Μεγάλος σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο - Κατέρρευσαν κτίρια. Φόβοι για πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών (Video’s) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μεγάλος σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο - Κατέρρευσαν κτίρια. Φόβοι για πολύ μεγάλο αριθμό νεκρών (Video’s)

  Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία τα ξημερώματα. Φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμο...

 


Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 ρίχτερ σημειώθηκε στην Τουρκία τα ξημερώματα. Φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί.


Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρα (6/2) στις 03:17 ώρα Ελλάδος, στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στο Γκαζιαντέπ. Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικής έρευνας (USGS), η δόνηση ήταν μεγέθους 7,8 ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Γκαζιαντεπ κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

 


Η δόνηση έγινε αισθητή και σε γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, ο  Λίβανος, η Συρία και η Αίγυπτος. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί, ενώ στις πρώτες εικόνες φαίνεται ότι έχουν καταρρέυσει κτίρια και υπάρχουν φόβοι για θύματα. Ταυτόχρονα όπως θα δείτε και στα video's υπάρχουν εκρήξεις στο δίκτυο φυσικού αερίου κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Και δεύτερος μεγάλος σεισμός

Στην ίδια περιοχή ακολούθησε 11 λεπτά αργότερα σεισμός 6,4 Ρίχτερ.

 Λίγα λεπτά μετά, όπως μετέδωσε το OPEN σημειώθηκαν 2 σεισμοί 4 βαθμών Ρίχτερ κοντά στη Ρόδο, γεγονός που ίσως σχετίζεται με τον ισχυρό σεισμό της Τουρκίας.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου