Ρωσία: «Οι Η.Π.Α είναι εμπλεκόμενες στον πόλεμο» - «Σε 30' καταστρέφουμε τις χώρες του ΝΑΤΟ» - Σκληρό μήνυμα Πούτιν: «Θα απελευθερώσουμε τα πάτρια εδάφη μας - Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ρωσία: «Οι Η.Π.Α είναι εμπλεκόμενες στον πόλεμο» - «Σε 30' καταστρέφουμε τις χώρες του ΝΑΤΟ» - Σκληρό μήνυμα Πούτιν: «Θα απελευθερώσουμε τα πάτρια εδάφη μας - Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»

«Ο ναζισμός σήκωσε κεφάλι - θα συντριβούν ξανά» - Είναι η πρώτη φορά που η ρωσική κυβέρνηση μιλά για «όπλα που έδωσαν οι ΗΠΑ και άλλες δυτικ...


«Ο ναζισμός σήκωσε κεφάλι - θα συντριβούν ξανά» - Είναι η πρώτη φορά που η ρωσική κυβέρνηση μιλά για «όπλα που έδωσαν οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες».


Για πρώτη φορά η ρωσική κυβέρνηση κατονόμασε τις ΗΠΑ ως «εμπλεκόμενες στον πόλεμο της Ουκρανίας» – Τι έρχεται; Όλος ο πλανήτης θα έχει τη Δευτέρα στραμμένα τα μάτια του και τα αυτιά του στη Ρωσία για την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Πύρινο μήνυμα αποφασιστικότητας και κλιμάκωσης έστειλαν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και άλλοι αξιωματούχοι της χώρας ταυτίζοντας ευθέως τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι προφανές πως η ρωσική πολιτική ηγεσία θεωρεί πλέον πως έχει ξεκινήσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Β.Πούτιν: «Όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πως «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», κάνοντας σειρά συγκρίσεων μεταξύ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τη σύρραξη στην Ουκρανία, στις ευχές του για την 8η Μαΐου,

Το μήνυμα δεν είναι καθόλου καλό για την Ουκρανία καθώς ο B.Πούτιν μίλησε για “απελευθέρωση όλων των πάτριων εδαφών” !

Η Ρωσία θα πάει μέχρι τέλους και το ερώτημα είναι, τι θα απομείνει πλέον από την Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ήδη δηλώσεις πριν την παρέλαση της 9ης Μαΐου, για την ημέρα της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στη ναζιστική Γερμανία, όπου ευχήθηκε στους κατοίκους της Ουκρανίας «ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον».

Συγκρίνοντας το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει πως «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας» στις ευχές του προς τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπως και στις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας για την 8η Μαΐου.

Ο 69χρονος ηγέτης του Κρεμλίνου έχει επανειλημμένα συσχετίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με την πρόκληση που αντιμετώπισε η Σοβιετική Ένωση, όταν ο Αδόλφος Χίτλερ επιτέθηκε στην Σοβιετική Ένωση το 1941.

«Σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά, με την πεποίθηση πως, όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», είπε ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους».

«Ο ναζισμός θα συντριβεί ξανά – Οι ηττημένοι δεν θα πάρουν εκδίκηση»

Στις ευχές του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αναφορά όχι μονάχα στους στρατιώτες, αλλά επίσης στους πολίτες «του εσωτερικού μετώπου», που «συνέτριψαν τον ναζισμό με αντίτιμο αναρίθμητες θυσίες».

«Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας προς τους Ουκρανούς.

«Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί», σε αυτό που η Μόσχα ονομάζει «τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», να «πάρουν την εκδίκησή τους».

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ευχήθηκε «σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον». (σσ σε ποια Ουκρανία είναι το θέμα…)

«Οι ΗΠΑ και άλλες, αδιευκρίνιστες χώρες της Δύσης εφοδιάζουν με όπλα τις ουκρανικές δυνάμεις»

Μαζικές πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις καταγράφηκαν σήμερα από τις ρωσικές δυνάμεις κατά ουκρανικών και δυτικών στόχων, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι είναι η πρώτη φορά που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μιλά για καταστροφή πολεμικού υλικού από «από τις ΗΠΑ και άλλες αδιευκρίνιστες χώρες της Δύσης».

Δηλαδή εμπλέκει για πρώτη φορά ευθέως τις χώρες της Δύσης και αυτό είναι κάτι που αξίζει να αξιολογηθεί. Μόλις χθες ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμα (δηλαδή της Βουλής και όχι της κυβέρνησης) είχε καταδείξει τις ΗΠΑ ως «άμεσα εμπλεκόμενες στον πόλεμο κατά της Ρωσίας».

Είναι όμως η πρώτη φορά που η ρωσική κυβέρνηση μιλά για «όπλα που έδωσαν οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες».

Συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε απόψε ότι «Πύραυλοι ακριβείας κατέστρεψαν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό με τον οποίο είχαν εφοδιάσει τις ουκρανικές δυνάμεις οι ΗΠΑ και άλλες, αδιευκρίνιστες χώρες της Δύσης, σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην πόλη Σολεντάρ. 

Καταστράφηκαν έξι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυραύλων και όπλων του πυροβολικού στις περιφέρειες Λουχάνσκ, Ντονέτσκ και Χαρκόβου ενώ η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ένα ουκρανικό μαχητικό εγγύς υποστήριξης Su-25». 

Ο Ουκρανός κυβερνήτης του Λουχάνσκ, Σέρχι Χαϊντάι, ο οποίος πλέον δεν έχει περιφέρεια, αφού το 95% του Λουχάνσκ έχει επιστρέψει σε ρωσική κυριαρχία έστω στο πλαίσιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ ( LDP) νωρίτερα είπε ότι οι Ρώσοι έπληξαν το διυλιστήριο του Λισιτσάνσκ.

Κάτι ετοιμάζουν στην Μόσχα κατά των ΗΠΑ. Ένα πλήγμα απ’ευθείας ή εμμέσως, μέσω συμμαχικής χώρας. Η ρητορική κλιμακώνεται και η φράση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ότι «Όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία. Όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί» είναι σαφής.

Η Ρωσία μπορεί να καταστρέψει ΟΛΕΣ τις χώρες του ΝΑΤΟ σε «μισή ώρα» εάν υπήρχε πυρηνικός πόλεμος, ισχυρίζεται ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας του Κρεμλίνου

Ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, προειδοποίησε πριν λίγο ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να καταστραφούν γρήγορα σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας του Κρεμλίνου, Roscosmos, παραδέχτηκε επίσης ότι στόχος του ισχυρού άνδρα είναι να νικήσει την «εχθρή» Δύση και να διαγράψει την Ουκρανία από τον χάρτη.

«Το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο εναντίον μας», είπε ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας των 30 κρατών.

«Δεν το ανακοίνωσαν, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα είναι προφανές σε όλους ».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει τις χώρες σε «μισή ώρα».

Στην ίδια ανάρτηση στο Telegram, παρότρυνε ωστόσο τη χώρα του να μην διεξάγει πυρηνικό πόλεμο.

Ο Ρογκόζιν ισχυρίστηκε ότι η καταστροφή θα μπορούσε να συμβεί σε 30 λεπτά, «αλλά δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, καθώς οι συνέπειες μιας ανταλλαγής πυρηνικών χτυπημάτων θα επηρεάσουν την κατάσταση της Γης μας», πρόσθεσε.

«Ως εκ τούτου, θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον οικονομικά και στρατιωτικά ισχυρότερο εχθρό με συμβατικά στρατιωτικά μέσα», συνέχισε ο Rogozin.

Ο Rogozin συμπλήρωσε επίσης: “Το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο εναντίον μας. Δεν το έχει κηρύξει, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα είναι προφανές σε όλους”.

Ο Ρογκόζιν πρόσθεσε στο μήνυμά του ότι ο πόλεμο έχει ξεπεράσει πολύ το αρχικό νόημα και τη γεωγραφία του και τον χαρακτήρισε «πόλεμο για την αλήθεια και το δικαίωμα της Ρωσίας να υπάρχει ως ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος».

Πρόεδρος Δούμας: «Οι ΗΠΑ συμμετέχουν άμεσα σε δράσεις εναντίον μας»

Στην γραμμή Β.Πούτιν, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κάτι που ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με άμεση αμερικανική εμπλοκή στη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας.

«Η Ουάσιγκτον ουσιαστικά συντονίζει και αναπτύσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις, έτσι συμμετέχει άμεσα στις στρατιωτικές δράσεις εναντίον της χώρας μας», έγραψε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο ίδιος δήλωσε πως ξένοι σύμβουλοι εργάζονται στην Ουκρανία από τότε που σημειώθηκε  «πραξικόπημα», σε μια προφανή αναφορά στην ανατροπή Γιανουκόβιτς το 2014.

Και οι τρεις Αξιωματούχοι μιλούν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο…. Προεόρτια της αυριανής ομιλίας του Β.Πούτιν.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου