Η Pfizer προσέλαβε 600 υπαλλήλους λόγω «μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων παρενεργειών» από τα...ασφαλή κατά τα άλλα «τσιμπήματα» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Pfizer προσέλαβε 600 υπαλλήλους λόγω «μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων παρενεργειών» από τα...ασφαλή κατά τα άλλα «τσιμπήματα»

Η Pfizer προσέλαβε 600 υπαλλήλους τους μήνες μετά την έγκριση του εμβολίου της για τον COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της «μεγάλης αύ...


Η Pfizer προσέλαβε 600 υπαλλήλους τους μήνες μετά την έγκριση του εμβολίου της για τον COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της «μεγάλης αύξησης» των αναφορών για παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο, σύμφωνα με έγγραφο που συνέταξε η ίδια η εταιρεία.


Σύμφωνα με το έγγραφο, η Pfizer «έχει κάνει πολλές ενέργειες για να βοηθήσει στην ανακούφιση της μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών». «Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις και λύσεις διεργασιών και ροής εργασιών, καθώς και αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που χειρίζονται την εισαγωγή δεδομένων και την επεξεργασία των υποθέσεων».

 

Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Τη στιγμή που το έγγραφο —από το πρώτο τρίμηνο του 2021— στάλθηκε στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), η Pfizer είχε προσλάβει περίπου 600 επιπλέον εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης για να αντιμετωπίσουν το εκρηκτικό άλμα αναφορών ανεπιθύμητων παρενεργειών.

«Περισσότεροι συμμετέχουν κάθε μήνα με αναμενόμενο συνολικά περισσότερους από 1.800 επιπλέον πόρους μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021», δήλωσε η Pfizer.

Το έγγραφο είχε τίτλο «αθροιστική ανάλυση των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την έγκριση» του εμβολίου της Pfizer που ελήφθη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Εγκρίθηκε από τον FDA στις 30 Απριλίου 2021.

Το έγγραφο δεν δημοσιοποιήθηκε έως ότου οι Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια μήνυσαν τον FDA αφού ο οργανισμός ισχυρίστηκε ότι χρειάζονταν δεκαετίες για να προσκομίσει όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης που χορηγήθηκε στην εταιρεία για το εμβόλιο.

Σύμφωνα με μια συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Φεβρουάριο , η FDA πρέπει να παράγει έναν ορισμένο αριθμό σελίδων κάθε μήνα.

Η ανάλυση των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως στην ομάδα διαφάνειας για την υγεία, αλλά ορισμένα τμήματα είχαν διορθωθεί ( pdf ), συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των εργαζομένων που εισήλθαν στην Pfizer για να αντιμετωπίσουν το άλμα στις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών.

«Ζητήσαμε να αρθούν οι διαγραφές στη σελίδα 6 αυτής της έκθεσης και η FDA συμφώνησε χωρίς να δώσει εξηγήσεις», είπε ο Άαρον Σίρι, δικηγόρος που εκπροσωπεί τους ενάγοντες, στους The Epoch Times σε ένα email.

Μετά την παραγωγή του εγγράφου, ο FDA αποφάσισε ότι οι τρεις διαγραφές σε αυτήν τη σελίδα «θα μπορούσαν να αρθούν», είπε ένας εκπρόσωπος του FDA στους The Epoch Times μέσω email.

Οι τροποποιήσεις έγιναν σύμφωνα με το στοιχείο β) (4) του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας, ο οποίος επιτρέπει στις υπηρεσίες "να αποκρύπτουν εμπορικά μυστικά και εμπορικές ή οικονομικές πληροφορίες που λαμβάνονται από ένα πρόσωπο που είναι προνομιακό ή εμπιστευτικό".

Η μη αναθεωρημένη έκδοση του εγγράφου δείχνει επίσης τώρα ότι περίπου 126 εκατομμύρια δόσεις Pfizer έχουν αποσταλεί σε όλο τον κόσμο από τότε που η εταιρεία έλαβε την πρώτη άδεια, από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, την 1η Δεκεμβρίου 2020. Οι αποστολές πραγματοποιήθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 .

Δεν ήταν σαφές πόσες από αυτές τις δόσεις είχαν χορηγηθεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Η Pfizer δεν απάντησε σε ερωτήσεις που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένου του πόσοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί για την αντιμετώπιση του μεγάλου όγκου αναφορών ανεπιθύμητων παρενεργειών των εμβολίων.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα άλλα δύο εμβόλια κατά του COVID-19 που έχουν εκκαθαρίσει οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, η Moderna και η Johnson & Johnson, δεν απάντησαν όταν ρωτήθηκαν εάν έχουν δει αύξηση στις ανεπιθύμητες παρενέργειες από τα εμβόλια τους και αν έχουν προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους για την αντιμετώπιση αναφορών.

Ο αριθμός των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων, το οποίο διαχειρίζεται από κοινού ο FDA και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έχει αυξηθεί από τότε που τα εμβόλια εκκαθαρίστηκαν για πρώτη φορά.

Τα προβλήματα που συνδέονται με τα εμβόλια περιλαμβάνουν φλεγμονή της καρδιάς, πήξη του αίματος και σοβαρό αλλεργικό σοκ.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι λένε ότι τα οφέλη των εμβολίων υπερτερούν των κινδύνων, αλλά ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν όλο και περισσότερο αυτόν τον ισχυρισμό , ιδιαίτερα για ορισμένους πληθυσμούς.




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου