Ο Πούτιν στοχοποιεί την Ελλάδα, τη Γερμανία και όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προμηθεύουν όπλα την Ουκρανία...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Πούτιν στοχοποιεί την Ελλάδα, τη Γερμανία και όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προμηθεύουν όπλα την Ουκρανία...!

  Το Κρεμλίνο κάνει λόγο για «εχθρική κίνηση» από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πούτιν απειλεί την ΕΕ με «σκληρή απάντηση» για την α...

 


Το Κρεμλίνο κάνει λόγο για «εχθρική κίνηση» από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο Πούτιν απειλεί την ΕΕ με «σκληρή απάντηση» για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Δυστυχώς οι προβλέψεις μας επαληθεύονται άμεσα και η επιλογή του Έλληνα Πρωθυπουργού να αποστείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, αγνωώντας πλήρως το εθνικό συμφέρον αλλά και τον ιστορικό ρόλο της Ελλάδας σε ανάλογες περιπτώσεις ως ειρηνοποιού δύναμης, μας βάζει στο στόχαστρο. Συγχαρητήρια κ. Μητσοτάκη...

 

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η απάντηση της Μόσχας στις Βρυξέλλες για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να διαμηνύει ότι η απάντηση της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σκληρή και πως «όσοι παρέχουν όπλα στην Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν αυτά χρησιμοποιηθούν», ενώ μαίνονται οι εχθροπραξίες στην ουκρανική επικράτεια για πέμπτο εικοσιτετράωρο.

Όπως αναφέρει το Reuters, το ΥΠΕΞ σημειώνει πως αυτοί που προμηθεύουν με φονικά όπλα την Ουκρανία, θα αναλάβουν την ευθύνη των όπλων, που θα χρησιμοποιούν στη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πρόσθεσε ότι τα βήματα που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Μόσχας δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το TASS, η Ρωσία υπογραμμίζει ότι «οι κινήσεις της ΕΕ δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση».

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Οι πολίτες και οι δομές της ΕΕ που εμπλέκονται στην προμήθεια θανατηφόρων όπλων και καυσίμων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν συνέπειες τέτοιων ενεργειών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

«Για πολλά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με το πρόσχημα του "ειρηνοποιού", χρηματοδότησε γενναιόδωρα το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ήρθε στην εξουσία ως αποτέλεσμα ενός αντισυνταγματικού πραξικοπήματος. Παρακολούθησε σιωπηλά την εξόντωση του πληθυσμού στο Ντονμπάς, τον στραγγαλισμό των ρωσόφωνων στην Ουκρανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Η ΕΕ αγνόησε τις συνεχείς εκκλήσεις μας να δώσει προσοχή στην κυριαρχία των Ναζί στην εξουσία της Ουκρανίας, τον κοινωνικοοικονομικό αποκλεισμό και τις δολοφονίες αμάχων στα νοτιοανατολικά της χώρας. Συνδέοντας όλες τις προοπτικές για σχέσεις με τη Ρωσία με την εφαρμογή της δέσμης μέτρων του Μινσκ, δεν έκαναν τίποτα για να ενθαρρύνουν το Κίεβο να αρχίσει να εφαρμόζει τα βασικά στοιχεία του. Ταυτόχρονα, έδωσαν στις αρχές του Κιέβου χρήματα και καθεστώς χωρίς βίζα. Επέκτειναν τις αντιρωσικές κυρώσεις με αμφίβολα προσχήματα» προστίθεται.

«Τώρα, όμως, οι μάσκες έχουν πέσει. Η απόφαση της ΕΕ στις 27 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει τις παραδόσεις φονικών όπλων στον ουκρανικό στρατό είναι αυτοαποκαλυπτική. Σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως "ειρηνιστικού" εγχειρήματος για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τάχθηκαν στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο εξαπέλυσε μια πολιτική γενοκτονίας εναντίον μέρους του ίδιου του πληθυσμού του» σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ. 

Είχε προηγηθεί αυστηρό μήνυμα της Ρωσίας στη Γερμανία

Η Μόσχα δήλωσε τη Δευτέρα ότι η απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία είναι εξοργιστική, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε το Σάββατο ότι η Γερμανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με 1.000 αντιαρματικά όπλα και 500 πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger, ώστε να μπορεί να αμυνθεί έναντι της Ρωσίας.

«Οι προμήθειες όπλων της Γερμανίας στην Ουκρανία κάνουν να αναρωτιέται κανείς κατά πόσο ολοκληρωμένη ήταν η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στην ίδια τη Γερμανία» ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Η απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία καλεί τα φαντάσματα όχι του ψυχρού, αλλά του πιο ''θερμού'' πολέμου. Τα όπλα που προμηθεύει η Γερμανία στο Κίεβο μπορεί να γίνουν λεία για Νεοναζί, τρομοκράτες και πλιατσικολόγους» συμπλήρωσε.

«Αυτή η εξωφρενική χειρονομία δικαιολογείται υπό τον "αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία και ανεξαρτησία", καθώς και από την "απειλή" που υποτίθεται ότι αποτελεί η χώρα μας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια» τόνισε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Τίποτα δεν είναι νέο υπό τον Ήλιο. Πάλι, όπως πολλές φορές στην Ιστορία, τα όπλα που έφτασαν από γερμανικό έδαφος θα κατευθυνθούν εναντίον Ρώσων στρατιωτών» ανέφερε η Ζαχάροβα.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου