Τραγωδία από σφοδρή σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Πάνω από 28 νεκροί και 85 τραυματίες. Επαναλαμβανόμενα ατυχήματα το τελευταίο διάστημα για τους επιβάτες της Hellenic Train δημιουργούν ερωτηματικά... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τραγωδία από σφοδρή σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Πάνω από 28 νεκροί και 85 τραυματίες. Επαναλαμβανόμενα ατυχήματα το τελευταίο διάστημα για τους επιβάτες της Hellenic Train δημιουργούν ερωτηματικά...

  Εικόνες χάους από το σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών. Πάνω από 85 τραυματίες, φόβοι και για αρκετούς νεκρούς. Τουλάχιστον 28 ...

 


Εικόνες χάους από το σημείο της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών. Πάνω από 85 τραυματίες, φόβοι και για αρκετούς νεκρούς. Τουλάχιστον 28 άτομα έχουν μεταφερθεί χωρίς τις αισθήσεις τους σε νοσοκομεία.  Άμορφη μάζα τα μπροστινά βαγόνια των τρένων, υπάρχουν εγκλωβισμένοι...


Λίγες ώρες νωρίτερα ωστόσο, ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν σε τρένο εγκλωβίζοντας εκατοντάδες επιβάτες στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου...! Είναι αμέλεια και ελλιπής συντήρηση από την Hellenic Train ή έχουμε να κάνουμε με συνεχόμενη προσπάθεια δολιοφθοράς...;

 

Σφοδρή ήταν η σύγκρουση ανάμεσα στις δυο αμαξοστοιχίες στο ύψος του Ευαγγελισμού Λάρισας, το βράδυ της Τρίτης, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν από την κοιλάδα στα Τέμπη κοντά στην περιοχή «Ευαγγελισμός», κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ, όταν αμαξοστοιχία Intercity συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο με αποτελέσματα τρία βαγόνια του intercicty να εκτροχιαστούν.

Για 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες για το δυστύχημα με τη σύγκρουση και τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ενώ ο αριθμός αναμένεται να ανέβει καθώς στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν τουλάχιστον 350 επιβάτες.

Πάνω από 85 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι ο απεγκλωβισμός και άλλων ατόμων. Ωστόσο, η φωτιά που ξέσπασε στα βαγόνια δεν έχει ακόμη σβήσει με αποτέλεσμα να επιχειρεί η πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 85 είναι μέχρι στιγμής οι τραυματίες μεταξύ των οποίων 25 σε σοβαρή κατάσταση ενώ πολλοί είναι εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι.

Ανοιχτά είναι και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας για την περίθαλψη των τραυματιών, ενώ σε ετοιμότητα για την υποδοχή τραυματιών βρίσκονται νοσοκομεία τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα στα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν.

Γιγαντιαία είναι η κινητοποίηση των Αρχών. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ενώ επί τόπου βρίσκονται και 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έφτασαν εσπευσμένα από Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και να αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της έχουν εκτροχιαστεί, ενώ από τη σύγκρουση προκλήθηκε και φωτιά.

Δήμαρχος Λάρισας στο CNN Greece: Ανοιχτές οι εφημερίες και στα 2 νοσοκομεία

Μιλώντας στο CNN Greece ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως ακόμη προσπαθεί και ο ίδιος να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί, ωστόσο ενημερώθηκε ότι τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.


«Καιγόμαστε βοήθεια» - «Έλιωσαν τα σίδερα» - Συγκλονίζουν οι πρώτες μαρτυρίες από την σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν όσα περιγράφουν οι επιβάτες των τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Επιβάτης που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι έζησε μια κόλαση.

«Έμεινε μόνο σίδερο, τα μπροστινά βαγόνια πήραν φωτιά» είπε ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν υπήρξε φρενάρισμα. Αμέσως χτύπησε και εκτροχιάστηκε το τρένο».

Ένας εκ των επιβατών, ο Λάζος, περιέγραψε την ώρα της σύγκρουσης: «Είναι σοκαριστικό αυτό που ζήσαμε. Σίγουρα υπάρχουν τραυματίες, τώρα μιλάνε και για νεκρούς».

«Στο τρένο επιβιβάστηκα στον σταθμό της Λάρισας, όπου ήρθε με καθυστέρηση τουλάχιστον μίας ώρας. Ξεκινήσαμε, έκατσα στα βαγόνια με τις θέσεις και ξαφνικά ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από μπροστά. Τραντάχτηκε το βαγόνι, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να πεταχτούν στον αέρα και να τραυματιστούν. Ο κόσμος ούρλιαζε, δεν έχω χτυπήσει, ωστόσο είμαι γεμάτος αίματα από άτομα που τραυματίστηκαν κοντά μου» συμπλήρωσε.

«Δεν επιβεβαιώνουμε αριθμό νεκρών, όσο είναι σε διάρκεια η επιχείρηση. Προτεραιότητα η διάσωση και η περίθαλψη αυτή τη στιγμή» έλεγαν, την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές, καθώς προσπαθούσαν να «μαζέψουν» την τραγωδία που προκάλεσε η κυβερνητική εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων.

Μια 19χρονη επιβάτιδα, η οποία είχε ξεκινήσει με την αμαξοστοχία από την Αθήνα στις 19:22, περιγράφει τι συνέβη και πώς σώθηκε.

«Ξεκινήσαμε κανονικά στις 7:22. Εγώ βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι. Ξαφνικά, λίγο μετά τη Λάρισα νιώσαμε ένα τράνταγμα. Πέσαμε κάτω όλοι, έσπασαν τζάμια, κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Οι καπνοί ήταν πυκνοί. Ψάξαμε μια δίοδο για να βγούμε και όταν τη βρήκαμε αρχίσαμε να τρέχουμε μακριά, γιατί φοβηθήκαμε μη γίνει έκρηξη».

Στη συνέχεια, μαζί με κάποιους ακόμη βγήκαν σε έναν παράδρομο. «Κάποιοι μας ανέβασαν με σχοινί και βγήκαμε. Ένας οδηγός πούλμαν, που περνούσε από το σημείο, σταμάτησε και πήρε όσους χώρεσαν. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουμε στη Θεσσαλονίκη», διηγείται.

«Είδα πολλούς τραυματίες και εγκλωβισμένους. Φώναζαν και ζητούσαν νερό και πανωφόρια, γιατί έκανε κρύο».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το thesstoday, με δάκρυα και αγκαλιές ξέσπασαν οι συγγενείς μόλις αντίκρισαν τις οικογένειες και τους φίλους τους, οι οποίοι έφτασαν με το πρώτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, έπειτα από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη.

Λίγο πριν τις 2 το βράδυ, έφτασε το πρώτο λεωφορείο στον σταθμό του ΟΣΕ, το οποίο ήταν γεμάτο με 50 άτομα. Μεταξύ άλλων υπήρχαν και πολλοί τραυματίες, με αίματα στα ρούχα και στο πρόσωπό τους, οι οποίοι ξέσπασαν σε λυγμούς μόλις συνειδητοποίησαν ότι είναι ασφαλείς και πλέον μαζί με τους συγγενείς τους.
«Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν καιγόμαστε, είναι συγκλονιστικό. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ» δηλώνει στο ThessToday.gr επιβάτης του τρένου.

Δείτε νεότερες φωτογραφίες: Συντρίμμια παραδομένα στις φλόγες το τρένο που συγκρούστηκε έξω από τη Λάρισα

Συντρίμμια μαζί με καπνούς και φλόγες καταγράφει ο φακός στην περιοχή των Τεμπών, εκεί όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης είχαμε σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με άλλο εμπορικό τρένο.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τμήματα της αμαξοστοιχίας μετατράπηκαν σε μάζα σιδερικών, ενώ βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες.








Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς, ενώ ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ παράλληλα ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Λίγες ώρες νωρίτερα ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν σε τρένο εγκλωβίζοντας εκατοντάδες επιβάτες στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου...

Εντύπωση πάντω προκαλεί το γεγονός ότι τη Τρίτη το απόγευμα υπήρξε ακόμα ένα περιστατικό στο οποίο ευτυχώς υπήρξε μόνο ταλαιπωρία των επιβατών της Hellenic Train, καθώς την Τρίτη το απόγευμα ανέκυψε ακόμη ένα πρόβλημα με αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

O συρμός είχε φθάσει στον Παλαιοφάρσαλο και την ώρα που κατέβαιναν οι επιβάτες, σημειώθηκε έκρηξη στα ηλεκτροφόρα καλώδια, τα οποία κρέμονται πάνω από το τρένο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Hellenic Train, η αμαξοστοιχία IC 56 παρέμεινε στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου με «σημαντική καθυστέρηση», λόγω «τεχνικού προβλήματος καλωδίου ηλεκτροκίνησης».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο συρμός είχε φθάσει στον Παλαιοφάρσαλο και την ώρα που κατέβαιναν οι επιβάτες σημειώθηκε έκρηξη στα ηλεκτροφόρα καλώδια, τα οποία κρέμονται πάνω από το τρένο.

Πρωτόγνωρο θεωρείται το γεγονός ότι η έκρηξη είχε ως συνέπεια να κοπεί το καλώδιο των 25.000 βολτ και να πέσει πάνω στην αμαξοστοιχία.

Η Hellenic Train τονίζει με άλλη ανάρτησή της ότι λόγω της καθυστέρησης, το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία από το Παλαιοφάρσαλο για τη Λάρισα, την Κατερίνη, το Πλατύ και τη Θεσσαλονίκη.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από τότε που αμαξοστοιχία της Hellenic Train τυλίχτηκε στις φλόγες, λίγο έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Ενώ πριν από περίπου δύο εβδομάδες, τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Αθήνα έμεινε λίγο έξω από την Οινόη λόγω μηχανικής βλάβης...

Τι συμβαίνει αλήθεια; Είναι αμέλεια και εγκληματικά ελλιπής συντήρηση της Hellenic Train ή έχουμε να κάνουμε με συνεχόμενη προσπάθεια δολιοφθοράς...;



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου