστ- έχουν κριθεί ως υποχρεωτικά για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο! Όμως στον Μαγνησία γονείς μαθητών έχουν λάβει ακόμα και την νομική οδό για να μην το επιτρέψουν.

Το έγγραφο δικηγόρου που προσκόμισε σε σχολείο γονέας, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ζητώντας την εξαίρεση του παιδιού του από οποιαδήποτε διαδικασία διάγνωσης, δεν είναι η μοναδική περίπτωση κηδεμόνα στη Μαγνησία που αρνείται ακόμη και το τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια πρακτική έχουν καταφύγει και άλλοι γονείς.

Γενικά και επαγγελματικά λύκεια δέχονται τηλέφωνα από γονείς που δηλώνουν την αντίθεσή τους να υποβληθεί το παιδί τους σε τεστ για τον κορωνοϊό και αναζητούν απαντήσεις πώς μπορούν να εξαιρεθούν από τη διαδικασία. Τηλεφωνήματα γονέων –αρνητών των τεστ δεχόταν χθες ακόμη και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Υπήρχε μάλιστα και αίτημα γονέα να ενημερωθεί για τις υπολειπόμενες απουσίες που δικαιούται το παιδί του, προκειμένου να μην το στείλει καθόλου στο σχολείο!

«Γνωρίζουμε ότι η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο θα γίνεται υποχρεωτικά μόνο εφόσον μαθητής και εκπαιδευτικός έχουν υποβληθεί σε τεστ και έχει βγει αρνητικό. Περαιτέρω οδηγίες δεν έχουμε», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας, κληθείς να απαντήσει τι θα πρέπει να κάνει ένας διευθυντής όταν κληθεί να διαχειριστεί γονέα που δεν θέλει το παιδί του να υποβληθεί σε self-test.

Δημοσιεύτηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα self tests η διενέργεια των οποίων θα αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ γονιών και μαθητών.

Πιο αναλυτικά:

α) Οι γονείς/κηδεμόνες και οι ενήλικες μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν, επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID- 19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

  • Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.
  • Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.

Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Γνωρίζουν κάτι περισσότερο τα Μ.Μ.Ε;

Σε γνωστό κανάλι ωστόσο, σύμφωνα με το el.gr το πήγαν…πολλά βήματα παραπέρα, καθώς σε δελτίο ειδήσεων για τα θετικά κρούσματα σε μαθητές αναφέρθηκε χαρακτηριστικά:

«Σε κάθε περίπτωση, απομονώνονται και απομακρύνονται από τους οικείους τους για αποφυγή του κινδύνου διασποράς όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ».

Με τέτοια αποστροφές του λόγου σε δελτία ειδήσεων μήπως οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη προδιαγεγραμμένη αποτυχία του μέτρου της αυτοεξέτασης και στη μετάβαση μας στο επόμενο στάδιο...υποχρεωτικότητας;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


Στη πραγματικότητα, η δημοσιογράφος του Alpha ανακοίνωσε την περαιτέρω ενεργοποίηση του νόμου 4682/20 και μάλιστα το Άρθρο 1ε:

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4682/2020

ΦΕΚ 76/Α/3-4-2020

Άρθρο πρώτο

Μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου

(ε) στον προσωρινό περιορισμό προσώπων των περιπτώσεων (α) και (β) υπό συνθήκες που αποτρέπουν την επαφή με τρίτα πρόσωπα, από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί μετάδοση της νόσου. Το μέτρο του προσωρινού περιορισμού δύναται να υλοποιείται σε κατάλληλο χώρο νοσοκομείου, υγειονομικής δομής, θεραπευτικού ιδρύματος, σε κατάλληλες δημόσιες ή ιδιωτικές εγκαταστάσεις προσωρινής διαμονής, ή και κατ’ οίκον, ανάλογα με την απόφαση του αρμόδιου κάθε φορά οργάνου.

Μη επίδειξη της σχολικής κάρτας

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην περίπτωση μη επίδειξης της σχολικής κάρτας από τον μαθητή, για οποιονδήποτε λόγο, ο ίδιος ΔΕΝ θα γίνεται δεκτός στο σχολείο ή την τάξη!

Μάλιστα θα απομονώνεται εκτός σχολικού συγκροτήματος προσωρινά, έως ότου έρθουν να τον παραλάβουν οι γονείς του ή κάποιος κηδεμόνας.

Στην ΚΥΑ προβλέπονται ρητά τα εξής:

«Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε
δεν γίνεται δεκτός/η, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Εάν ο μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή
περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊου – COVID 19, μέχρις ότου οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του διαγνωστικού
ελέγχου νόσησης, ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου. Οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού COVID 19 για δύο (2) φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή/τρια προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας».





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου