Με πρόσχημα τον κορωνοϊο, ο Μητσοτάκης έφερε ερείπια στην οικονομία, ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη και φέρνει τα σκληρότερα μνημόνια! Αναλύει ο Γ. Βάμβουκας - καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Με πρόσχημα τον κορωνοϊο, ο Μητσοτάκης έφερε ερείπια στην οικονομία, ισοπέδωσε τη μεσαία τάξη και φέρνει τα σκληρότερα μνημόνια! Αναλύει ο Γ. Βάμβουκας - καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Video)

  «Από το 2007 μέχρι το 2020, επί 13 συναπτά έτη, η εθνικής μας οικονομία βρίσκεται σε συνεχή ύφεση, σε συνθήκες αύξησης του συνολικού δημοσ...

 







«Από το 2007 μέχρι το 2020, επί 13 συναπτά έτη, η εθνικής μας οικονομία βρίσκεται σε συνεχή ύφεση, σε συνθήκες αύξησης του συνολικού δημοσίου χρέους» - «Μας έβαλαν σε μνημόνια και είπαν ότι τα μνημόνια είναι πανάκεια, η σωτηρία της πατρίδας, ενώ εδώ επιδεινώθηκαν όλα τα μεγέθη. Άρα τι βελτιώθηκε από τα μνημόνια;»


«55 δις. Ευρώ, είναι χρέος που λήγει εντός τους 2021. Σε λιγότερο από έναν χρόνο λήγει χρέος ύψους 55 δις. Ευρώ. Ή μάλλον μέχρι το Μάρτιο του 2022. Δηλαδή σε λιγότερο από έναν χρόνο. Θέτω ένα πολύ απλό ερώτημα...μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει 55 δις ευρώ; Όχι. Επί της ουσίας έρχονται μνημόνια. Άτυπα είμαστε ήδη σε μνημόνιο.»


Ο Γεράσιμος Βραχιολίδης με καλεσμένο τον καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημίου ΑΘηνών, Γιώργο Βάμβουκα, αναλύουν την πορεία την οικονονομίας μετά τα συνεχόμενα lockdown.

«Άν πάει ο κ. Σταϊκούρας μαζί με το κ. Στουρνάρα να δουν τα στοιχεία του Δ.Ν.Τ. , θα δουν ότι υπάρχουν χώρες που εν καιρώ κορωνοϊού έχουν οικονομική ανάπτυξη. Π.χ η Κίνα η οποία σε εποχή κορωνοϊού αναπτύσσεται με ρυθμούς 4-5%...το Βιετνάμ...και άλλες. Γιατί αυτές οι χώρες αναπτύσσονται;»

«Πήραν το χρέος στη μεταπολίτευση από 3,8 δις ευρώ το 1974, για την ακρίβεια 18,2% υου ΑΕΠ και το έχουν πάει τώρα στο 232...! Και υπόψιν ότι το 1974 δεν υπήρχε ιδιωτικό χρέος. Τώρα πάνε να πάρουν την ιδιωτική μας περιουσία οι ξένοι. Αυτό πάνε να κάνουν. Είναι θέματα πάρα πολύ σοβαρά για τα οποία κάποιοι έχουν ευθύνες και αυτές οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Μας έβαλαν σε μνημόνια και είπαν ότι τα μνημόνια είναι πανάκεια, η σωτηρία της πατρίδας, ενώ εδώ επιδεινώθηκαν όλα τα μεγέθη. Το 2009 που χρεοκόπησε η χώρα, τα κόκκινα δάνεια ήταν 17-18 δις ευρώ. Τώρα είναι 100 δις. Το 2009 οι οφειλές των πολιτών στις εφορίες ήταν 31 δις ευρώ. Ήταν τότε που έλεγε ο Γ. Παπανδρέου ότι υπάρχουν λεφτά. Αυτά τα 31 τώρα με τα πανωτόκια έχουν πάει 190 δις ευρώ...Άρα τι βελτιώθηκε από τα μνημόνια;»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή και τα συγκλονιστικά στοιχεία που παραθέτει ο Γιώργος Βάμβουκας (καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου