Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη Meta: «Η ρητορική μίσους επιτρέπεται, αρκεί να στρέφεται κατά του Πούτιν και της Ρωσίας» - Η Ρωσία χαρακτηρίζει εξτρεμιστική οργάνωση το Meta του Ζάκερμπεργκ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη Meta: «Η ρητορική μίσους επιτρέπεται, αρκεί να στρέφεται κατά του Πούτιν και της Ρωσίας» - Η Ρωσία χαρακτηρίζει εξτρεμιστική οργάνωση το Meta του Ζάκερμπεργκ

  Η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από την ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμισ...

 






Η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από την ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση» - Πεσκόφ: «Η Ρωσία θα αναλάβει δράση εάν το Meta δεν μπλοκάρει τις εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων»


Η εισαγγελία ζήτησε επίσης από την ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας Roskomnadzor να περιορίσει την πρόσβαση στο Instagram, μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Meta. Ο ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση της Meta για εκκλήσεις σε βία κατά των στρατιωτικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας

 

Πεσκόφ: «Η Ρωσία θα αναλάβει δράση εάν ο Μέτα δεν μπλοκάρει τις εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων»






Η Μόσχα θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εάν το Facebook και το Instagram, που διευθύνει η Meta, δεν εμποδίσουν τις εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού προσωπικού. Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Πρόκειται για πληροφορίες που χρειάζονται πραγματικά πολύ, πολύ προσεκτική επιβεβαίωση και μελέτη», δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας αναφορές ότι ο Μέτα έχει σχέδια να το κάνει.

«Είναι απλά δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Σίγουρα, είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μας θα μάθουν εάν αυτό ισχύει. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι, γιατί αν ναι, θα απαιτηθούν τα πιο δραστικά μέτρα για να σταματήσουν οι δραστηριότητες αυτού του εταιρεία», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Η ρωσική πρεσβεία στις Η.Π.Α: «Οι ενέργειες της Meta αποτελεί κήρυξη πληροφοριακού πολέμου χωρίς κανόνες»

Αυτό οδηγεί σε υποκίνηση μίσους και εχθρότητας προς τους Ρώσους, σημείωσε η διπλωματική αποστολή.

Η άδεια της αμερικανικής εταιρείας Meta, η οποία διαχειρίζεται τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram, να καλεί σε βία κατά του ρωσικού στρατού είναι απόδειξη ότι έχει κηρυχτεί πόλεμος πληροφοριών στη Ρωσία. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

"Η επιθετική και εγκληματική πολιτική της Μέτα, που οδηγεί σε υποκίνηση μίσους και εχθρότητας προς τους Ρώσους, είναι αγανακτισμένη", τόνισε η διπλωματική αποστολή. "Οι ενέργειες της εταιρείας αποτελούν ακόμη μια απόδειξη του πολέμου πληροφοριών χωρίς κανόνες που έχουν κηρυχθεί στη χώρα μας. ΜΜΕ οι εταιρείες έγιναν στρατιώτες της προπαγανδιστικής μηχανής των δυτικών κυρίαρχων κύκλων».

«Απαιτούμε από τις αρχές των ΗΠΑ να σταματήσουν τις εξτρεμιστικές δραστηριότητες της Meta και να λάβουν μέτρα για να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη», αναφέρει η δήλωση. «Οι χρήστες του Facebook και του Instagram δεν έδωσαν στους ηγέτες αυτών των πλατφορμών Διαδικτύου το δικαίωμα να καθορίσουν τα κριτήρια της αλήθειας και βάζεις έναν λαό εναντίον του άλλου».

Η Κρατική Δούμα αποφάνθηκε ότι οι ενέργειες της εταιρείας Meta του Ζούκεμπεργκ χαρακτηρίζονται από τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως εξτρεμισμός

Σύμφωνα με τον Anton Gorelkin, αναπληρωτή επικεφαλής της επιτροπής πολιτικής πληροφοριών, η εταιρεία ασχολείται με την υποκίνηση εθνοτικού μίσους.

«Η άδεια της αμερικανικής εταιρείας Meta, η οποία διαχειρίζεται τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram, καλεί για βία κατά του ρωσικού στρατού χαρακτηρίζεται από τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως εξτρεμισμός, η εταιρεία φέρνει εθνοτικές ομάδες μεταξύ τους.» Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Πολιτική Πληροφοριών Anton Gorelkin.

«Αυτό που κάνει ο Meta ονομάζεται "υποκίνηση διεθνικού μίσους" και χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία ως εξτρεμισμός. Και δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στους νόμους για να καταλάβετε: η εταιρεία φέρνει σκόπιμα ολόκληρες εθνοτικές ομάδες μεταξύ τους» , έγραψε ο πολιτικός στο κανάλι του στο Telegram την Παρασκευή.

Πιστεύει ότι η νομική αξιολόγηση τέτοιων ενεργειών της εταιρείας πληροφορικής «δεν θα αργήσει να έρθει». «Οι εξτρεμιστικές οργανώσεις δεν έχουν το δικαίωμα να δρουν στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε ο Γκόρελκιν.

Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin: «Μέτρα εισαγγελικής απάντησης σε σχέση με τον Μέτα»

Είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί προσφυγή στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας και να ληφθούν άμεσα εισαγγελικά μέτρα κατά του Μέτα για υποκίνηση μίσους εναντίον πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της αίθουσας.

"Θα ήταν σωστό να δοθεί εντολή στην Επιτροπή Ασφάλειας [Κρατικής Δούμας] να προετοιμάσει προσφυγή στον Γενικό Εισαγγελέα και την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να λάβει αμέσως μέτρα εισαγγελικής απάντησης. Αυτός είναι ένας πόλεμος πληροφοριών. Αυτός είναι πόλεμος στρέφονται ειδικά κατά των Ρώσων πολιτών μας, χρησιμοποιώντας αμερικανικές πλατφόρμες που λειτουργούν στο έδαφος της χώρας μας», είπε ο Βολοντίν.

Έδωσε εντολή στον επικεφαλής της επιτροπής για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, Βασίλι Πισκάρεφ, να προετοιμάσει την κατάλληλη έκκληση πριν από το τέλος της συνεδρίασης. Ο Volodin σημείωσε επίσης ότι εάν υπήρχαν λόγοι, η Roskomnadzor θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα.

"Το καθήκον των υπηρεσιών επιβολής του νόμου είναι να ελέγχουν και να σταματήσουν τις παραβάσεις, ειδικά εάν αυτό συμβαίνει στην επικράτεια της χώρας μας χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα. Εάν υπάρχει λόγος, η Roskomnadzor μπορεί να παρέμβει και να λάβει απόφαση από την πλευρά της, αλλά οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου πρέπει δώσουν την εκτίμησή τους για το τι συμβαίνει», είπε.

Ο ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση της Meta για εκκλήσεις σε βία κατά των στρατιωτικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας





Οι εργαζόμενοι του οργανισμού θα «θέσουν αυτό το θέμα» στην εταιρεία

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) εξέφρασε την ανησυχία του για αναφορές ότι η αμερικανική εταιρεία Meta επέτρεψε εκκλήσεις για βία κατά του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στις πλατφόρμες της ενόψει της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Η εκπρόσωπος του OHCHR Elisabeth Trossel δήλωσε σε ενημέρωση στη Γενεύη την Παρασκευή ότι το προσωπικό της υπηρεσίας θα «θέσει το θέμα» στην εταιρεία.

"Αυτό είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα, αλλά εγείρει ορισμένες ανησυχίες όσον αφορά το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο", είπε. Η Trossel είπε ότι είχε συζητήσει το θέμα με τους συναδέλφους της που «εργάζονται σε αυτόν τον τομέα». «Είπαν ότι θα θίξουν το θέμα στην Meta (Facebook)», εξήγησε εκπρόσωπος του OHCHR.

Ο Trossel είπε ότι η "έλλειψη σαφήνειας" σχετικά με τις πολιτικές της εταιρείας είναι "μια ανησυχία". Το OHCHR σκοπεύει να την παροτρύνει να δώσει προσοχή στην «πιθανή ζημιά που μπορεί να επιφέρει μια αλλαγή [στην πολιτική του Meta]» σε σχέση με τις δημοσιευμένες πληροφορίες.

Τι είχε συμβεί. Το Facebook και το Instagram σχεδιάζουν να επιτρέψουν «προσωρινά» στους χρήστες τους, σε συγκεκριμένες χώρες, να καλούν σε βία κατά των Ρώσων και να εύχονται να πεθάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, το Facebook και το Instagram σχεδιάζουν να επιτρέψουν «προσωρινά» στους χρήστες τους, σε συγκεκριμένες χώρες, να καλούν σε βία κατά των Ρώσων και να εύχονται να πεθάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως και να πεθάνει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, εφ’ όσον οι κατάρες και οι ύβρεις, ο λόγος μίσους γενικώς, συνδέεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. H πολιτική της εταιρίας είναι να αποδέχεται τον λόγο μίσους σε συγκεκριμένες χώρες, και ειδικότερα την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, την Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία, σύμφωνα με μία πηγή του πρακτορείου.

Το Meta παραδέχτηκε αργότερα ότι επέτρεψε προσωρινά εκκλήσεις για βία κατά του ρωσικού στρατού υπό το φως της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Άντι Στόουν έγραψε στο Twitter ότι «επέτρεψαν προσωρινά μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά θα παραβίαζαν τους κανόνες [της εταιρείας], συμπεριλαμβανομένης της βίαιης ρητορικής», συμπεριλαμβανομένων απειλών κατά του ρωσικού στρατού. Πρόσθεσε ότι οι εκκλήσεις για βαρβαρότητα εναντίον Ρώσων αμάχων θα παραμείνουν απαγορευμένες, αλλά δεν εξήγησε πώς ακριβώς αυτές οι αλλαγές πολιτικής θα μετριαστούν και θα εντόπιζαν παραβιάσεις.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου