Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock: «Η εισβολή στην Ουκρανία επιταχύνει τη μετάβαση στη περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση (ESG) και στα ψηφιακά νομίσματα...» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock: «Η εισβολή στην Ουκρανία επιταχύνει τη μετάβαση στη περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση (ESG) και στα ψηφιακά νομίσματα...»

  Η ατζέντα του WEF για έναν «πράσινο» νέο κόσμο, περισσότερη εταιρική επιτήρηση και χρήμα με δυνατότητα παρακολούθησης, είναι αναπόφευκτη ...

 






Η ατζέντα του WEF για έναν «πράσινο» νέο κόσμο, περισσότερη εταιρική επιτήρηση και χρήμα με δυνατότητα παρακολούθησης, είναι αναπόφευκτη αυτή τη δεκαετία...


«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έβαλε τέλος στην παγκοσμιοποίηση που βιώσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες» – «θα επιταχύνει στην πραγματικότητα τη στροφή προς πιο πράσινες πηγές ενέργειας σε πολλά μέρη του κόσμου» – «πιθανός αντίκτυπος στην επιτάχυνση των ψηφιακών νομισμάτων. Ο πόλεμος θα ωθήσει τις χώρες να επανεκτιμήσουν τις νομισματικές τους εξαρτήσεις»

 

Πηγή: Zero Hedge

Άρθρο του TYLER DURDEN

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η ετήσια επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της BlackRock, Larry Fink, προς τους μετόχους έχει γίνει αντικείμενο έντονου ελέγχου, όπως αυτές του επικεφαλής της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, και του επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon. Ο Fink είναι το αφεντικό ενός διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων ύψους 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, του μεγαλύτερου στον κόσμο και εποπτεύει περισσότερα χρήματα από τη Fed, δήλωσε στους μετόχους ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα αναδιαμορφώσει ριζικά την παγκόσμια οικονομία και θα οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού αναδιαμορφώνονται. 

"Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έβαλε τέλος στην παγκοσμιοποίηση που βιώσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες", έγραψε ο Fink. 

Ο Fink προέβλεψε ότι "οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις θα εξετάσουν επίσης ευρύτερα τις εξαρτήσεις τους από άλλα έθνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τις εταιρείες να μεταφέρουν περισσότερες από τις δραστηριότητές τους στην ξηρά ή σε κοντινές περιοχές, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απομάκρυνση από ορισμένες χώρες".

Ως αποτέλεσμα, "ένας αναπροσανατολισμός των αλυσίδων εφοδιασμού μεγάλης κλίμακας θα είναι εγγενώς πληθωριστικός", είπε, επισημαίνοντας ότι ακόμη και πριν ξεσπάσει η σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη, οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του ιού έφεραν τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Το σημερινό πληθωριστικό περιβάλλον, που ακροβατεί στα όρια του στασιμοπληθωρισμού, έχει θέσει τις κεντρικές τράπεζες σε "δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το πόσο γρήγορα θα αυξήσουν τα επιτόκια. Αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα που δεν είχαν αντιμετωπίσει εδώ και δεκαετίες, το οποίο επιδεινώθηκε από τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και τους επακόλουθους ενεργειακούς κλυδωνισμούς. Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να επιλέξουν αν θα ζήσουν με υψηλότερο πληθωρισμό ή θα επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση για να μειώσουν γρήγορα τον πληθωρισμό", δήλωσε ο Fink. 

Όπως και στην τελευταία επιστολή του Fink προς τους μετόχους, επικεντρώθηκε στις δεσμεύσεις της εταιρείας για την "ESG" και την "πράσινη τεχνολογία". Αυτή τη φορά, είπε ότι η εισβολή: "θα επιταχύνει στην πραγματικότητα τη στροφή προς πιο πράσινες πηγές ενέργειας σε πολλά μέρη του κόσμου", επειδή οι υψηλότερες τιμές των ορυκτών καυσίμων θα καταστήσουν οικονομικά ανταγωνιστική τη μετάβαση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

"Έχουμε ήδη δει τους Ευρωπαίους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να προωθούν τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως σημαντικό στοιχείο της ενεργειακής ασφάλειας", είπε. "Περισσότερο από ποτέ, οι χώρες που δεν έχουν τις δικές τους πηγές ενέργειας θα πρέπει να τις χρηματοδοτήσουν και να τις αναπτύξουν - κάτι που για πολλούς θα σημαίνει επενδύσεις στην αιολική και την ηλιακή ενέργεια".

Βραχυπρόθεσμα, οι εναλλακτικές λύσεις για τα ρωσικά ενεργειακά προϊόντα "θα επιβραδύνουν αναπόφευκτα την πρόοδο του κόσμου προς τις καθαρές μηδενικές [εκπομπές] στο εγγύς μέλλον", πρόσθεσε. Η BlackRock είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, ο οποίος έχει προωθήσει πολιτικές "ESG" που βλάπτουν τις αμερικανικές εταιρείες ορυκτών καυσίμων, ακολουθώντας ουσιαστικά το σενάριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). 

Όσον αφορά τα ψηφιακά νομίσματα, ο Fink δήλωσε ότι η ουκρανική σύγκρουση έχει τον "πιθανό αντίκτυπο στην επιτάχυνση των ψηφιακών νομισμάτων. Ο πόλεμος θα ωθήσει τις χώρες να επανεκτιμήσουν τις νομισματικές τους εξαρτήσεις". Μίλησε για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDC) και πώς αυτά "μπορούν να ενισχύσουν τον διακανονισμό των διεθνών συναλλαγών, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ξεπλύματος χρήματος και διαφθοράς". Και πάλι, ο Fink ακολουθεί το σενάριο του WEF για την εφαρμογή νέων μορφών ψηφιακών νομισμάτων που θα σημαίνουν ότι οι κυβερνήσεις θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο επί των ανθρώπων. 

Ο Fink εξήρε επίσης το πώς οι παγκόσμιες εταιρικές ελίτ ενώθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας και απομόνωσαν τη Μόσχα από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα εν μία νυκτί, παραλύοντας την οικονομία της χώρας. Είπε ότι ο ιδιωτικός τομέας απέδειξε τη δύναμη των κεφαλαιαγορών:

"Η Ρωσία έχει ουσιαστικά αποκοπεί από τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, αποδεικνύοντας τη δέσμευση των μεγάλων εταιρειών να λειτουργούν σύμφωνα με τις βασικές αξίες. Αυτός ο "οικονομικός πόλεμος" δείχνει τι μπορούμε να πετύχουμε όταν οι εταιρείες, υποστηριζόμενες από τους ενδιαφερόμενους φορείς τους, ενώνονται απέναντι στη βία και την επιθετικότητα", δήλωσε.

Ο Fink έχει καταστήσει σαφές ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία χρησιμοποιείται ως επιταχυντής για την αναδιοργάνωση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς η παλαιά παγκόσμια τάξη καταρρέει και αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος. Οι αλυσίδες εφοδιασμού θα μεταφερθούν στο εξωτερικό ή θα μεταφερθούν πιο κοντά στην πατρίδα, και η ατζέντα του WEF για έναν πράσινο νέο κόσμο, περισσότερη εταιρική επιτήρηση και χρήμα με δυνατότητα παρακολούθησης είναι αναπόφευκτη αυτή τη δεκαετία. 

Οι αναγνώστες μπορούν να βρουν την πλήρη επιστολή του Fink εδώ...



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου