Ο νέος Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας θα φέρει πιο κοντά την επιβολή της ψηφιακής τυραννίας παγκοσμίως. Η οικογενειακών συμφερόντων εταιρεία Infosys, η σύνδεση της με την Κίνα και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η προώθηση της «ψηφιακής ταυτότητας» και του «Συστήματος Κοινωνικής πίστωσης»... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο νέος Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας θα φέρει πιο κοντά την επιβολή της ψηφιακής τυραννίας παγκοσμίως. Η οικογενειακών συμφερόντων εταιρεία Infosys, η σύνδεση της με την Κίνα και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η προώθηση της «ψηφιακής ταυτότητας» και του «Συστήματος Κοινωνικής πίστωσης»...

  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και πλέον Πρωθυπουργός της Βρετανίας, έχει οικογενειακούς δεσμούς με έναν τεχνολογικό εταίρο του ...

 






Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και πλέον Πρωθυπουργός της Βρετανίας, έχει οικογενειακούς δεσμούς με έναν τεχνολογικό εταίρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που έχει υποστηρίξει μια οικονομία τύπου Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με δυνατότητα παρακολούθησης, ψηφιακές ταυτότητες και ψηφιακό νόμισμα.


Η αναρρίχηση στην εξουσία ακόμα μιας χώρας ενός «ρομπότ» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και μάλιστα με τόσο φανερά βιαστικό τρόπο, μετά την παραίτηση δύο Πρωθυπουργών, σημαίνει ότι η Νέα Τάξη βιάζεται να επιβάλει την ατζέντα της. Η «ψηφιακή ταυτότητα», το «Ψηφιακό νόμισμα» και το «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» είναι τα τρία εργαλέια που επιθυμούν ΟΛΟΙ οι ηγέτες-μαριονέτες για την παγκόσμια υποδούλωση της ανθρωπότητας.

 

Γράφει ο Αιγιστέας – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο 42χρονος ινδικής καταγωγής Rishi Sunak πρώην στέλεχος της Goldman Sachs είναι ο διαδοχος της Liz Truss και νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά σενάρια.
Η... αντίπαλος του Penny Mordaunt αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Σε κάθε περίπτωση, ο Sunak είναι ο πέμπτος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016 αλλά και ο πρώτος μη λευκός πρωθυπουργός της χώρας. Επί της ουσίας είναι η ίδια εκδοχή του Τζάστιν Τριντό. Αυτός λοιπόν είναι ένας «συντηρητικός» πολιτικός, του οποίου η ατζέντα επιδιώκει το ίδιο τελικό παιχνίδι με τους φιλελεύθερους αντιπάλους του. Προωθεί τα ιδεώδη της παγκοσμιοποίησης που κατακλύζουν αυτήν τη στιγμή την Μεγάλη Βρετανία και τον ευρύτερο δυτικό κόσμο.

Ποιος είναι ο Rishi Sunak - Η Οξφόρδη, ο Ινδός δισεκατομμυριούχος πεθερός του…

 Ο Rishi Sunak, είναι πασίγνωστος στη χώρα αλλά ελάχιστα εκτός αυτής. Δεν θεωρείται και τόσο δημοφιλής στο ευρύ κοινό της χώρας και πολλοί αμφιβάλλουν κατά πόσο θα μπορούσε να ανατρέψει το κολοσσιαίο προβάδισμα των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις ύστερα από τις πρώτες εβδομάδες ευφορίας που φέρνει πάντα μια αλλαγή ηγεσία.
Ο 42χρονος γεννήθηκε στο Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας από γονείς ινδικής καταγωγής που όμως είχαν μεταναστεύσει στη Βρετανία από την ανατολική Αφρική.
Η οικογένειά του μετανάστευσε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1960, μια περίοδο κατά την οποία πολλοί άνθρωποι από τις πρώην αποικίες της Βρετανίας έφτασαν για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πήγε αργότερα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ όπου γνώρισε τη σύζυγό του Ακσάτα Μούρτι, πατέρας της οποίας είναι ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Nαραγιάνα Μούρτι, ιδρυτής του κολοσσού Infosys Ltd.
Ο κ. Rishi Sunak ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο στη Βρετανία όταν, σε ηλικία 39 ετών, έγινε υπουργός Οικονομικών υπό τον κ. Johnson μόλις έφτασε η πανδημία στη Βρετανία.

Ένας παθιασμένος παγκοσμιοποιητής...

Ο Σουνάκ, ο οποίος πριν γίνει Πρωθυπουργός, αρχικά βρέθηκε στην κορυφή του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας των Συντηρητικών Μελών του Κοινοβουλίου (βουλευτής) στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις στις 15 Ιουλίου μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον, θεωρείται ευρέως ως «νεοφιλελεύθερος» ή «παγκοσμιοποιητής».

Ο Σουνάκ είναι ένας παθιασμένος υπέρμαχος της εκστρατείας αποβιομηχάνισης για τη «σωτηρία του πλανήτη» που είναι γνωστή ως «καθαρό μηδέν». Πρόσφατα έκανε ένα video για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τονίζοντας τη δέσμευσή του για την…φάρσα της κλιματικής αλλαγής. «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής είναι ξεκάθαρη και είναι επείγουσα. Πρέπει να διασφαλίσουμε μια θετική και δίκαιη μετάβαση στο καθαρό μηδέν», είπε ο Σουνάκ στο βίντεο.


Όπως κάθε σωστά προγραμματισμένο ρομπότ του WEF, ο Rishi Sunak είναι πάντα υποστηρικτικός των τρεχουσών εκστρατειών δημοσίων σχέσεων της παγκοσμιοποιητικής άρχουσας τάξης. Από την ένθερμη υποστήριξή του για την προσπάθεια επιβολής των εμβολίων mRNA, μέχρι την υποστήριξή του άνευ όρων στο πλευρό της Ουκρανίας...

Ως μία από τις πρώτες του πράξεις ως Πρωθυπουργός, ο Σουνάκ δημοσίευσε ένα άρθρο στην εφημερίδα Kiev Post για να επιδείξει την υποστήριξή του στην πολεμική προσπάθεια. 

Η οικογένεια του Βρετανού Πρωθυπουργού Rishi Sunak διοικεί μια συνδεδεμένη με την Κίνα, εταιρεία συνεργάτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η οποία προωθεί την «Ψηφιακή ταυτότητα» και το «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ και πλέον πρωθυπουργός της Βρετανίας – έχει οικογενειακούς δεσμούς με έναν τεχνολογικό εταίρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που έχει υποστηρίξει μια οικονομία τύπου Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με δυνατότητα παρακολούθησης, ψηφιακές ταυτότητες και ψηφιακό νόμισμα, όπως σημείωνε το The national pulse από τον Ιούλιο του 2022.

Ο πατέρας της συζύγου του Sunak, Akshata Murthy, είναι ο ιδρυτής της Infosys, μιας ινδικής εταιρείας τεχνολογίας πληροφοριών που παρέχει υπηρεσίες σε μια σειρά από εταιρείες και τράπεζες του Fortune 500. Μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες της εταιρείας είναι η Finacle, μια πλατφόρμα ψηφιακής τραπεζικής. Η Murthy παραμένει ξένος πολίτης με καθεστώς «non dom», δηλαδή μη φορολογούμενου στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το γεγονός ότι ο σύζηγος της ήταν Υπουργός Οικονομικών της χώρας και πλέον θα είναι Πρωθυπουργός.

Η Infosys αναφέρεται ως επίσημος εταίρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) , το οποίο έχει κατηγορηθεί ότι επιδιώκει να αναπτύξει την τεχνολογική υποδομή για την εφαρμογή ενός παγκόσμιου συστήματος «social credit score».

Τα κοινωνικά πιστωτικά σκορ (Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης) έχουν χρησιμοποιηθεί από αυταρχικά καθεστώτα για να καταστρατηγήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να περιορίσουν τις μετακινήσεις ατόμων που δεν συμμορφώνονται με τις επιταγές του Συστήματος. Για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι προτεραιότητες της καθολικής εφαρμογής ενός Συστήματος Κοινωνικής Πίστωσης πιθανότατα θα επικεντρωθούν σε κοινωνικά ζητήματα που ευαγγελίζεται η αριστερά και ο νεοφιλελευθερισμός, όπως η κλιματική αλλαγή, η πολυπολιτισμικότητα και η ισότητα...

Ο υποψήφιος του Klaus Schwab

Η InfoSys δεν είναι ένας σιωπηλός συνεργάτης, αλλά έχει κερδίσει επαίνους από το WEF, καθώς έχει χαρακτηριστεί «παγκόσμιος ηγέτης στις ψηφιακές υπηρεσίες και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες επόμενης γενιάς».

«Με εμπειρία τριών δεκαετιών στη διαχείριση των συστημάτων και των λειτουργιών των παγκόσμιων επιχειρήσεων, καθοδηγεί τους πελάτες στο ψηφιακό τους ταξίδι δίνοντάς τους τη δυνατότητα με έναν πυρήνα που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά να δοθεί προτεραιότητα στην εκτέλεση της αλλαγής…»

– WEF στο InfoSys που συνδέεται με το Sunak

Αρκετά στελέχη της Infosys έχουν επίσης συνεισφέρει άρθρα στον ιστότοπο του WEF, συμπεριλαμβανομένου του Global Head, του Προέδρου και του Chief Compliance Officer της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος της Infosys, Mohit Joshi, έχει γράψει άρθρα για τον ιστότοπο υπέρ της «Ψηφιακής Τράπεζας», η οποία παρέχει το τεχνολογικό πλαίσιο για το σύστημα «social credit score» (Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης) που το WEF προετοιμάζει για εφαρμογή σε όλο τον κόσμο.

Ο Joshi απηχεί αυτά τα συναισθήματα σε ένα άρθρο για το WEF από τον Αύγουστο του 2020: «Γιατί ήρθε η ώρα να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών».

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η κρίση του COVID-19 παρουσιάζει πολλές προκλήσεις – αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον τρόπο διαχείρισης και χρήσης των χρημάτων στην κοινωνία μας», ρωτά.

«Υπάρχουν επίσης αξιόπιστες ανησυχίες ότι το χαρτονόμισμα μπορεί να μεταδώσει τον ιό», ισχυρίστηκε πριν ρωτήσει:

«Τότε ποιος μπορεί να κατηγορήσει τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) όταν ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα καταστρέψει τα μετρητά που συγκεντρώθηκαν σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου , όπως τα δημόσια μέσα μεταφοράς, οι αγορές ή τα νοσοκομεία;»

«Τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τον δυσκίνητο μηχανισμό λειτουργίας και ασφάλειας που περιβάλλει τις συμβατικές μορφές μεταφοράς χρημάτων», συνεχίζει το άρθρο του, προτού ισχυριστεί «υπάρχουν επίσης πολιτικά και κοινωνικά οφέλη».

Υποψήφιος της Κίνας

«Οι δυνατότητες για την Κίνα εδώ είναι τεράστιες. Εάν το e-RMB υιοθετηθεί ευρέως ως σύστημα για τον εξορθολογισμό του εμπορίου και τη μείωση του κινδύνου, η Κίνα θα μπορούσε να γίνει ο παγκόσμιος τραπεζίτης του εμπορίου, καθώς και το εργοστάσιό της. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος στόχος για την Κίνα είναι στην πραγματικότητα πιο τοπικός και σχετίζεται με την οικονομική ένταξη. Η ψηφιοποίηση του RMB θα παράσχει πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους πιο μειονεκτούντες. Αυτό το όφελος είναι κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο», συνεχίζει το άρθρο, το οποίο αποκάλυψε επίσης ότι η Infosys συμβάλλει στις προσπάθειες ψηφιοποίησης.

Ένα άλλο άρθρο του Joshi - «Η ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών χωρίς αποκλεισμούς» - υποστηρίζει την παραχώρηση σε κάθε άτομο μιας «μοναδικής ψηφιακής ταυτότητας» για τη διεξαγωγή οικονομικών συναλλαγών. Επισημαίνει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ως επιτυχημένο παράδειγμα αυτής της πολιτικής:

«Η κινεζική κυβέρνηση στην επαρχία Zhejiang έχει αναπτύξει έναν «ψηφιακό κωδικό επιχείρησης» για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, ανταποκρινόμενος στις μικρές και μεσαίες τράπεζες (SMB) με οικονομικούς πόρους που έχουν εύκολη πρόσβαση. Η MYBank, θυγατρική της Ant Financial, της κινεζικής εταιρείας Big Tech, συνεργάζεται με την κινεζική κυβέρνηση μέσω αυτού του σχεδίου για την παροχή φθηνών δανείων και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.»

Ζητεί επίσης τη δημιουργία ενός «ψηφιακού πίνακα σταθερότητας» που θα ρυθμίζει όλες τις πληρωμές.

«Αυτός ο «ψηφιακός πίνακας σταθερότητας» θα δώσει στα μέλη την πλατφόρμα για να μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές και να παρακολουθούν τους κινδύνους στο ψηφιακό εμπόριο και την υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα. Με αυτόν τον πίνακα, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν καταπιστεύματα δεδομένων για τη διαχείριση των δεδομένων ιδιωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων», εξηγεί.


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ WEF ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.


Η Infosys είναι επίσης μέλος της Πρωτοβουλίας Partnering Against Corruption (PACI) του WEF, η οποία περιλαμβάνει εκπροσώπους διβιομηχανικών κλάδων από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Το National Pulse αποκάλυψε πρόσφατα πώς η πρωτοβουλία, η οποία υποτίθεται ότι αγωνίζεται για τη διαφάνεια στις επιχειρηματικές πρακτικές, είναι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Reuters που τώρα υπηρετεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία παραγωγής εμβολίων COVID-19 Pfizer .

Οι ηγέτες του συμμετέχουν επίσης σε διάφορες υποομάδες του WEF, όπως ο Global Head of Sustainability and Design Consulting Services  Corey Glickman, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας εργασίας του WEF Pioneer Cities.

Ο ίδιος ο Σουνάκ έχει ιστορικό με την Κίνα με την οποία φαίνεται να ήταν αρκετά κοντά, λέγοντας στην Telegraph ότι ήθελε μια «πλήρη αλλαγή στρατηγικής» της Μεγάλης Βρετανίας στις σχέσεις με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα υπέρ των αυξημένων εμπορικών δεσμών και της οικονομικής συνεργασίας. Η Κίνα, με τη σειρά της, είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Σουνάκ...!

Τυχαίο λοιπόν ότι η Liz Truss παραιτήθηκε μετά από λίγες ημέρες ανάληψης της Πρωθυπουργίας της Μεγάλης Βρεατανίας και αναλαμβάνει ο άνθρωπος που σχετίζεται στενά με το μέλλον της ψηφιακής τυραννίας που μας ετοιμάζουν παγκοσμίως...;



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου