Λοιμωξιολόγος - Παιδίατρος Ιωάννης Καβαλιώτης: «Τι είναι το πολυσυστηματικό φλεγμονώδεις σύνδρομο στα παιδιά; Ποια σχέση έχει με το εμβόλιο κατά της Covid-19...» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Λοιμωξιολόγος - Παιδίατρος Ιωάννης Καβαλιώτης: «Τι είναι το πολυσυστηματικό φλεγμονώδεις σύνδρομο στα παιδιά; Ποια σχέση έχει με το εμβόλιο κατά της Covid-19...»

  «Η Covid-19 διαδράμει ήπια στην παιδική ηλικία, οι ανεπιθύμητες παρενέργειες ενός εμβολίου, εάν παρουσιαστούν, θα είναι πολύ βαρύτερες από...

 



«Η Covid-19 διαδράμει ήπια στην παιδική ηλικία, οι ανεπιθύμητες παρενέργειες ενός εμβολίου, εάν παρουσιαστούν, θα είναι πολύ βαρύτερες από την διαδρομή της νόσου»


«Πιάνει όλα τα όργανα και είναι πολύ βαρύ σύνδρομο. Παρατηρήθηκε και σε ενήλικες μετά από εμβολιασμό, αλλά καταγράφονται και λίγες περιπτώσεις παιδιών που μετά τον εμβόλιο για την covid-19, μετά από καιρό παρουσίασαν αυτό το σύνδρομο, έκαναν αυτοαντισώματα τα οποία εκλύθηκαν λόγω του εμβολιασμού – το εμβόλιο σου δίνει την πληροφορία να παράγεις την ακίδα και να κάνεις αντισώματα έναντι αυτής της ακίδας. Αυτό όμως ενέχει τον κίνδυνο να κάνεις αυτοαντισώματα εάν συνεχίσει η ακίδα να παράγεται».

 

Για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της covid-19 μίλησε στον ρ/σ Focus και στον δημοσιογράφο Στ. Δαμιανίδη ο παιδίατρος-λοιμωξιολόγος Ιωάννης Καβαλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε σε δημοσιεύσεις περιπτώσεων που αφορούν σε παιδιά, τα οποία μετά τον εμβολιασμό τους, παρουσίασαν όπως είπε «πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο».

«Πιάνει όλα τα όργανα και είναι πολύ βαρύ σύνδρομο. Παρατηρήθηκε και σε ενήλικες μετά από εμβολιασμό, αλλά καταγράφονται και λίγες περιπτώσεις παιδιών που μετά τον εμβόλιο για την covid-19, μετά από καιρό παρουσίασαν αυτό το σύνδρομο, έκαναν αυτοαντισώματα τα οποία εκλύθηκαν λόγω του εμβολιασμού – το εμβόλιο σου δίνει την πληροφορία να παράγεις την ακίδα και να κάνεις αντισώματα έναντι αυτής της ακίδας. Αυτό όμως ενέχει τον κίνδυνο να κάνεις αυτοαντισώματα εάν συνεχίσει η ακίδα να παράγεται» ανέφερε. «Τα αυτοαντισώματα προκάλεσαν το σύνδρομο αυτό και αναρωτιέμαι, πήραν την άδεια για αυτά τα εμβόλια μετά από μελέτη σε 2.500 παιδιά. Από αυτά τα μισά, έκαναν εμβόλιο και τα άλλα μισά placebo, σε περίοδο παρακολούθησης 2 μηνών, είναι επαρκής ο αριθμός και ο χρόνος για να εγκρίνεις την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου για τα παιδιά; Χρειάζονται χιλιάδες παιδιά και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολούθησης. Καλό θα ήταν να προσέξουν οι παιδίατροι. Μερικοί βιάζονται πολύ», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι ενώ «η Covid-19 διαδράμει ήπια στην παιδική ηλικία, οι ανεπιθύμητες παρενέργειες ενός εμβολίου, εάν παρουσιαστούν, θα είναι πολύ βαρύτερες από την διαδρομή της νόσου».

Για τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Καβαλιώτης δήλωσε τα εξής: «Κατ΄ αρχάς ελάχιστα ξέρουμε για αυτή τη μετάλλαξη, αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι, δεν ήταν στην Μποτσουάνα, δεν ήταν στη Νότιο Αφρική και κακώς τη συνέδεσαν με το ποσοστό εμβολιασμού που είναι χαμηλό και όπου ανεμβολίαστοι, αυξάνονται οι μεταλλάξεις και βγήκε και η Όμικρον. Εκεί την πήγαν 4 διπλωμάτες εμβολιασμένοι. Δε φταίνε οι ανεμβολίαστοι της Μποτσουάνα, ή της Νότιας Αφρικής, ή της Ελλάδος ή της όποιας χώρας. Το αφήγημα ότι οι ανεμβολίαστοι είναι εργοστάσιο παραγωγής μεταλλάξεων, εξυπηρετεί κάποιους πολιτικούς λόγους. Όπως και η “επιδημία ανεμβολίαστων” την ώρα που οι εμβολιασμένοι νοσούν και πεθαίνουν σωρηδόν.
Όσο  μεταλλάσσεται, εξασθενεί ο ιός. Ελάχιστες είναι οι μεταλλάξεις που θα αυξήσουν τη λοιμογόνο δύναμη. Ο ιός είναι έξυπνος, μεταλλάσσεται για να επιβιώσει. Και το κάνει όταν πιέζεται από το εμβόλιο ή από φάρμακα. Ένα εμβόλιο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει τον ιό να μεταδώσει. Το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν τον εμποδίζει. Κάπου εκεί μπορεί να γίνουν οι μεταλλάξεις οι οποίες, κατά τεκμήριο δεν είναι πολύ θανατηφόρες, συνήθως είναι πολύ μεταδοτικές, όχι όμως πολύ θανατηφόρες όπως λένε για να  μας τρομάζουν. Από όλα αυτά που γίνονται από πίσω, υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να το καταλάβουμε», σημείωσε.

Για το αναπροσαρμοσμένο εμβόλιο που υποσχέθηκε η Pfizer εντός 100 ημερών ο κ. Καβαλιώτης εκτίμησε ότι «θα το πάνε από την αρχή».  «Θα είναι ένα καινούργιο εμβόλιο και θα μας πουν , πρέπει να το κάνετε, να προστατευτείτε από άλλα στελέχη κ.ο.κ. Κάθε 4 μήνες θα κάνουμε ένα εμβόλιο; τι να πω».

Ο  πρώην διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου ειδικών παθήσεων Θεσσαλονίκης σχολίασε και τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη  ότι καλά έκανε που έκλεισε το Λοιμωδών, γιατί δεν είχε κίνηση…

«Τι δεν είχε κίνηση; Δεν είχε στοιχεία ο κύριος Γεωργιάδης; Μα του τα έχω στείλει εγώ, ένα κατεβατό mail και επιστολές να προσέξει τι θα κάνει. Του είπα να έρθει στη Θεσσαλονίκη, να δει το νοσοκομείο, να ρωτήσει τον κόσμο, τους πολίτες να μάθει τι είναι αυτό το νοσοκομείο; Τα αγνόησε όλα και το ΄κλεισε. Το Λοιμωδών δεν ήταν μόνο ένα νοσοκομείο. Είχε την οικονομική δυνατότητα αυτοδιαχείρισης, χωρίς κρατικά χρήματα. Τότε έλεγαν ότι δεν υπάρχουν λοιμώξεις. Και το αποτέλεσμα είναι σήμερα που όλα τα νοσοκομεία έχουν ασθενείς με Covid, δεν μπορούν να δεχθούν κανένα άλλο νόσημα, ή δέχονται σε μικρό ποσοστό. Αναστέλλονται τα πάντα», τόνισε.

Σχολιάζοντας την απόφαση υγειονομικού σε αναστολή να κολλήσει covid-19 για καταφέρει να επιστρέψει στη δουλειά, ο ίδιος ανέφερε μία προσωπική του εμπειρία. Όπως είπε, φίλος του, ιδιώτης παιδίατρος επεδίωξε και όντως κόλλησε covid για να μπορέσει να εργαστεί.

«Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Πόση νοσοκομειακή εμπειρία έχουν αυτοί που τους πηγαίνουν να εργαστούν στη θέση των υγειονομικών που έδιωξαν;» αναρωτήθηκε.

«Εμείς στο Λοιμωδών που εργαστήκαμε για δεκαετίες, λοιμώξεις είχαμε. Δε θυμάμαι να είχαμε ενδονοσοκομειακή διασπορά, σε κανένα λοιμώδες νόσημα. Κανένας γιατρός δεν κόλλησε άρρωστο, ούτε συνέβη ποτέ το αντίθετο. Είναι εμφανές ότι το θέμα δεν είναι υγειονομικό, αλλά πολιτικό» είπε χαρακτηριστικά.





Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου