Θα αντισταθούμε και πάλι μέχρις εσχάτων Τούρκοι επίδοξοι κατακτητές... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Θα αντισταθούμε και πάλι μέχρις εσχάτων Τούρκοι επίδοξοι κατακτητές...

  «Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΣΘΕ;» Είναι νωπό το αίμα στα ματόβρεχτα χέρια σας από τις σφαγές του 1974, 6000 αμάχων. Θα αντ...


 «Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗ ΑΝΑΚΡΟΥΣΕΣΘΕ;»


Είναι νωπό το αίμα στα ματόβρεχτα χέρια σας από τις σφαγές του 1974, 6000 αμάχων. Θα αντισταθούμε και πάλι μέχρις εσχάτων Τούρκοι επίδοξοι κατακτητές … έστω και αν κατασφαγούμε εγκαταλελειμμένοι …


Επιμέλεια κειμένου από Α. Αντωνά

 


«Και νυξ εχώρει» λέει ο Αισχύλος «κου μάλ’ Ελλήνων στρατός / κρυφαίον έκπλουν ουδαμή καθίστατο» ­ η νύχτα προχωρούσε και ο στρατός των Ελλήνων δεν φαινόταν πουθενά να δοκιμάζει να εκπλεύσει κρυφά. Μόλις όμως η μέρα με τα λευκά της άλογα φώτισε τη γη, συνεχίζει ο Αισχύλος, ήχος τραγουδιστός, μελωδικός ακούστηκε από τους Ελληνες και αντιλάλησαν ένα γύρω οι βράχοι του νησιού. Φόβος κυρίευσε τους βαρβάρους όλους ότι είχαν γελαστεί, γιατί τον επίσημο παιάνα τους οι Ελληνες δεν τον τραγουδούσαν σαν να ήταν να φύγουν, αλλά σαν έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη γεμάτοι ψυχή και θάρρος. Από κοντά η σάλπιγγα φλόγιζε όλη τη σκηνή, ευθύς ακούστηκαν να παφλάζουν τα κουπιά χτυπώντας το αρμυρό νερό, και τότε ξάφνου εμφανίστηκαν οι Ελληνες γοργοί τραγουδώντας τούτα τα λόγια: «Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών». Και οι μύριοι καταβυθίσθηκαν …

ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΤΟ 1912, ΜΕ 5 ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΡΣ, ΔΙΑΜΗΝΥΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΤΑΝ Ο ΡΑΜΙΖ ΜΠΕΗΣ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ: *«ΕΛΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ…» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΥΘΙΖΕ …

*GEL TURKLER BIZ SIZI BEKLIYORUZ … ( *Το αφήνω στα τουρκικά παρ όλον ότι τα αποφεύγω, ίσως το θυμηθούν καλύτερα..Είναι καταγραμμένα στο ημερολόγιο του Ραμίζ…)

Τούρκοι το  θυμάστε; Αν όχι, διαβάστε το πολεμικό ημερολόγιο του τότε ναυάρχου σας Ραμίζ Μπέη. Είναι στο πολεμικό σας μουσείο καταχωνιασμένο!

Χρονολογία 3/16 Δεκ. 1912. Τόπος προ των στενών Δαρδανελλίων, νήσος Έλλη. Έκβαση, Νίκη του Ελληνικού στόλου, καταβύθιση του υπέρτερου Τουρκικού στόλου. Εγκλεισμός του Οθωμανών εντός των στενών, για όσο διαρκούσε η πολεμική σύρραξη και αργότερα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΤΑΜΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΟΖ ….

«Νέα επίθεση Ερντογάν σε Ελλάδα και Κύπρο: «Απειλές και εκβιασμοί δεν ωφελούν»

O Ερντογάν απειλεί με απόβαση στην Κύπρο…ΝΑΤΟ,ΗΠΑ και ΕΕ ποιούν την νήσσαν γιατί τον έχουν ανάγκη ως δυτικό αντίβαρο σε Μαύρη Θάλασσα Κριμαϊκό και ουκρανικό που ανοίγει αλλά και σταθερό παίκτη έναντι ρωσικής επιρροής στη Συρία όπου ως εισβολέας χάραξε ΝΑΤΟ-ικά σύνορα…οπότε τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Οι δηλώσεις γίνονται παραμονές σχεδόν της άτυπης πενταμερούς για Κυπριακό στη Γενεύη οπότε ασκεί πίεση. Δεν είναι στο πλαίσιο επιθετικής ρητορικής είναι κλιμάκωση… Πολύ βαριές δηλώσεις για Κύπρο και Ελλάδα από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προειδοποιεί ακόμη και για επέμβαση στην Κύπρο ( και Ελληνική ΑΟΖ) αν χρειαστεί, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.

«Για την Κύπρο έχουμε πει ότι δεν θα χαρίσουμε τα δικαιώματα των Τ/Κ κι αν κριθεί απαραίτητο, θα επέμβουμε. Αυτή τη στιγμή τα πλοία μας είναι υπ’ ατμόν  κι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να προβούν σε ορισμένα βήματα αν χρειαστεί. Η Κύπρος σήμεραΗ Κύπρος δεν είναι αυτή «η ανοχύρωτη πόλη», που βρήκατε το 1974.

Η Κύπρος δεν είναι αυτή η ανοχύρωτη πολιτεία που βρήκατε το 1974 και παρ αυτό αντιστάθηκε και σοβαρότατε απώλεις σας προκάλεσε….

Δεν αισχύνεσθε, που απειλείται ένα νησί 700,000 κατοίκων, μια χώρα 83 εκατ.; Γιατί δεν απειλείτε ισότιμες χώρες με ισοδύναμους στρατούς;

Ντροπή! Είναι νωπό το αίμα στα ματόβρεχτα χέρια σας από τις σφαγές του 1974, 6000 αμάχων. 250000 γηγενείς Κυπρίους εκδιώξατε από τις πατρογονικές τους εστίες, 37% Κυπριακών εδαφών τα έχετε υπό κατοχή και δεν αφήσατε τίποτα όρθιο εκεί, ούτε ιερά ούτε όσια σεβασθήκατε, όπως πράξατε και σε όλες τις Χριστιανικές μειονότητες της Ελληνικής Μικράς Ασίας….

Θα αντισταθούμε και πάλι μέχρις εσχάτων Τούρκοι επίδοξοι κατακτητές … έστω και αν κατασφαγούμε εγκαταλελειμμένοι …

Εθνομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός …προς τον Δήμιο Πασά Κιόρογλου λίγο πριν αφήσει την ύστατη πνοή ….( Απόσπασμα)

Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψει!
Σφάξε μας ούλους κι ας γενεί το γαίμαν μας αυλάκιν,
κάμε τον κόσμον μακελλειόν και τους Ρωμιούς τραούλλια,
αμμά ξερε πως ίλαντρον όντας κοπεί καβάκιν
τριγύρου του πετάσσουνται τρακόσια παραπούλια.
Το ’νιν αντάν να τρώ’ την γην, τρώει την γην θαρκέται,
μα πάντα κείνον τρώεται και κείνον καταλυέται. 9η Ιουλίου 1821.

Του εθνικού μας ποιητή Β. Μιχαηλίδη.

Αυξεντίου: «Μάθατε πως πολεμούν οι Έλληνες… Θα μάθετε και πως πεθαίνουν»

Και σημειώστε επίσης Τούρκοι εκ Τουρκίας επίδοξοι ολετήρες όλης της Κύπρου, ότι η πλειοψηφία των απλών *Οθωμανών γηγενών Κυπρίων (πλην των οργάνων σας εξτρεμιστών, Γκρίζων Λύκων, εποίκων και το Ταταρικό καθεστώς) διακαώς επιθυμούν την ειρηνική συνύπαρξη με τους Κύπριους Χριστιανούς.

*Το 1974 ήταν το 18% του κυπριακού πληθυσμού. Το 2021 υπό την πίεση του στρατού κατοχής και των δεκάδων χιλιάδων εποίκων παρέμεινε στην Κύπρο το 8%! Αυτονόητα τα συμπεράσματα …

Καταθέτω λοιπόν ένα ειρηνικό συγκινητικό συμβολικό ποίημα Κύπριας Οθωμανής ειρηνόφιλης διαπρεπούς ποιήτριας της Νεριμάν Τσιαχίτ, που εκπροσωπεί τις ειρηνόφιλες απόψεις της πλειοψηφίας των συμπατριωτών της, στη κατεχόμενης Β. Κύπρου …

 ΑΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ                                                            Φέρε μου μπαχαρικά για το μεσαρίτικο ψωμί μου, Κλεοπάτρα,/φέρε μου κρασί απ’ τα αμπέλια της Λεμεσού/κι έλα να σηκώσουμε τα ποτήρια μας/για τη φιλία και την ειρήνη./Φέρε μου μια χούφτα χώμα από τα νότια μέρη, Κλεοπάτρα/κι έλα να φυτέψουμε λουλούδια της ειρήνης/στις γλάστρες μας που χρόνια τώρα μένουν άδειες./Αργούμε πολύ, πάρα πολύ, Κλεοπάτρα./Κοίταξε! Κοίταξε τ’ αγόρια μας./Και πάλι θα πιάσουνε τα όπλα/Άκου! Άκου το κλάμα μου, Κλεοπάτρα./Τα παιδιά μας θα σκοτωθούν./Ένας από τη μεριά σου, ένας από τη δική μου/και τα χρόνια περνούν,/ το ένα μετά το άλλο, ο ένας φόνος μετά τον άλλο./Έλα να σκεφτούμε, έστω μια φορά.ποιος πραγματικά είναι χαμένος!/Ας πάρουμε τη θέση των πολιτικών/κι ας μιλήσουμε, χωρίς χρονοτριβή,/εμείς οι μάνες, Κλεοπάτρα./Έλα, Κλεοπάτρα, έλα μαζί μου να φυτέψουμε/αμυγδαλιές στην Πράσινη Γραμμή/και να μπολιάσουμε την ειρήνη στα κλαδιά τους/για ν’ ανθίζουν κάθε άνοιξη./Ας φουσκώσουμε τους αγέρηδες της φιλίας/που θα σηκώνουν ψηλά τους χαρταετούς των παιδιών μας./Δεν ξέρω αν γνωρίζεις το τραγούδι μας/που λέει: «Στις ψηλές οροσειρές του Πενταδάκτυλου/τ’ αγριόχορτα πνίγουν το καλαμπόκι»./Ας το τραγουδήσουμε μαζί, *Κλεοπάτρα,/με σάζι και μπουζούκι./Μέχρι τώρα, εμείς οι μάνες, ήμασταν πάντα οι χαμένες./Για μια φορά, Κλεοπάτρα, ας κερδίσουν τα παιδιά μας.

Bellaque matribus detestata. Πόλεμος, μισητός από τις μητέρες. Οράτιος

*Σημειώνεται ότι η Κλεοπάτρα είναι υπαρκτό πρόσωπο, φίλη και πρώην γειτόνισσα της Νεριμάν ….

Παρά τα πιο πάνω για όσους επιθυμούν πόλεμο αντί ειρήνη προσθέτω…

Εάν θέλεις ειρήνη, να προετοιμασθείς  για πόλεμο (Si vis pacem, para bellum) και …

 ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ  ΕΛΛΗΝΕΣ!

(Προσαρμοσμένη αναδημοσίευση με πρόσθετα σχόλια, από παλαιότερο σχετικό άρθρο, λόγω επικαιρότητας.)


ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΗΠΙΑΚΗ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΤΟΛΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821….. ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΥΡΙΕΣ…..

Επίκαιρα μερικά υποδείγματα και παραδείγματα Ένδοξων και Απροσκύνητων Ελλήνων προς παραδειγματισμό και αφύπνιση…….. ( Ενδεικτικά)

 


ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ.

 

ΣΠΑΘΑ – ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΝΙΚΗΤΑΡΑ.

 


Ανεπανάληπτες Ελληνίδες Καπετάνισσες Ηρωϊκές Επαναστάτισες, του 1821.

 


Και η Ελληνίδα Κυπραιοπούλα εθελόντρια και επαναστάτισσα του 2021.


Ενδεικτικά: 
Μάχη του Μαλανδρινού. Λίγες δεκάδες Έλληνες νικούν χιλιάδες Μωαμεθανούς, 

Χάνι της Γραβιάς. 120 άνδρες του Ανδρούτσου, ντροπιάζουν 9.000 άνδρες του Ομέρ Βρυώνη, 6 Έλληνες νεκροί 1030 νεκροί και τραυματίες Τούρκοι, 

Μάχη στα Δολιανά. Ο Νικηταράς με 200 άνδρες τρέπουν σε φυγή 10.000 Τούρκους. Αφήνουν πίσω τους άνω των 300 νεκρών και εκατοντάδες όπλα.

Μάχη Βαλτετσίου. Μεγάλη νίκη του Κολοκοτρώνη με 3.000 άνδρες έναντι 12.000 Τούρκων. Αφήνουν πίσω τους 3500 όπλα και 4 κανόνια. 

Μάχη της Γράνας. Ο Γέρος του Μωριά με ελάχιστους άνδρες εξολοθρεύει τον πολυάριθμο τουρκικό ιππικό. 

Βασιλικά Ευβοίας. Ο Γκούρας Ιωάννης με 1000 άνδρες κατατροπώνει, με την βοήθεια του Οδυσσέα, Μπούσγου, Λάππα, και Μήτρου τους 8-10000 Μωμεθανούς του Βεϋφάν Πασά που χάνει και τον γιό του. Ο ίδιος πεθαίνει από ανακοπή ή όπως λέγεται από το σπαθί του Γκούρα. 3000 Μωαμεθανοί νεκροί και 50 Έλληνες. Λάφυρα 800 άλογα, 2 κανόνια και ….18 σημαίες. (Ήταν μεγάλη ντροπή για τους Μωαμεθανούς η κατάληψη Οθωμανικών σημαιών. Οι σημαιοφόροι φυλάσσονταν από εκατοντάδες φανατικούς Μωαμεθανούς. Κάθε σημαία εκπροσωπούσε και ένα «τάγμα», ως εκ τούτου, η υφαρπαγή της σημαίας, σήμαινε και την παράδοση ή εξολόθρευση του Τουρκικού τάγματος. Εκατοντάδες στρατιωτικές Τουρκικές σημαίες κατέλαβαν οι Έλληνες επαναστάτες, τις οποίες μετέφεραν σε κάθε μάχη σαν τρόπαια και προς αποδυνάμωση του ηθικού των Μωαμεθανών.

Μάχη στα Δερβενάκια. Ο Κολοκοτρώνης με 8000 άνδρες διαλύει τον στρατό του Δράμαλη που αποτελείτο από 36.000 άνδρες. Νεκροί Τούρκοι, το μεγαλύτερο μέρος του στρατού τους, κατά τον κληρικό αγωνιστή Αμβρόσιο Φραντζή.. 

Μάχη της Ακράτας. Μερικές εκατοντάδες Έλληνες τρέπουν σε φυγή χιλιάδες Τούρκων, εκατοντάδες Τούρκοι νεκροί. Τους υπόλοιπους σώζουν Οθωμανικά πλοία που ναυλοχούσαν στην Πάτρα. 

Μάχη Κεφαλόβρυσου. 400 Σουλιώτες υπό τον Μάρκο Μπότσαρη επιτίθενται σε 9.000 Οθωμανούς, που τρέπονται σε φυγή και αφήνουν εκατοντάδες νεκρούς πίσω τους. Ο Μπότσαρης πέφτει ηρωικά μαχόμενος. 

Μάχη της Κλείσοβας. 131 Έλληνες αποκρούουν με επιτυχία τον στρατό του Ιμπραήμ και Κιουταχή. 

Μάχη της Αράχωβας. Ο Καραϊσκάκης με ελάχιστους άνδρες αποδεκατίζει τον ισχυρό στρατό του Μουσταφά Μπέη…. 

Και άλλες εκατοντάδες νικηφόρες Ελληνικές μάχες. Η Ελληνική ανδρεία πλέον ήταν μια καταιγίδα που σάρωσε τους Οθωμανούς, οι οποίοι πλέον από δειλία κατεχόμενοι ετρέποντο σε φυγή για να διασωθούν… κλπ.
Αυτές και άλλες μύριες……

Και οι Ελληνίδες Καπετάνισσες ποτέ δεν υστέρησαν σε τόλμη… Μαντώ Μαυρογένους, Μπουμπουλίνα, Χάιδω Γιαννάκη Σέκου, Σταυριάνα Σάβαινα, Αλιφαντώ Μεσολογγίτισσα, Δόμνα Βασβίζη, Χαρίκλεια Δασκαλάκη, Αντωνούσα Καστανάκη… και άλλες δεκάδες….

Ενδεικτικά… 
Η Δέσπω Τζαβέλλα γυναίκα του πολέμαρχου Τζαβέλλα… στις 20 Ιουλίου 1792 στο Σούλι ηγείται 300 γυναικών αρματωλών Σουλιώτισσων και κατατροπώνουν τον υπέρτερο στρατό του Αλή Πασά… Σαν Ελληνίδες αμαζόνες κυνηγούν χιλιάδες Τούρκους και τους εξοντώνουν…Ο Αλή Πασάς διαφεύγει τελευταία στιγμή… Οι τριακόσιες της Μόσχως δεν υστέρησαν σε τόλμη και αυτοθυσία από τους τριακόσιους του Λεωνίδα….

Εμπρός. 
(Κωστής Παλαμάς.)

Εμπρός! Ολόρθοι, ατρόμαχτοι.
Μαυρίλα, Αστροπελέκι.
Μα το σπαθί γοργάστραψε
και να! Η βροντή τουφέκι…..
Κρήτη, ο Μωριάς, η Ρούμελη,
Εμπρός η Ελλάδα λάμπει,
σχολογάν οι κάμποι,
καίνε οι καρδιές. Εμπρός.

«Ubi Concordia, ibi Victoria.» Όπου ενότητα, εκεί νίκη!

Και μετά την νικηφόρα επανάσταση του 1821, ουκ ολίγες ντροπιαστικές ήττες είχαν οι μύριοι θρασύδειλοι …. Παντού ο Ελληνικός στρατός ήταν αήττητος,  πλην όταν συνέβη η Μικρασιατική καταστροφή, όπου αφού μας παρότρυναν για την εκστρατεία, η οποία αρχικά ήταν νικηφόρα και ο Ελληνικός στρατός έφτασε προ των πυλών της Άγκυρας, οι δόλιοι σύμμαχοι μας και οι Ρώσσοι μας εγκατέλειψαν, μας πρόδωσαν, συμμάχησαν και βοήθησαν τον αιματόβρεκτο Ατατούρκ…. αφού τους πρόσφερε ανταλλάγματα τα …οποία ποτέ δεν έλαβαν…. προκαλώντας στον Ελληνισμό την χείριστη Εθνική τραγωδία, όπως παρόμοιο συνέβη και στην Ελληνική Κύπρο το 1974.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έπρεπε να δυναμώσουν. Ήταν επικίνδυνοι…..


( Ίδετε
google:  Μιλούν οι δόλιοι, ολετήρες, οι ευεργετηθέντες, από τον Ελληνικό Πολιτισμό…)


Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε (Σολωμός)
Π.χ. Η περίφημη νίκη του Σαραντάπορου, η κατάληψη της Θεσσαλονίκης… Νικηφορες ναυμαχίες στο Ελληνικό Αιγαίο… Βαλκανικοί Πόλεμοι κ.ά.π.


Παράδοση των μυρίων Τούρκων στον Ελληνικό στρατό. Η Θεσσαλονίκη ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Ήταν η 26η Οκτ.1912, Την 28η Οκτ, στις 11 το πρωί ο Κωνσταντίνος εισέρχεται στην Ελεύθερη πόλη. 25000 Αιχμάλωτοι Τούρκοι και 1000 αξιωματικοί….



ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΕ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ …


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ….. ΝΙΚΗΦΟΡΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ….. ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ κ.ά.π. ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ- ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ) ΤΟ ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΑΡΔΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ…..

ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΥΡΙΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΚΥΒΑΝ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΙΔΑΝ ΤΟΝ ΗΤΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟ…. ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΕΥΤΟΛΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…

ΣΗΜΕΡΑ … ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ …ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ… ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΑΖΟΥΝ …ΣΦΑΞΤΕ ΜΑΣ ΑΓΑΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ ….Ή ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΕΜΨΟΥΝ ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ……. ΟΧΙ! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ…. ΑΣ… ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ.

Και τέλος σημειώστε την επική απάντηση του Μακρυγιάννη στον Φιλέλληνα Ναύαρχο Δερυγνύ, όταν πριν από την νικηφόρα μάχη των Μύλων που του επεσήμανε, ότι οι Έλληνες είστε ολίγοι και αδύνατοι… και οι Τούρκοι μύριοι και υπέρτεροι… 

«ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΩΜΕΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΤΕΣ…..»


ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 6000, 600-700 ΙΠΠΕΙΣ…με 100 κανόνια-μπομπάρδες. ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ 600 ΑΝΔΡΕΣ…!!!!

ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ... ΗΤΑΝ Η 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 1825 κατά την επική μάχη των Μύλων.

Μπάρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη, πάρε μαύρο γιαταγάνι κι έλα στην ζωή μας πίσω, το στραβό να κάνεις ίσο …..

ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΕΝΔΟΞΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ, ΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ, ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ .. ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΜΑΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΟ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ … ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΤΕΡΑ …!

Το ευδαίμων το ελεύθερο, το δ΄ελεύθερο το εύψυχο. 

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα.
Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα.
Σολωμός

Αντώνιος Αντωνάς – Συγγραφέας  www.ledrastory.com




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου