Ο Νότης Μηταράκης αδιαφορεί για τις αντιδράσεις των κατοίκων της Χίου για τη δομή μεταναστών - «Στη Χίο θα γίνει κλειστή Δομή, όπως θα γίνει και στα άλλα νησιά» (Video's) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Νότης Μηταράκης αδιαφορεί για τις αντιδράσεις των κατοίκων της Χίου για τη δομή μεταναστών - «Στη Χίο θα γίνει κλειστή Δομή, όπως θα γίνει και στα άλλα νησιά» (Video's)

  Έμμεση προαναγγελία νέας αστυνομοκρατίας στη Χίο για να υλοποιηθεί η κλειστή υπερδομή φιλοξενίας μεταναστών στο Θόλος, μια ανάσα από κοινό...

 






Έμμεση προαναγγελία νέας αστυνομοκρατίας στη Χίο για να υλοποιηθεί η κλειστή υπερδομή φιλοξενίας μεταναστών στο Θόλος, μια ανάσα από κοινότητες και ανάμεσα σε Βροντάδο και Καρδάμυλα.


Σε κατάσταση προφανούς πανικού και σύγχυσης ο «Χιώτης» κατά τα άλλα βουλευτής και υπουργός μαζί και η κυβέρνηση του απειλούν ξανά! «Στη Χίο θα γίνει κλειστή Δομή, όπως θα γίνει και στα άλλα νησιά».  Για την δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων στην Χίο, ο Θόλος «αυτονόητα είναι μονόδρομος»!


Προαναγγέλλει δημιουργία υπερδομής στο Θόλος και μιας και εκείνος αλλά και οι εδώ αυτοδιοικητικοί συνεργάτες του δεν μπορούν να «πείσουν» την κοινωνία που δήθεν εκπροσωπούν ,ο ίδιος ως βουλευτής καλεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (...το Κράτος είναι εκείνο που πρέπει να διασφαλίσει την εφαρμογή των αποφάσεων της Διοίκησης…)  να επέμβει για μία ακόμα φορά με τα ΜΑΤ και να την επιβάλλει δια της Βίας.

Θέμα της Δικαιοσύνης (δηλαδή πρακτικά των... ΜΑΤ για μία ακόμη φορά) χαρακτηρίζει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης το ότι οι πολίτες της Χίου ήδη κινητοποιούνται αντιδρώντας για την δημιουργία ΚΥΤ σε μία γυμνή κορυφή μπροστά σε οικισμούς, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στο Θόλος ή Θόλο.

Για την δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων στην Χίο, ο Θόλος «αυτονόητα είναι μονόδρομος», δήλωσε στο κανάλι της Χίου Αλήθεια TV ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκη

«Στη Χίο θα γίνει κλειστή Δομή, όπως θα γίνει και στα άλλα νησιά.  Όλοι κατέληξαν σε θέσεις εκτός αστικού ιστού, στο νησί μας δεν γίνεται αυτό για προσωπικούς λόγους. Νομίζουν έτσι κάποιοι ότι θα χτυπήσουν τον Κάρμαντζη ή τον Μηταράκη, λάθος η Χίος θα χάσει, δεν θα αφήσω να γίνει αυτό. Θα μπορούσα τώρα να πω δεν θα γίνει Δομή και να είμαι ευχάριστος. Όχι ούτε υπουργός θα είμαι για πάντα ούτε Βουλευτής, προτιμώ να είμαι χρήσιμος παρά… ευχάριστος».

Ένας Νότης Μηταράκης επίμονος και αποφασισμένος είναι αυτός που εμφανίζεται στην Αλήθεια ΤV σε μια συνέντευξη «έξω από τα δόντια» στον Γιάννη Τζούμα, στην οποία απαντά για όλους και όλα.

"Δεν επέλεξα εγώ τον Θόλο μας λέει. Δεν μπορώ να περιμένω απ’ άπειρον το Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρήσει χώρο. Δυστυχώς ο Σταμάτης Κάρμαντζης μόνος του δεν μπορεί. Η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει, ακόμα και αν μας την έδιναν δεν φτάνουν οι χώροι. Η Κυβέρνηση έχει πολιτική και θα την εφαρμόσει. Έτσι όπως μηδενίσαμε τις ροές, κανείς δεν το πίστευε, έτσι όπως φέραμε την ΒΙΑΛ σήμερα κάτω από 1000 άτομα, κανείς δεν το πίστευε, έτσι όπως καταφέραμε να έχουμε σήμερα 1400 άτομα για επιστροφή, κανείς δεν το πίστευε, έτι και με τα ελεγχόμενα κλειστά Κέντρα θα ελέγξουμε το μεταναστευτικό και δεν μας είμαστε «ξέφραγο αμπέλι».

"Το Κλειστό κέντρο θα γίνει στο Θόλο, αυτό δεν επηρεάζει καμιά επένδυση, δεν ενοχλεί κανέναν, όλα γίνονται νόμιμα, για όλα υπάρχουν άδειες, δεν μπλοφάρω, δεν εκβιάζω, δεν είμαι υπέρ της βίας. Το Κράτος όμως πρέπει να διασφαλίσει την εφαρμογή των αποφάσεων της Διοίκησης".

Ο υπουργός Μετανάστευσης σε μια συνέντευξη «ποταμό» δεν αφήνει έξω από τις απαντήσεις του και τα τοπικά ζητήματα, χωρίς να δέχεται ότι υστερεί εκεί ή να αλλάζει την ατζέντα. Το 2021 θα αρχίσουν στο νησί τα έργα, όχι τα σχέδια και τα λόγια, τα έργα. Το 2023 δεν θα συζητάμε για αεροδρόμιο, για Δικαστικό Μέγαρο για Φράγμα. Θέλω όμως να μην συζητάμε και για το μεταναστευτικό. Να το έχουμε οργανώσει έτσι ώστε να μην ξαναδούμε ούτε Σούδα, ούτε ΒΙΑΛ, καταλήγει ο Νότης Μηταράκης σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ.

Οι κάτοικοι της Χίου, φυσικά, έχουν μία πολύ καλή ανάμνηση των «ανδραγαθημάτων» της ΕΛΑΣ και των ΜΑΤ το 2020, που προκάλεσε έκρηξη οργής. Το θυμίζουν χωρίς ανάγκη περισσότερων σχολίων, παλαιότερα βίντεο του ίδιου τοπικού καναλιού...




Μουδιασμένη αντίδραση Μηταράκη στις αποκαλύψεις για το Θόλος

Το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι υπάρχει διαστρέβλωση της συνέντευξής του λέγοντας ότι ποτέ δεν μίλησε για επικείμενη παρέμβαση των ΜΑΤ ενώ επισημαίνει ότι η κρίση που βιώνει η Χίος απαιτεί λύσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση του «π» εντός της ημέρας το Υπουργείο Μετανάστευσης αναμένεται να απαντήσει με Non Paper για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Θόλους, σημειώνοντας ότι έχει έγγραφα που διευκρινίζουν ότι τελεσίδικα η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο με σχετικά πρωτόκολλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου Μηταράκη

«Η Συντονιστική, που αποτελείται και εκφράζει παρατάξεις της Δημοτικής Αντιπολίτευσης και στελέχη κομμάτων της Αριστεράς, μίλησε σήμερα για τα παγκόσμια πολιτικά δεδομένα, για τους πολέμους και τις διεθνείς ανισότητες. Παρατάξεις που παλιότερα στήριζαν την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, μίλησαν για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο όμως ακόμα βρίσκεται σε αρχικά στάδια διαπραγμάτευσης. Ξεχνώντας ότι το σημερινό καθεστώς, του Κανονισμού του Δουβλίνου, οδήγησε στην κρίση στα νησιά μας. 

Μίλησαν ουσιαστικά οραματιζόμενοι μια πολιτική ανοικτών συνόρων, ώστε να αυξηθούν οι ροές προς τα νησιά μας, όπως δηλαδή έγινε το 2015. Και με ταχείς μεταφορές μετά στην ενδοχώρα των αυξημένων ροών, ως αποτέλεσμα των προτάσεών τους. Με τις επιπτώσεις που όλοι θυμόμαστε. 

Κουβέντα για ενίσχυση των απελάσεων, αφού δεν συνάδουν με την λογική τους. Ούτε καν αναφορά στην ανάγκη ισχυρής και αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων. 

Αλλά εμείς ως χώρα & ως Χίος βιώνουμε μια κρίση και η κρίση θέλει λύσεις. Πλέον μιλάμε με σαφή αποτελέσματα, στην μείωση των ροών, την αποσυμφόρηση των νησιών, την διαχείριση της πανδημίας στις δομές. Η ΒΙΑΛ πλέον για πρώτη φορά δεν έχει υπεράριθμους και σαφώς συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του αριθμού των διαμενόντων. 

Τέλος, σαφώς ο κ. Μηταράκης ποτέ δεν μίλησε για επικείμενη παρέμβαση ΜΑΤ, στην πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Δυστυχώς, εσκεμμένα, ομιλητές επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τη συνέντευξή του. Ας ψάξουν αλλού για υποκινητές βίας».





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου