Περιμένοντας την ομολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου – Το χρονικό της σύλληψης της σύγχρονης «Μήδειας». Απίστευτη η οργή του κόσμου...(Video's) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Περιμένοντας την ομολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου – Το χρονικό της σύλληψης της σύγχρονης «Μήδειας». Απίστευτη η οργή του κόσμου...(Video's)

  Η Τζωρτζίνα «φώναξε» τη δολοφονία της – Ο ρόλος της κεταμίνης – Από τη ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία το πρωί η 33χρονη Το πρώτο μέρος του θρίλερ ...

 






Η Τζωρτζίνα «φώναξε» τη δολοφονία της – Ο ρόλος της κεταμίνης – Από τη ΓΑΔΑ στην Εισαγγελία το πρωί η 33χρονη


Το πρώτο μέρος του θρίλερ της Πάτρας ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Είδηση που προκάλεσε αρχικά σοκ, αν και μάλλον αναμενόμενη και στη συνέχεια τον ξεσηκωμό του όχλου στη γειτονιά της 33χρονης...

 

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη - που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική - η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της. Η 33χρονη μητέρα της συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Αλλα δύο συγγενικά πρόσωπα της μητέρας στο «κάδρο»

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε εναντίον της, δεν περιέχει ομολογία της, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν ήδη τις πρώτες συζητήσεις μαζί της και απόψε θα διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ. Ομως, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άλλα δύο συγγενικά πρόσωπα της μητέρας μπήκαν στο «κάδρο» των ερευνών. Οπως μετέδωσε το Mega, εξετάζεται, επίσης και άλλο περιστατικό που αφορούσε σε πρόβλημα υγείας της μικρής Τζωρτζίνας, όταν είχε παρουσιάσει καρδιακό επεισόδιο, το οποίο οδήγησε στην εγκεφαλική βλάβη της τον Απρίλιο του 2021.

Το ρεπορτάζ του καναλιού ανέφερε εξάλλου, πως εξετάζεται τότε το κορίτσι να είχε μπει χωρίς ουσιαστικό λόγο στο νοσοκομείο και να υπέστη αιφνιδιαστικά καρδιακή ανακοπή πάλι υπό τις ίδιες συνθήκες. Δηλαδή, η μητέρα είχε ζητήσει μονόκλινο δωμάτιο, είχε ψάξει αν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο, είχε ειδοποιήσει αργά τους γιατρούς για να επέμβουν και να σώσουν την Τζωρτζίνα, το οποίο και κατάφεραν και είχε υπάρξει επίκληση καρδιολογικού προβλήματος το οποίο δεν διαπιστώθηκε ποτέ.


Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν στην Πάτρα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να ήταν απολύτως ψύχραιμη κατά τη διάρκεια της σύλληψής της.

Τη Ρούλα Πισπιρίγκου συνέλαβαν άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για την τραγική υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να ήταν απόλυτα ψύχραιμη κατά τη διάρκεια της σύλληψής της.

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φαίνεται να ήταν τα πρώτα λόγια της, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στην Πάτρα και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, όταν η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο για να μην υπάρξει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι δεν είναι μια απλή μεταφορά στην Αθήνα αλλά προσαγωγή που στη συνέχεια έγινε σύλληψη.

Να σημειώσουμε ότι την ώρα της σύλληψης η Ρούλα Πισπιρίγκου έδινε συνέντευξη, μέσω Messenger, σε τοπική ιστοσελίδα στην Πάτρα. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, ξαφνικά σταμάτησε να απαντάει στα μηνύματά της αφού οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της.

Η κεταμίνη

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της εννιάχρονης ήταν το «κλειδί», όπως αποδείχθηκε, για τη λύση του γρίφου, αφού στον οργανισμό του βρέθηκε σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη, η οποία που σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star εντοπίστηκε σε ποσοστό 6 mg ανά λίτρο αίματος!

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η κεταμίνη μπορεί να προκαλέσει σπασμούς όταν χορηγείται σε έναν οργανισμό και βάσει του ιστορικού της, η Τζωρτζίνα είχε εννέα αντίστοιχα επεισόδια!

Αυτά ενδεχομένως οφείλονταν σε χορήγηση κεταμίνης, άρα είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της!

Πάντως, ακόμα και στην επικοινωνία που είχε μέσω μηνυμάτων με δημοσιογράφο της Πάτρας, λίγο πριν τη σύλληψη της, η μητέρα έκανε πως δεν γνώριζε τίποτα για την κεταμίνη: «Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα», ήταν η πρώτη της αντίδραση. «Επιμένουν ότι το παιδί έπαιρνε μόνο χαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά ενώ έπαιρνε και ηρεμιστικά η Τζωρτζίνα. Κανείς δεν έχει πει ότι του παιδιού του έδωσα στο Παίδων πολλές δόσεις βαρβιτουρικού για να ηρεμήσει από τα επεισόδια. Αυτό δεν το λέει κανείς. Και το βαρβιτουρικό το πρόσθεσαν εκεί, εγώ δεν έχω ανάμειξη σε αυτό», απάντησε στις ερωτήσεις που τις έκανε δημοσιογράφος του best.gr λίγο πριν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.

Εξάλλου το σκεπτικό του εισαγγελέα, με βάση το οποίο ζήτησε το ένταλμα σύλληψης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι κυριολεκτικά σοκαριστικό! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών και προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος ζήτησε από την ανακρίτρια ένταλμα σύλληψης, με το σκεπτικό ότι, «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους». Νωρίτερα αστυνομική πηγή από τη ΓΑΔΑ, ανέφερε πως «…μόνο η μητέρα θα μπορούσε να δώσει το δηλητήριο στο άτυχο παιδάκι και μάλιστα αυτό έγινε στο νοσοκομείο, όπου ήταν πολλές ώρες μόνη της μαζί του».


Αμίλητη η 33χρονη – Το πρωί στην Εισαγγελία

Την Πέμπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών για την απαγγελία της κατηγορίας, θα εκτελεστεί το έγκλημα και θα παραπεμφθεί στον ανακριτή, από τον οποίον λογικά θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών για την υπόθεση.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Αν ανακριθεί 8-10 ώρες θα ομολογήσει»

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος πιστεύει πως και οι τρεις θάνατοι των κοριτσιών ήταν εγκληματική ενέργεια, σχολίασε στο Star πως αν η Ρούλα Πισπιρίγκου ανακριθεί για 8-10 ώρες, αν και στην αρχή θα αρνηθεί τα πάντα, στη συνέχεια όχι μόνο θα ομολογήσει τη δολοφονία της Τζωρτζινας, αλλά και των άλλων δύο παιδιών της!

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί. Αλλά από ό, τι μπορώ έτσι να εκτιμήσω, αν αυτή εξεταστεί 8-10 ώρες, όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη, αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά, γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον, ‘έφυγαν’ από τα χέρια της. Και δεν το λέω εγώ, το έχουν πει και οι γιατροί, γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τους θανάτους. Κοντός ψαλμός αλληλούια … Τώρα είναι η αρχή του τέλους αυτού του δράματος. Αυτά τα οποία έγιναν, έγιναν μόνο από αυτήν; Ποιοι της χορήγησαν αυτή την κεταμίνη;».


Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα, όταν άρχισε να γίνεται γνωστό ότι οι επιστήμονες του Τμήματος Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντόπισαν την ουσία η οποία πιθανότατα ευθύνεται για τον θάνατο της 9χρονης.

Ακολούθησε η προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ (οδηγήθηκε από την Πάτρα στην Αθήνα συνοδευόμενη από άνδρες της Ασφάλειας), η οποία μετετράπη σε σύλληψη, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως επισημαίνεται στο  newsbreak , την ώρα που οι αστυνομικοί χτυπούσαν την πόρτα του σπιτιού της, η 33χρονη μιλούσε μιλούσε με δημοσιογράφο πατρινού ΜΜΕ και έλεγε πως δεν ήξερε πως βρέθηκε η κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας…


Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζήτησε από την ανακρίτρια να εκδοθεί άμεσα ένταλμα σύλληψης, καθώς βάσει του σκεπτικού του, «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Σύμφωνα με πηγές, στη δικογραφία περιέχονται συγκλονιστικές καταθέσεις γιατρών της 9χρονης, η οποίοι διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην 9χρονη η συγκεκριμένη ουσία και ότι η κατάσταση της υγείας της δεν προέβλεπε να της χορηγηθεί το συγκεκριμένο αναισθητικό. Σημειώνεται ότι θα συγχωνευτεί η δικογραφία για τα άλλα δύο παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα, ενώ θα εξεταστεί ο ρόλος και άλλων δύο προσώπων για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας


«Θάνατος στους παιδοκτόνους» γράφει το οργισμένο πλήθος στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αυτό με τη σειρά του προκάλεσε αντιδράσεις στην Πάτρα, με δημοσιογράφους, γείτονες και φίλους της οικογένειας Δασκαλάκη να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι στην οδό Μπιζανίου και τα πράγματα να μην αργούν να ξεφύγουν.

Το πλήθος φωνάζει τα τρία ονόματα των κοριτσιών που δεν βρίσκονται πια στην ζωή

«Να την κρεμάσουν και να περάσει όλη η Ελλάδα και ο κάθε ένας να την τιμωρεί», είπε οργισμένη μία γυναίκα στις τηλεοπτικές κάμερες. «Ντροπή τα παιδιά», φώναζε ο όχλος, ο οποίος αφού έγραψε «θάνατος στους παιδοκτόνους», στο σπίτι της 33χρονης, προσπάθησε να λιντσάρει την μητέρα και την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίες πρόλαβαν να μπουν στο σπίτι και να κλείσουν την πόρτα πριν πέσουν στα χέρια των οργισμένων πολιτών.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου