Νέος Κριμαϊκός Πόλεμος - Μ. Τζόνσον: Πόλεμος "αστραπή" Ρωσίας μέχρι Κίεβο - Η μεγαλύτερη αιματοχυσία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νέος Κριμαϊκός Πόλεμος - Μ. Τζόνσον: Πόλεμος "αστραπή" Ρωσίας μέχρι Κίεβο - Η μεγαλύτερη αιματοχυσία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

  Ανατριχιαστική ομιλία Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τ. Μπάιντεν, κινείται ο  Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο ο...

 







Ανατριχιαστική ομιλία


Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τ. Μπάιντεν, κινείται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος σε μια πραγματικά ανατριχιαστική ομιλία αποκάλυψε πως η Ρωσία «ετοιμάζει πόλεμο αστραπή μέχρι Κίεβο γεγονός που θα προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων».

 

Βρετανία: Η Ρωσία σχεδιάζει πόλεμο «αστραπή»

Σύμφωνα με τους Financial Times, «Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει αρκετά στρατεύματα κοντά στην Ουκρανία για ένα «blitzkrieg» με το οποίο θα προσπαθήσει να καταλάβει το Κίεβο».

Στις 25 Ιανουαρίου, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον άσκησε έντονη κριτική και προειδοποίησε την Ρωσία και τον Πρόεδρο της Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα “The Sun”.


«Η Ρωσία θα προκαλέσει τη χειρότερη αιματοχυσία»

Σύμφωνα με τα λόγια του, η “Ρωσία θα προκαλέσει τη χειρότερη αιματοχυσία στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εάν εισβάλει στην Ουκρανία. Η Μόσχα θα αξίζει την καταδίκη της ιστορίας.

Εάν η Ρωσία ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, πολλοί γιοι Ρωσίδων μητέρων δεν θα επιστρέψουν σπίτι τους.

Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι έτοιμες να πολεμήσουν έναν μακρύ «αντάρτικο πόλεμο», η αντίστασή τους θα είναι πεισματική και «η Ρωσία δεν θα μπορέσει ποτέ να μιλήσει για ειρήνη».

Κανείς δεν θα ωφεληθεί από μια τέτοια καταστροφή. Εάν ο Πρόεδρος Πούτιν επιλέξει τον δρόμο της αιματοχυσίας και της καταστροφής, πρέπει να καταλάβει ότι θα είναι τραγικό και μάταιο.

Διευκρίνισε ότι «ανατριχιάζει» μόνο στη σκέψη μιας σφαγής στην Ουκρανία, που θα μετατρέψει τη χώρα σε «έρημο». Παράλληλα, η «επίθεση» στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην ενίσχυση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Και επίσης δεν πρέπει να του επιτρέψουμε (ο Πούτιν – επιμ.) να πιστέψει ότι μπορεί εύκολα να κόψει κάποιο μέρος της Ουκρανίας, σαν ένα κομμάτι “σαλάμι”.

Οι Ουκρανοί είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν και βελτιώνουν συνεχώς τις τακτικές τους στον ανταρτοπόλεμο”.

Όπως γίνεται αντιληπτό, Βρετανοί και ΝΑΤΟ έχουν επικεντρωθεί στην υποστήριξη του ανταρτοπολέμου όπως είχαμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο μας.

«Η Βρετανία υποσχέθηκε στην Ουκρανία»

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Βρετανός Υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων, James Happy, σε άρθρο που έγραψε στην εφημερίδα “The Sun” αποκάλυψε πως “η Βρετανία υποσχέθηκε να βοηθήσει την Ουκρανία όπως βοήθησε την Πολωνία το 1939”.

“Ο Βρετανός Υπουργός ΕΔ,  James Happy, πιστεύει ότι η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία όπως οι Ναζί απειλούσαν την Πολωνία το 1939. Τότε η Βρετανία βοήθησε την Βαρσοβία, και τώρα το Λονδίνο είναι έτοιμο να βοηθήσει το Κίεβο” ανέφερε αξιωματούχος.

“Το να είσαι Βρετανός σημαίνει να βοηθάς τους άλλους και να προστατεύεις αυτούς που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους” τόνισε ο James Happy.

Τί απαντούν οι Ρώσοι

“Όσο αφορά τη βοήθεια προς την Πολωνία, την οποία ανέφερε ο Βρετανός υπουργός, ήταν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη. Το 1939, η Μεγάλη Βρετανία σύναψε στρατιωτική συμμαχία με την Πολωνία, σύμφωνα με την υπογεγραμμένη συμφωνία, το Λονδίνο ενήργησε ως εγγυητής της πολωνικής ανεξαρτησίας και υποτίθεται ότι θα βοηθούσε τη Βαρσοβία σε περίπτωση επίθεσης της Ναζιστικής Γερμανίας.

Μετά την επίθεση του Χίτλερ στην Πολωνία, η Βρετανική Αεροπορία (10 αεροσκάφη) στις 4 Σεπτεμβρίου 1939 πραγματοποίησε μια μόνο επιδρομή στα ναζιστικά στρατεύματα στο Κίελο. Οι Βρετανοί έχασαν τα μισά αεροσκάφη τους και η επίθεσή τους δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Στο μέλλον, οι Βρετανοί περιορίστηκαν στο να σκορπίζουν φυλλάδια που απευθύνονται στην ηθική των Ναζί.

Τα επανειλημμένα αιτήματα των Πολωνών για στρατιωτική βοήθεια έμειναν αναπάντητα και σε ορισμένες περιπτώσεις απλώς παραπληροφορήθηκαν. Η Μεγάλη Βρετανία δεν βοήθησε τον «σύμμαχο», αν και προηγουμένως είχε υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει γρήγορα την αεροπορία και το ναυτικό της σε περίπτωση Πολωνο-Γερμανικής σύγκρουσης”.

Βρετανικά ΜΜΕ: 10 ημέρες πριν την έναρξη «δεύτερης Τσετσενίας» 

“Oι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι η «επίθεση» δεν θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, όπως πιστεύεoυν οι Αμερικανοί, αλλά πολύ νωρίτερα – εντός των επόμενων 10 ημερών, δηλαδή πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που ανοίγουν στις 4 Φεβρουαρίου.

Πιστεύουν πως ο ρωσικός Στρατός θα προχωρήσει είτε σε “γενική επίθεση” από το Ντονμπάς, κτυπώντας από βορρά, την Οδησσό, ώστε να κοπούν τα “πόδια” της Ουκρανίας.

Ακολουθούν κατάληψη του Νικολάεφ, της Μελιτόπολης, του Μπερντιάνσκ, του Δνείπερου (Ντνεπροπετρόβσκ), της Μαριούπολης, του Ζαπορόζιε, δηλαδή ολόκληρης της ακτής της Μαύρης και της Αζοφικής Θάλασσας από το νότο.

Ακολουθεί μια «επίθεση» στο Χάρκοβο και το Kremenchug από τα ανατολικά και μια μεγαλειώδης «ρίψη της ρωσικής αρμάδας αρμάτων μάχης» στις στέπες προς την «Ακρόπολη της ουκρανικής δημοκρατίας», το Λβιβ.

Ρωσία: “Η Βρετανία μετατοπίζει τα σύνορά της στον Δνείπερο”

“Πρόσφατα, το Λονδίνο έχει γίνει ο πιο δραστήριος υπερασπιστής του Κιέβου μεταξύ των δυτικών χωρών, ξεπερνώντας ακόμη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ποιος ο λόγος μιας τέτοιας δραστηριοποίησης;

«Όταν σκεφτόμαστε την άμυνα της Αγγλίας, δεν σκεφτόμαστε πλέον τους ασβεστολιθικούς βράχους του Ντόβερ. Σκεφτόμαστε το Ρήνο. Εκεί είναι τα σύνορά μας σήμερα.”

Αυτά τα λόγια, που ειπώθηκαν το 1934 από τον τότε de facto Βρετανό πρωθυπουργό Stanley Baldwin, δεν ήταν δική του εφεύρεση. Εδώ και αρκετούς αιώνες, το Ηνωμένο Βασίλειο στήνει φυλάκια στην ήπειρο, έτσι ώστε κανένας εχθρός του Στέμματος να μην φτάσει στη Μάγχη.

Και το Λονδίνο συνήθως κατάφερνε να υπερασπιστεί αυτά τα φυλάκια. Τα φυλάκια έχουν καταρρεύσει μόνο δύο φορές τους τελευταίους αιώνες, υπό τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ, αφήνοντας την Αγγλία ευάλωτη στην εισβολή.

Ένας άλλος Βρετανός πρωθυπουργός, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, προσπάθησε να μετακινήσει τα σύνορα πιο ανατολικά – από τις όχθες του Ρήνου μέχρι τις όχθες του Βιστούλα. Ωστόσο, η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής – ο Στάλιν αρνήθηκε να δώσει την Πολωνία στους Βρετανούς. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε πλέον τη δύναμη να επιμείνει μόνο του και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ τάχθηκε στο πλευρό του Σοβιετικού ηγέτη.

Προφανώς, ο Μπόρις Τζόνσον, που φαντάζεται τον εαυτό του κληρονόμο του Μπάλντουιν και του Τσόρτσιλ, αποφάσισε να ξεπεράσει τα επιτεύγματα των μεγάλων προκατόχων του. Με το ελαφρύ του χέρι προσπαθεί και πάλι να μετακινήσει τα σύνορα της Βρετανίας προς τα ανατολικά – όχι όμως στον Βιστούλα, αλλά ήδη στον Δνείπερο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται ενεργά στην Ουκρανία και στον ουκρανικό πόλεμο.

Η λογική του Ηνωμένου Βασιλείου είναι προφανής. Μετά την αποχώρησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Βρετανοί έμειναν στρατηγικά μόνοι, στα περίχωρα της γεωπολιτικής. 

Ως εκ τούτου, στην Άπω Ανατολή, το Λονδίνο έχει ήδη ενωθεί με τους Αμερικανούς στον περιορισμό της Κίνας, και στον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, εργάζεται παράλληλα με την Τουρκία.

Στην Ουκρανία, η Βρετανία θέλει να παίξει το βασικό βιολί στην υποστήριξη του τοπικού καθεστώτος. Η Ουκρανία από την άλλη, είναι δυσαρεστημένη τόσο από την Γερμανία όσο και από τις ΗΠΑ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο «θεσμοποιεί» πλέον την παρουσία του στην Ουκρανία. Τόσο όσον αφορά τη μορφή διαπραγμάτευσης (οι Βρετανοί υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Λιζ Τρας και Μπεν Γουάλας θα έχουν σύντομα συναντήσεις με τους ομολόγους τους για το ουκρανικό ζήτημα), όσο και σε ό,τι αφορά τον στρατό.

«Η Βρετανία οδηγεί την παροχή όπλων στην Ουκρανία. Μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν φτάσει πάνω από 10 τεράστια μεταγωγικά αεροπλάνα με όπλα. Πολλές αμερικανικές θέσεις σχετικά με την εξωτερική διαχείριση έχουν ήδη υποκλαπεί από τους Βρετανούς », έγραψε ο γνωστός Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ.


Από warnews247



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου