Όταν η Δύση βυθίστηκε στην ηλιθιότητα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Όταν η Δύση βυθίστηκε στην ηλιθιότητα...

  Πως η θεωρία της διανθρωπιστικής μοναρχίας με ηγέτη έναν σαϊμποργκ, συνδέεται με την κατασκευή της πανδημίας του κορωνοϊού...   Η Μεγάλη...

 



Πως η θεωρία της διανθρωπιστικής μοναρχίας με ηγέτη έναν σαϊμποργκ, συνδέεται με την κατασκευή της πανδημίας του κορωνοϊού...  


Η Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset) δεν είναι παρά το πιο πρόσφατο όνομα του σχεδίου που προηγουμένως είχε λάβει διάφορα άλλα ονόματα, όπως: θετικισμός, επιστημονισμός, προοδευτισμός, παγκοσμιοποίηση και λίγο πριν την πανδημία, διανθρωπισμός (transhumanism). Ο τωρινός όρος υποδηλώνει μια παγκόσμια ψηφιακή τυραννία που ο στόχος των σχεδιαστών της είναι να επικρατήσει σε όλο τον πλανήτη μας.


Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Πηγή: aperopia.fr


Πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι αφιερώνουν πολύ χρόνο στην ανάλυση της αντισυνταγματικότητας των υγειονομικών μέτρων και στη στέρηση των θεμελιωδών ελευθεριών των ανθρώπων με τη δικαιολογία του περιορισμού της πανδημίας, αλλά κανείς δεν αναφέρει από πού πηγάζουν όλα αυτά.

Μέσα από το παρόν ιστολόγιο έχουμε αναδείξει συστηματικά τη φιλοσοφία των μετανθρωπιστών και έχουμε εξηγήσει πως είναι ο κληρονόμος των αρχαίων εσωτερικών και μυστικιστικών κινημάτων και αδελφοτήτων.

Ας δούμε λοιπόν την επικαιροποιημένη κοσμοθεώρηση των σχεδιαστών της Μεγάλης Επανεκκίνησης, πώς σχετίζονται οι ίδιοι με τον διανθρωπισμό, ποια είναι τα κίνητρά τους, και τι επιδιώκουν σε βάθος χρόνου, ώστε να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Κάποιοι ίσως θα θυμούνται ότι το 2014 η Κριστίν Λαγκάρντ, τότε διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξ αιτίας της ανόδου του παγκόσμιου χρέους στο αστρονομικό ύψος των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είχε μιλήσει σε συνέντευξή της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, για την ανάγκη πυροδότησης μιας Μεγάλης Παγκόσμιας Οικονομικής Επανεκκίνησης, που θα έσβηνε τον τρόπο που λειτουργούσε η παλιά οικονομία και θα έθετε σε λειτουργία έναν καινούργιο.

Καλό θα είναι μάλιστα, όσοι μπορούν, να παρακολουθήσουν προσεκτικά το σχετικό βίντεο (με αγγλικούς υπότιτλους), ώστε να κατανοήσουν καλύτερα γιατί κατασκευάστηκε η πανδημία της Covid-19, καθώς, όπως όλα δείχνουν, είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.

Η Λαγκάρντ, σε εκείνη την αποκαλυπτική της συνέντευξη είχε συγκεκριμένα δηλώσει για την οικονομία, ότι «αν δεν γνωρίζεις επακριβώς τους κινδύνους που εγκυμονούν, δεν μπορείς να κάνεις Επανεκκίνηση (Reset)».

Σε ποιους κινδύνους όμως αναφερόταν;

Στην έλλειψη οικονομικής σταθερότητας που δημιούργησε τις τραπεζικές φούσκες του 2008 οι οποίες οδήγησαν σε ανεργία 200 εκατομμύρια ανθρώπους στις χώρες του Βορρά, στον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, στη συρρίκνωση της οικονομίας, στον κίνδυνο αντιπληθωρισμού (deflation) κυρίως στην Ευρώπη, στις προβληματικές οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών που τελικά δεν αναπτύσσονταν, και σε μερικούς άλλους.

Η Λαγκάρντ είχε μάλιστα αναφέρει ότι έπρεπε να αλλάξει όλο το διεθνές ρυθμιστικό πλαίσιο, δηλαδή το φορολογικό, το νομισματικό και το τραπεζικό σύστημα, με τρόπο που θα εξυπηρετούσε τη …δημιουργικότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Όπως θα δούμε όμως παρακάτω, η Λαγκάρντ δεν ήταν η μόνη που μιλούσε για Επανεκκίνηση.

Έξι χρόνια μετά, το 2020, ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού, υιοθέτησε την έννοια της Μεγάλης Επανεκκίνησης και της αφιέρωσε μάλιστα και το γνωστό ομώνυμο βιβλίο, το οποίο διευρύνει τα πεδία εφαρμογής της σε όλους τους τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, και όχι μόνο στον οικονομικό.

Σύμφωνα με τον Σβαμπ, η Μεγάλη Επανεκκίνηση πρέπει να μετασχηματίσει οριστικά τον κόσμο μας και μετά από την εφαρμογή της πρέπει να προκύψει μια νέα κανονικότητα, ένας νέος κόσμος, ενώ η παλιά κανονικότητα δεν πρέπει ποτέ, ούτε πρόκειται να επανέλθει.

Γραμμικός και κυκλικός κόσμος

Tο θέμα της Τabula Rasa (δηλαδή του άγραφου πίνακα που ό,τι υπήρχε γραμμένο έχει σβηστεί), δεν είναι καινούργιο στη μονοθεϊστική εσχατολογία και στη γραμμική χρονικότητά της εμφανίζεται με ένα «πριν» και με ένα «μετά».

Διότι μόνο η μονοθεϊστική εσχατολογία περιλαμβάνει «Μεσσίες» που με την έλευσή τους στη Γη, θα τελειώσουν μια κι έξω με το Κακό και την οδυνηρή ανθρώπινη κατάσταση, προκειμένου να μας οδηγήσουν προς το οριστικό Καλό ενός λυτρωτικού μέλλοντος.

Ωστόσο, άλλα δόγματα έχουν μια κυκλική αντίληψη του κόσμου και δεν προσδοκούν ότι θα τελειώσουν ποτέ οριστικά με το Κακό (ή αυτό που τέλος πάντων θεωρούν εκείνα ως Κακό) που συνυπάρχει δομικά με το Καλό, κοσμοθεώρηση με την οποία ασχολήθηκε ιδιαιτέρως και ο Φρειδερίκος Νίτσε, στο βιβλίο του Τάδε έφη Ζαρατούστρα – Ο Υπεράνθρωπος.

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση όμως σε αντίθεση με την κυκλική αντίληψη της ζωής, ανήκει στη μεγάλη εσχατολογική ουτοπική παράδοση, που προσδοκώντας να οργανώσει την χαοτική και απρόβλεπτη γήινη ζωή με έναν απόλυτα ορθολογικό, ενοποιημένο και συγκεντρωτικό τρόπο, θεωρεί ότι έτσι θα θέσει ένα οριστικό τέλος στο Κακό.

Δυστυχώς όμως όσες φορές επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο σε ευρεία κλίμακα από διάφορους αυτοαποκαλούμενους Σωτήρες, κατέληξε σε λουτρό αίματος.

Η έμβια ζωή ως παραλογισμός

Ποιος όμως μπορεί να είναι ο απόλυτα συγκεντρωτικός τρόπος που επιδιώκει για τις ζωές μας η τόσο αποτελεσματική μέθοδος του Φόρουμ του Νταβός;

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι αυτό το περιβόητο Κακό που θέλει να πατάξει ο Κλάους Σβαμπ και οι λοιποί εσχατολόγοι Μεσσίες της εποχής μας;

Μα όλη η βιολογική ύπαρξη, η ανθρωπότητα και όλη η υπόλοιπη έμβια ζωή, που σύμφωνα με την κοσμοθεώρηση των Δημιουργών1 προκαλεί αδυναμία προβλεψιμότητας και διαρκή αβεβαιότητα, καταστάσεις που κατ’ αυτούς είναι μια μορφή… παραλογισμού.

Να γιατί πλέον οι ασθένειες, τα ατυχήματα, οι αναποδιές, οι πάσης φύσεως κίνδυνοι, η αβεβαιότητα της ίδιας της ζωής, εκλαμβάνονται ως αδιανόητες καταστάσεις που πρέπει να αποφεύγονται δια ροπάλου.

Για να αποφευχθούν όμως, οι άνθρωποι πρέπει να ζουν έγκλειστοι, καρφωμένοι μέσα στην αιώνια ακινησία που προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος, απομονωμένοι ο ένας από τον άλλον, δίχως καμμία σωματική επαφή, και φυσικά εμβολιασμένοι, «μειώνοντας» κάθε δυνατό ρίσκο, μέχρι να εκλείψουν ως φυσικά όντα.

Από εκεί προέρχονται και οι απαγορεύσεις των περισσότερων ανθρώπινων αναγκών, όπως της σωματικής επαφής, της επαφής με τη φύση, της άθλησης, της μουσικής, του χορού και του …αλκοόλ.

Επί των τριών τελευταίων μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, εγχώριος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε μαινόμενος σε δημοσιογράφο στις 29.5.2021 σχετικά με τους εστιάτορες που απειλούν να ξεκινήσουν «αντάρτικο», βάζοντας μουσική στα μαγαζιά τους, τα εξής:

«Όταν οι άνθρωποι ακούνε μουσική, τραγουδούν, και όταν τραγουδούν, εκμπέμπουν …μεγαλύτερα σταγονίδια, και επηρεάζουν τους διπλανούς τους, πίνουν αλκοόλ, και όταν πίνουν αλκοόλ χορεύουν, και όταν χορεύουν δεν τηρούν τα… μέτρα, δηλαδή τις αποστάσεις. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει».

Παραλογισμός λοιπόν είναι πλέον οι εκφράσεις της φυσιολογικής ανθρώπινης ζωής. Όσοι επιμένουν ότι η φυσιολογική ζωή δεν είναι παραλογισμός, προφανώς θα κλείνονται στα ψυχιατρεία.

Το δικαίωμα του αρχηγού

Με ποιο δικαίωμα όμως μια χούφτα ανώνυμων ατόμων τα οποία διατάσσουν τον Κλάους Σβαμπ και την παρέα του Νταβός, καθώς και όλες τις μυστηριακές σχολές, τις αδελφότητες και τις δεξαμενές σκέψης και τα λόμπι, επιβάλλουν τις προσωπικές τους θρησκοληψίες σε δισεκατομμύρια άλλα;

Μα με το δικαίωμα του «Αρχηγού» που λέει ότι δύο και δύο ίσον πέντε, με το δικαίωμα του Νεμρώδ, του Τσιν Σι Χουάνγκ, του Καλλιγούλα, του Αττίλα, του Τζέγκις Χαν, του Ταμερλάνου, του Τορκουεμάδα, του Ροβεσπιέρου, του Στάλιν, του Κεμάλ, του Μάο, του Χίτλερ, του Τρούμαν, και πολλών άλλων που εξολόθρευσαν εκατομμύρια αθώους ανθρώπους στο διάβα της Ιστορίας.

Μ’ άλλα λόγια, με το δικαίωμα της κτηνώδους και της ωμής βίας.

Κανείς δεν ρώτησε ποτέ τους ανθρώπους αν θέλουν ή όχι να τους σκοτώσουν. Καμμιά τυραννία όταν είναι εν εξελίξει, δεν δέχεται μηνύσεις για γενοκτονία και δεν προκηρύσσει δημοψηφίσματα.

Οι εξυπηρετητές

Η τεχνοκρατική δικτατορία των ημερών μας δεν προέκυψε όμως ξαφνικά, αλλά κυοφορήθηκε μεθοδικά εδώ και δεκαετίες.

Eπί χρόνια, οι υπνώττωντες εξυπηρετητές της νέας εσχατολογίας που περίμεναν να εκτελέσουν εντολές, εντοπίζονταν εγκαίρως από τα νεανικά τους χρόνια και εγκαθίσταντο προσεκτικά σε καίριες κρατικές θέσεις εξουσίας, επωφελούμενοι διάφορων ευεργετημάτων, προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλοι μαζί το 2020.

Εξ ου και η αφωνία τους ή η σύμπραξή τους στα απολυταρχικά μέτρα των κυβερνήσεων εναντίον των πολιτών τους.

Το τέλος της πολιτικής

Ποιο μοντέλο κοινωνίας επιθυμούν τελικά οι «Άρχοντες» του κόσμου μας να αναδυθεί μέσω της Μεγάλης Επανεκκίνησης; Μα ένα μοντέλο μετανθρώπινης κοινωνίας, όπου οι ίδιοι, μετατρεπόμενοι σε υβρίδια ανθρώπου – υπολογιστή, ή αλλιώς σάιμποργκ (cyborgs), και εν συνεχεία σε υπερευφυή τεχνουργήματα [τεχνοδιάνοιες (artilects)], θα ελέγχουν ολοκληρωτικά όσους κοινούς θνητούς έχουν επιζήσει από τα ανθρωποκτόνα μέτρα της πανδημίας, και που θεωρούν ότι θα τους είναι χρήσιμοι.

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση μεταχειρίζεται τον άνθρωπο με τον ίδιο τρόπο που ο άνθρωπος μεταχειρίζεται τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή που επανεκκινεί: εν προκειμένω, ο σκοπός αυτού του χειρισμού, είναι να επιτευχθεί μια ολική και οριστική μεταβίβαση εξουσίας.

Από ποιον όμως σε ποιον;

Μα από τις υπάρχουσες εθνικές, διεθνείς και υπερεθνικές πολιτικές δομές, που όπως είχε πει η Κριστίν Λαγκάρντ, χρειάζονται νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, προς ένα πλανητικό σύστημα πληροφοριακής και τεχνοκρατικής διακυβέρνησης τύπου Κίνας, που ίσως τελικά κινεί η ίδια η Κίνα.

Ο κρατικός ή ο ιδιωτικός χαρακτήρας αυτής της μεταβίβασης εξουσίας, είναι δευτερεύων, διότι στόχος τους στις χώρες της Δύσης είναι να τελειώνουν με την πολιτική και τις εκλογές.

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως, αυτό θα επιτευχθεί καταργώντας το υλικό χρήμα και απονέμοντας ένα εξευτελιστικά χαμηλό καθολικό ψηφιακό βασικό εισόδημα που ήδη χορηγήθηκε πιλοτικά σε μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών κατά την περίοδο που οι κυβερνήσεις τους, τους απαγόρευαν να εργαστούν και στην Ελλάδα αντιστοιχούσε σε 534 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης, πάγια επιδίωξη των σχεδιαστών της μετά-κορωνοϊό εποχής είναι να πάψει να υφίσταται διάλογος, δηλαδή ρύθμιση των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων μέσω της γλώσσας, προκειμένου να εκλείψει κάθε κριτική και κάθε αμφισβήτηση των καθεστωτικών «αφηγημάτων».

Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι να τεθούν οι ζωές όλων μας κάτω από την καθοδήγηση των λογισμικών τεχνητής νοημοσύνης των τεχνολογικών κολοσσών, χωρίς να υπάρχει πια καμμία δυνατότητα περαιτέρω διαλόγου.

Για να επιτευχθεί αυτό, εφαρμόζουν πάνω απ’ όλα την αντιστροφή της λογικής και όλων των εννοιών, μέσω της περιβόητης Νεομιλίας, μέσω αλγόριθμων λογοκρισίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω διαγραφών βίντεο και σχολίων, ακόμα και χακαρίσματος όσων ιστοσελίδων ενοχλούν.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο aperopia.fr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου