Τελικά μήπως πρόκειται για πανδημία των εμβολιασμένων; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τελικά μήπως πρόκειται για πανδημία των εμβολιασμένων;

  Το τελευταίο σενάριο που οδηγεί σε καταστροφικές επιλογές είναι ότι η παρούσα πανδημία αποτελεί πανδημία ανεμβολίαστων και γι’ αυτό τα όπο...

 






Το τελευταίο σενάριο που οδηγεί σε καταστροφικές επιλογές είναι ότι η παρούσα πανδημία αποτελεί πανδημία ανεμβολίαστων και γι’ αυτό τα όποια μέτρα θα πρέπει να αφορούν αυτή την ομάδα ανθρώπων.


Τα μέτρα αυτά που θίγουν ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα και στοχοποιούν ανθρώπους, όχι μόνο δε θα είναι αποτελεσματικά αλλά θα οδηγήσουν στο lockdown που θα σημάνει την κοινωνική και οικονομική καταστροφή και νέες εκατόμβες θυμάτων.


Γράφει ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος - Καρδιολόγος


Κορονοϊός: Πανδημία των εμβολιασμένων;

(Κορονοϊός:πανδημία των εμβολιασμένων;) Στην πορεία αυτής της πανδημίας η «επιστήμη» η συνδεδεμένη με την εξουσία, μας είπε αρκετές ανακρίβειες τις οποίες τα μεγάφωνα του σε διατεταγμένη υπηρεσία τύπου πολλαπλασίασαν και δυστυχώς παρέσυραν πολλούς καλοπροαίρετους και αφελείς που ακόμη και τώρα τα επαναλαμβάνουν. Και δε θα ήταν τόσο σπουδαίο αυτό -συνηθίσαμε δα στους αργυρώνητους δημοσιογράφους-  αν δεν ευθυνόταν για χιλιάδες θανάτους αθώων.

Κορονοϊός: Πανδημία των εμβολιασμένων; Οι εμβολιασμένοι νοσούν.

Πρώτη ανακρίβεια ήταν ότι οι εμβολιασμένοι δε νοσούν. Με το ψευδεπίγραφο σύνθημα «Εμβολιαζόμαστε κερδίζουμε την ελευθερία μας» δημιουργήθηκε η εντύπωση πως μετά τον εμβολιασμό πετάμε τις μάσκες μας  και επιστρέφουμε στην πρότερη ζωή μας. Και πράγματι πολλοί το έκαναν και το κάνουν. Όταν γράψαμε ότι αυτό είναι ψέμα και ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και άρα οι μάσκες και τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να διατηρηθούν, δεχθήκαμε επίθεση και πολλές ειρωνείες.

Σήμερα πλέον γνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμένοι νοσούν το ίδιο συχνά με τους μη εμβολιασμένους αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε ότι δεν το καταλαβαίνουμε αφήνοντας όσους εμβολιάστηκαν ελεύθερους στους κλειστούς χώρους να διασπείρουν τον ιό ανεξέλεγκτα.

Κορονοϊός: Πανδημία των εμβολιασμένων; Οι εμβολιασμένοι  μεταδίδουν.

Δεύτερη ανακρίβεια ήταν ότι οι εμβολιασμένοι δε μεταδίδουν. Αυτό οδήγησε σε μια τεράστια πλάνη. Μίλησαν για κοινωνική αναλγησία και αδιαφορία για το συνάνθρωπο για όσους δεν εμβολιάστηκαν. Είπαν ότι πρέπει να εμβολιαστούμε γιατί έτσι προστατεύουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πολλοί ασθενείς μου είπαν ότι έκαναν το εμβόλιο για να προστατέψουν τους δικούς τους.

Ακόμη και η εκκλησία επηρεασμένη από λάθος συμβούλους έσπευσε να μιλήσει για αγάπη προς τον πλησίον για όσους εμβολιάστηκαν και για εγκληματική και ηθικά επιλήψιμη συμπεριφορά όσων παρέμεναν ανεμβολίαστοι. Σε όλους τους τόνους γράφαμε και προειδοποιούσαμε ότι αυτό είναι επικίνδυνο να λέγεται. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι όλα αυτά ήσαν όχι μόνο ψέματα αλλά και επικίνδυνα. Πολλοί εμβολιασμένοι μετέδωσαν στους ευάλωτους συγγενείς τους τον ιό λόγω της ψευδαίσθησης ότι μπορούν να τους πλησιάζουν χωρίς τη λήψη μέτρων.

Ποσοστό εμβολιασμού και τείχος ανοσίας.

Τρίτη ανακρίβεια που διαφημίστηκε όλο το καλοκαίρι το περίφημο σύνθημα «χτίζουμε τείχος ανοσίας» Το είδαμε στις τηλεοράσεις, το ακούσαμε στα ραδιόφωνα, μέχρι και στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ το είδαμε γραμμένο. Οι τηλεαστέρες επιστήμονες το διατυμπάνιζαν καθημερινά και μιλούσαν και για το απαραίτητο ποσοστό για να συμβεί αυτό, ανεβάζοντάς το στο 85% ή και στο 90%.

Τονίζαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τείχος ανοσίας με εμβόλια που αγνοούμε την πραγματική αποτελεσματικότητά τους και τη διάρκεια της αλλά και για εμβόλια που οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν. Θέλετε να δούμε το τείχος ανοσίας στη Σιγκαπούρη, μια υποανάπτυκτη πολιτισμικά χώρα που υποχρέωσε πάνω από το 90% του πληθυσμού της να εμβολιστεί και ανάγκασε τους ανεμβολίαστους σε ατομική κάλυψη των εξόδων νοσηλείας (κάτι που πρότεινε και ο πολύς πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου);

Ποσοστό εμβολιασμού και τείχος ανοσίας. Μερικά νούμερα από την ειδησεογραφία.

Αντιγράφουμε από την ειδησεογραφία: 

 «Τις τελευταίες 28 ημέρες [….] από τις 114 περιπτώσεις που χρειάστηκε χορήγηση οξυγόνου, οι 56 δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι 58 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Από τους 8 που ήταν στην εντατική, οι πέντε δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και οι τρεις ήταν»

Το σενάριο της πανδημίας των ανεμβολίαστων και η στοχοποίησή τους.

Το τελευταίο σενάριο που οδηγεί σε καταστροφικές επιλογές είναι ότι η παρούσα πανδημία αποτελεί πανδημία ανεμβολίαστων και γι’ αυτό τα όποια μέτρα θα πρέπει να αφορούν αυτή την ομάδα ανθρώπων. Τα μέτρα αυτά που θίγουν ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα και στοχοποιούν ανθρώπους, όχι μόνο δε θα είναι αποτελεσματικά αλλά θα οδηγήσουν στο lockdown που θα σημάνει την κοινωνική και οικονομική καταστροφή και νέες εκατόμβες θυμάτων.

Οι εμβολιασμένοι χωρίς τεστ. Η περίπτωση ενός όμιλου υγείας.

Οι εμβολιασμένοι, χωρίς τεστ κυκλοφορούν ελεύθερα σε γήπεδα, θέατρα, καφετέριες, εστιατόρια και κυρίως νοσοκομεία. Βλέπω τα καφενεία γεμάτα γέροντες που ανυποψίαστοι συγχρωτίζονται και διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Γνωρίζω ότι σε μεγάλο ιδιωτικό όμιλο Υγείας οι νοσηλευτές και οι ιατροί αν και εμβολιασμένοι υποχρεώνονται σε τακτικά τεστ γιατί πολλοί νόσησαν και μετέδωσαν σε άλλους, ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό. Όσοι επιτρέπουν αυτή την κατάσταση στο πλαίσιο των «προνομίων» των εμβολιασμένων να ξέρουν ότι θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για όσα θα συμβούν.

Κορονοϊός: Πανδημία των εμβολιασμένων; Άρθρο από το περιοδικό Lancet.

Και επειδή η κακοπροαίρετοι περισσεύουν στις μέρες μας και ήδη σκέφτονται ότι όλα αυτά είναι δικές μας απόψεις ας μεταφέρουμε κατά λέξη άρθρο από  πρόσφατη δημοσίευση (20 Νοεμβρίου 2021) του έγκυρου περιοδικού Lancet με τίτλο «COVID-19: stigmatizing the unvaccinated is not justified» δηλαδή : «COVID-19: Ο στιγματισμός των μη εμβολιασμένων δεν δικαιολογείται»:

«Στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, υψηλόβαθμα στελέχη χρησιμοποίησαν τον όρο πανδημία των ανεμβολίαστων, προτείνοντας ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί δεν σχετίζονται με την επιδημιολογία της COVID-19. Η χρήση αυτής της φράσης από τις αρμόδιες αρχές ίσως να ενθάρρυνε κάποιον επιστήμονα να ισχυριστεί ότι: «Οι ανεμβολίαστοι είναι απειλή για τους εμβολιασμένους όσον αφορά την COVID-19». Αλλά αυτή η άποψη είναι υπερβολικά απλή.

Άρθρο από το περιοδικό Lancet: Οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου.

  Υπάρχουν ολοένα και αυξανόμενα στοιχεία που δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου. Στη Μασαχουσέτη, ΗΠΑ, ένα σύνολο 469 νέων COVID-19 περιστατικών ανιχνεύτηκαν κατά τη διάρκεια διάφορων γεγονότων τον Ιούλιο, 2021, και 346 (74%) από αυτά τα περιστατικά ήταν άνθρωποι που ήταν πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένοι, 274 (79%) από τους οποίους ήταν συμπτωματικοί.

Οι τιμές των κύκλων ενίσχυσης του δείγματος (circle threshold values*) ήταν εξίσου χαμηλές μεταξύ των ανθρώπων που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι (μέσος όρος 22,8) και των ανθρώπων που ήταν ανεμβολίαστοι, όχι πλήρως εμβολιασμένοι ή με άγνωστη κατάσταση εμβολιασμού (μέσος όρος 21,5), πράγμα που υποδηλώνει την ύπαρξη ενός υψηλού ιικού φορτίου ακόμη και μεταξύ ατόμων που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Στις ΗΠΑ, ένα σύνολο 10.262 COVID-19 περιστατικών αναφέρθηκε στους εμβολιασμένους έως τις 30 Απριλίου, 2021, μεταξύ των οποίων 2725 (26,6%) ήταν ασυμπτωματικά, 995 (9,7%) νοσηλεύτηκαν και 160 (1,6%) πέθαναν. Στη Γερμανία, το 55,4% των συμπτωματικών COVID-19 περιστατικών σε ασθενείς ηλικίας 60 ετών και άνω ήταν σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, και αυτό το ποσοστό αυξάνεται κάθε εβδομάδα.

Είναι λάθος και επικίνδυνο να μιλούμε για μία πανδημία των ανεμβολίαστων.

Στο Münster, Γερμανία, νέα περιστατικά COVID-19 εμφανίστηκαν τουλάχιστον σε 85 (22%) από τα 380 άτομα που ήταν πλήρως εμβολιασμένα ή είχαν αναρρώσει από COVID-19 και τα οποία είχαν παραστεί σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της πανδημίας. Είναι, συνεπώς, λάθος και επικίνδυνο να μιλούμε για μία πανδημία των ανεμβολίαστων.

Ιστορικά, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανία έχουν δημιουργήσει αρνητικές εμπειρίες στιγματίζοντας τμήματα του πληθυσμού με βάση το χρώμα του δέρματος ή τη θρησκεία. Καλώ τις Αρχές και τους επιστήμονες να σταματήσουν αυτό τον ακατάλληλο στιγματισμό των ανεμβολίαστων ανθρώπων, που περιλαμβάνει τους ασθενείς μας, τους συναδέλφους και άλλους συμπολίτες, και να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για την ενότητα της κοινωνίας.

circle threshold values

*circle threshold values: Αριθμός των κύκλων ενίσχυσης του δείγματος από έναν άνθρωπο, οι οποίοι χρειάζεται να γίνουν, προκειμένου να ξεπεραστεί το όριο ανίχνευσης του κορωνοϊού. Ο αριθμός/δείκτης αυτός υποδεικνύει το ιικό φορτίο που φέρει ένα μολυσμένο άτομο. Όσο χαμηλότερο είναι το CT, τόσο μεγαλύτερο εκτιμάται το ιικό φορτίο.»

Είναι πραγματικά εγκληματικό να στιγματίζουμε ανθρώπους, να τους υποδεικνύουμε ως υπεύθυνους για τους θανάτους συνανθρώπων τους και να κρύβουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους που καλύπτονται από το ακαταδίωκτο. Ας πούμε την αλήθεια όσο είναι καιρός μήπως και προλάβουμε τα χειρότερα.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου