Η.Π.Α: Νέα μελέτη για να διαπιστωθεί εάν και τα εμβόλια των Moderna και Pfizer-BioNTech προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις μετά τους φόβους ασφάλειας που έχουν προκληθεί για το εμβόλιο της AstraZeneca - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η.Π.Α: Νέα μελέτη για να διαπιστωθεί εάν και τα εμβόλια των Moderna και Pfizer-BioNTech προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις μετά τους φόβους ασφάλειας που έχουν προκληθεί για το εμβόλιο της AstraZeneca

  Στο πλαίσιο της μελέτης, 3.400 ενήλικες ηλικίας 18 έως 69 ετών θα εγγραφούν σε 35 κέντρα στις ΗΠΑ και θα παρακολουθούνται για τουλάχιστον...

 







Στο πλαίσιο της μελέτης, 3.400 ενήλικες ηλικίας 18 έως 69 ετών θα εγγραφούν σε 35 κέντρα στις ΗΠΑ και θα παρακολουθούνται για τουλάχιστον 90 λεπτά μετά από κάθε εμβολιασμό.


Μια ΝΕΑ μελέτη για να διαπιστωθεί εάν τα εμβόλια κατά του COVID-19 της Moderna και Pfizer / BionTech έχουν προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις μετά από «φόβους για την ασφάλεια» γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca.


Πηγή: The Sun

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) στις ΗΠΑ ξεκίνησε τη μελέτη χθες και τα αποτελέσματα αναμένονται αυτό το καλοκαίρι. Έγινε μετά από ανησυχίες που αναφέρθηκαν εν μέσω αναφορών θρόμβων αίματος σε ασθενείς που είχαν λάβει το εμβόλιο AstraZeneca.

Όπως συμβαίνει με όλα τα φάρμακα, οι ασθενείς που έχουν εμβόλια μπορεί επίσης να εμφανίσουν παρενέργειες - και το πιο συνηθισμένο με τα εμβόλια είναι μια αίσθημα πόνου ή μούδιασμα στον βραχίονα όπου χορηγήθηκε το τρύπημα.

Η μελέτη NIH θα εξετάσει συγκεκριμένα άτομα που έχουν επανειλημμένα επεισόδια των συμπτωμάτων της αναφυλαξίας.

Αυτό μπορεί να είναι ασθενείς που συχνά εμφανίζουν κνίδωση, χαμηλή αρτηριακή πίεση, δυσκολία στην αναπνοή και πρήξιμο.

Ο Anthony S. Fauci, MD, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε σήμερα ότι τα δεδομένα από τη μελέτη θα βοηθήσουν τους γιατρούς να συμβουλεύουν ασθενείς που έχουν «εξαιρετικά αλλεργία ή έχουν διαταραχή μαστοκυττάρων σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από τη λήψη αυτών των δύο εμβολίων. "

Πρόσθεσε: "Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους, τα οφέλη του εμβολιασμού Covid-19 υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων."

Στο πλαίσιο της μελέτης, 3.400 ενήλικες ηλικίας 18 έως 69 ετών θα εγγραφούν σε 35 κέντρα στις ΗΠΑ.

Για να λειτουργήσει η δοκιμή, για το 60% των συμμετεχόντων θα χρειαστεί να ληφθεί ιστορικό που να υποδηλώνει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις ή διάγνωση διαταραχής μαστοκυττάρων. Το άλλο 40% δεν θα χρειαστεί αυτές τις απαιτήσεις.

Η διαταραχή των μαστοκυττάρων είναι μια κατάσταση όπου οι πάσχοντες υποφέρουν με επανειλημμένα επεισόδια μερικών από τα πιο κοινά σημάδια αλλεργικής αντίδρασης όπως οίδημα και κνίδωση και σε ακραίες περιπτώσεις, δυσκολία στην αναπνοή.

Όσοι συμμετέχουν θα λάβουν το εμβόλιο της Pfizer, της Moderna ή εικονικό εμβόλιο.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούνται για τουλάχιστον 90 λεπτά μετά από κάθε ένεση σε περίπτωση που εμφανιστεί οποιοσδήποτε τύπος αντίδρασης και οι γιατροί θα είναι διαθέσιμοι για να βοηθήσουν σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης.

Το τρύπημα Moderna χορηγείται στις ΗΠΑ για μήνες και ορισμένοι ασθενείς ισχυρίστηκαν ότι είχαν πονόλαιμο μετά το τρύπημα.

Αυτή είναι μια συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια των εμβολίων, αλλά μερικοί άνθρωποι δημοσίευσαν εικόνες στο διαδίκτυο μεγάλων κόκκινων κύκλων όπου είχαν το τρύπημά τους έως και 11 ημέρες μετά τον εμβολιασμό .

Τα νέα της μελέτης έρχονται αφότου ανακοινώθηκε σήμερα ότι οι δοκιμές σε παιδιά και εφήβους θα τεθούν σε παύση έως ότου οι ρυθμιστές είχαν μάθει περισσότερα σχετικά με την πιθανότητα θρόμβων αίματος.

Το MHRA αποκάλυψε την Παρασκευή ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δει 30 περιπτώσεις θρόμβων αίματος σε άτομα που έλαβαν τρύπημα AstraZeneca.

Από αυτούς, 22 είναι  το σπάνιο είδος θρόμβου CVST  που προκάλεσε ανησυχία στην Ευρώπη και οκτώ ήταν άλλα συμβάντα θρόμβωσης.

Αυτό είναι από τις 18,1 εκατομμύρια δόσεις που χορηγούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο - καθιστώντας εξαιρετικά σπάνιο σε περίπου μία στις 600.000.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες λένε ότι το όφελος του εμβολιασμού σταθμίζει πολύ τους κινδύνους θρόμβων στο αίμα, υπάρχουν τώρα φόβοι ότι η χρήση του τρυπήματος στους νεότερους ανθρώπους είναι «πιο περίπλοκη».

Χθες το απόγευμα μια ανασκόπηση από την επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια θα πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνιες παρενέργειες» του εμβολίου Oxford / AstraZeneca.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου