Η.Π.Α: Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε έκθεση για αντανάκλαση του ηλιακού φωτός με σκοπό την ψύξη της γης. Τρελό σχέδιο υπό την ηγεσία Bιden που θα μπορούσε να εξαφανίσει την ανθρωπότητα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η.Π.Α: Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε έκθεση για αντανάκλαση του ηλιακού φωτός με σκοπό την ψύξη της γης. Τρελό σχέδιο υπό την ηγεσία Bιden που θα μπορούσε να εξαφανίσει την ανθρωπότητα...

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ίσως να σχεδιάζει να υποκαταστήσει τον «Θεό» και τώρα άνοιξε την πόρτα σε ένα τρελό σχέδιο σύμφωνα με την ...

 






Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ίσως να σχεδιάζει να υποκαταστήσει τον «Θεό» και τώρα άνοιξε την πόρτα σε ένα τρελό σχέδιο σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε. Να σκοτεινιάσει τη γη για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη...! Στην τεχνική ορολογία αυτό ονομάζεται «Τροποποίηση ηλιακής ακτινοβολίας (SRM)».


Η έκθεση αναγνωρίζει ότι η ολοκλήρωση αυτού του «εγχειρήματος-μαμούθ» θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις καιρικές συνθήκες και τις προμήθειες τροφίμων. Αυτό με τη σειρά του θα είχε σοβαρές συνέπειες για τη βιοποικιλότητα, τη γεωπολιτική και την υγεία. Ο Λευκός Οίκος, ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσίευση της έκθεσης, ανακοίνωσε  ότι δεν υπάρχουν σχέδια σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή  για τη δημιουργία προγράμματος έρευνας για την ηλιακή τροποποίηση...αλλά χαρακτήρισε την ιδεά «πολλά υποσχόμενη»...

 

Πηγές: Fox News - CNBC - Auf1.info

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε μια έκθεση με ομοσπονδιακή εντολή για την ηλιακή γεωμηχανική, η οποία είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει μεθόδους ανάκλασης του ηλιακού φωτός μακριά από τη γη για την ψύξη της ατμόσφαιρας.

Αυτή η έκθεση του Λευκού Οίκου που αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν σκέφτεται να μελετήσει το μπλοκάρισμα των ακτίνων του ήλιου για την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής προκάλεσε έκπληξη και χλεύη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι τύποι μεθόδων γεωμηχανικής που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι «η έγχυση αεροζόλ με στρατόσφαιρα (SAI) και η φωτεινότητα θαλάσσιου νέφους».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις, ωστόσο, δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας, σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος. Αλλά η έκθεση λέει επίσης ότι υπάρχει λογική για μια συνεκτική ερευνητική ατζέντα για αυτό το θέμα...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ίσως να σχεδιάζει να υποκαταστήσει τον «Θεό» και τώρα άνοιξε την πόρτα σε ένα τρελό σχέδιο σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε: Να σκοτεινιάσει τη γη για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη...! Στην τεχνική ορολογία αυτό ονομάζεται «Τροποποίηση ηλιακής ακτινοβολίας (SRM)». Μια σχετική έκθεση έρευνας, που ανατέθηκε από την κυβέρνηση το 2022, δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή . Δείτε την εδώ. Ωστόσο οι περίπλοκες αλληλεπιδράσεις τέτοιων παρεμβάσεων θα μπορούσαν να καταστρέψουν την ανθρώπινη ζωή...

Συγκεκριμένα σχέδια των ΗΠΑ 

Η έκθεση τιτλοφορείται: «Ερευνητικό σχέδιο που θεσπίστηκε από το Κογκρέσο και αρχικό πλαίσιο για τη διακυβέρνηση της έρευνας που σχετίζεται με την τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας». Είναι το αποτέλεσμα νόμου του 2022 που απαιτεί από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (OSTP, το οποίο αναφέρεται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ), με την υποστήριξη της Μετεωρολογικής και Ωκεανογραφικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (NOAA), να δρομολογήσει ένα ερευνητικό σχέδιο για «ηλιακή και άλλες γρήγορες Κλιματικές Παρεμβάσεις». Η έκθεση προέρχεται από το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου και συντάχθηκε για να εκπληρώσει μια εντολή του Κογκρέσου που περιλαμβάνεται στον νόμο περί ενοποιημένων πιστώσεων που ψηφίστηκε το 2022, ο οποίος ζητούσε από τον Λευκό Οίκο να αναπτύξει ένα «πλαίσιο διακυβέρνησης έρευνας για την παροχή καθοδήγησης σχετικά με τη διαφάνεια, τη δέσμευση και διαχείριση κινδύνου για εργασίες που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο στην έρευνα ηλιακής γεωμηχανικής.»

Με λίγα λόγια: Οι ΗΠΑ έχουν πολύ συγκεκριμένα σχέδια για τη γεωμηχανική και θέλουν να είναι «επιστημονικά τεκμηριωμένα». Δεν υπάρχει –τουλάχιστον καμία δημοσιευμένη– εμπειρία σχετικά με τις επιπτώσεις τέτοιων παρεμβάσεων. Το όλο πράγμα θυμίζει την πανδημία των τελευταίων ετών και τα γονιδιακά υλικά Covid-19 που διαφημίζονται ως αποτελεσματικά και ασφαλή, που θεωρούνταν η μόνη διέξοδος από την πανδημία. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από τις καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες των ραμμάτων γονιδίων.

«Κίνδυνος εναντίον κινδύνου» και χημεία στην ατμόσφαιρα

Για δεκαετίες, η τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας έχει υποβιβαστεί στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Καθώς όμως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν γίνει πιο εμφανείς και επικίνδυνες, σύμφωνα με το επίσημο παγκόσμιο αφήγημα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η κλιματική παρέμβαση μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνη από την υπερθέρμανση του πλανήτη που θα συνέβαινε χωρίς αυτές.

Η έκθεση του Λευκού Οίκου επικεντρώνεται σε δύο μεθόδους ηλιακής γεωμηχανικής.

Η εργασία εστιάζει σε προσεγγίσεις τροποποίησης ηλιακής ακτινοβολίας με βάση την ατμόσφαιρα (SRM). Ο χειρισμός της ηλιακής ακτινοβολίας προσφέρει «την ευκαιρία να ψύξει σημαντικά ο πλανήτης μέσα σε λίγα χρόνια», σύμφωνα με την έκθεση. Αναφέρονται οι ακόλουθες μέθοδοι : Αύξηση της ποσότητας αερολυμάτων (αέρια σωματίδια) στη στρατόσφαιρα («δεύτερος όροφος» της γήινης ατμόσφαιρας - 12 km έως 50 km) Η  έγχυση στρατοσφαιρικού αερολύματος απελευθερώνει σωματίδια διοξειδίου του θείου ή άλλης ουσίας στην ανώτερη ατμόσφαιρα για να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου μακριά από τη Γη. Προτείνεται επίσης «φωτεινό θαλάσσιο σύννεφο» πάνω από τους ωκεανούς ή αραίωση των νεφών Cirrus (CCT), που αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στη Γη. Η φωτεινότητα θαλάσσιου νέφους προορίζεται για τη βελτίωση της ανακλαστικότητας ορισμένων νεφών με έγχυση θαλασσινού αλατιού ή μέσω άλλων μεθόδων.

Η κατακερματισμένη έρευνα για την τροποποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας συμβαίνει ήδη σε ομοσπονδιακούς επιστημονικούς οργανισμούς και η έρευνα σε θέματα όπως η ηφαιστειακή δράση και οι αλληλεπιδράσεις νέφους-αεροζόλ θα μπορούσε να προσφέρει χρήσιμες βασικές γνώσεις.

Οι ηφαιστειακές εκρήξεις και τα μεγάλα λοφία καπνού από τις πυρκαγιές παρέχουν ένα φυσικό ανάλογο για μηχανική έγχυση αεροζόλ στρατοσφαιρικής. Τα ίχνη πλοίων, τα οποία είναι σύννεφα που σχηματίζονται γύρω από τα καυσαέρια του πλοίου, καταδεικνύουν τη θεωρία της φωτεινότητας των θαλάσσιων νεφών.

Όμως η έρευνα για τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας είναι περιορισμένη και ασυντόνιστη, αφήνοντας σημαντικά κενά. Η ύπαρξη ενός ερευνητικού σχεδίου θα βοηθούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη τροποποίησης της ηλιακής ακτινοβολίας από άλλη κυβέρνηση ή ιδιωτικό φορέα.


Αυτό το διάγραμμα δείχνει τις διάφορες μορφές που θα μπορούσε να λάβει η ηλιακή γεωμηχανική. Ευγενική παραχώρηση: Chelsea Thompson, NOAA/CIRES.

Ένα εγχείρημα που μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή της ανθρωπότητας...

Η έκθεση αναγνωρίζει επίσης ότι η ολοκλήρωση αυτού του «εγχειρήματος-μαμούθ» θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις καιρικές συνθήκες και τις προμήθειες τροφίμων. Αυτό με τη σειρά του θα είχε σοβαρές συνέπειες για τη βιοποικιλότητα, τη γεωπολιτική και την υγεία. Η έκθεση σημειώνει ότι η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας θα μπορούσε να συμβεί εάν το σχέδιο γινόταν αποδεκτό -- και στη συνέχεια υποχωρούσε και άλλαζε πορεία -- καθώς οι ακτίνες του ήλιου ξαφνικά ξαναζέσταιναν τη Γη. Οι επιστήμονες προειδοποιούν επίσης ότι η αλλαγή της χημικής σύνθεσης της ατμόσφαιρας θα μπορούσε να έχει επικίνδυνες και άγνωστες συνέπειες. Άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι το SRM θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως έσχατη λύση εάν η κλιματική αλλαγή γίνει οξεία.

Η διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας έχει το πλεονέκτημα ότι είναι γρήγορη. «Το SRM προσφέρει τη δυνατότητα σημαντικής ψύξης του πλανήτη σε χρονική κλίμακα μερικών ετών», αναφέρει η έκθεση.

Αλλά έχει επίσης πολλούς άγνωστους κινδύνους – αυτό που η έκθεση του Λευκού Οίκου αποκάλεσε «γνωστά άγνωστα».

Η έγχυση αεροζόλ στρατοσφαιρικής θα μπορούσε να επιταχύνει τη μείωση του όζοντος και να μειώσει τη βιοποικιλότητα, για παράδειγμα. Άλλα γνωστά άγνωστα περιλαμβάνουν πιθανές αλλαγές στα πρότυπα βροχόπτωσης, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, τη χερσαία βλάστηση, τους κοραλλιογενείς υφάλους, την παραγωγή καλλιεργειών και άλλες αλλαγές στο οικοσύστημα. Θα μπορούσε επίσης να βλάψει την ανθρώπινη υγεία αυξάνοντας τα σωματίδια, για παράδειγμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η έκθεση του Λευκού Οίκου ζητά ένα πλαίσιο «κίνδυνος έναντι κινδύνου», όπου η ηλιακή γεωμηχανική θα μελετηθεί σε μια προσπάθεια να ποσοτικοποιηθούν οι συγκεκριμένοι κίνδυνοι που εμπεριέχονται στην ανάπτυξη έναντι της μη ανάπτυξής της.

Για παράδειγμα, το να επιτραπεί η αύξηση της θερμοκρασίας να προχωρήσει χωρίς τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερους ανθρώπινους θανάτους από υπερβολική ζέστη, αλλά αυτό θα πρέπει να συγκριθεί με τους κινδύνους για την υγεία από περισσότερα σωματίδια στον αέρα...σημειώνει η έκθεση.

Υποσχόμενη ιδέα...

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν επιμένει σε δήλωση που συνοδεύει την έκθεση, «Δεν υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ερευνητικού προγράμματος που θα επικεντρώνεται στην αλλαγή της ηλιακής ακτινοβολίας», αλλά χαρακτήρισε την ιδέα «υποσχόμενη». Η πρακτική από το ερευνητικό πρόγραμμα θα επέτρεπε "καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη" του αποκλεισμού της ηλιακής ακτινοβολίας. Για τον Μπάιντεν, η κλιματική αλλαγή είναι «η μόνη αληθινά υπαρξιακή απειλή». Ο Μπάιντεν σίγουρα γνωρίζει επίσης ότι η τεχνολογία SRM μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. 

Καιρικός πόλεμος

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2022 από την Πρωτοβουλία Κλιματικής Διακυβέρνησης Carnegie αναφέρει: Δεδομένης της οικονομικής προσιτότητας της τεχνολογίας έγχυσης αερολύματος, «πολλά έθνη-κράτη μπορεί να παρακινηθούν να είναι τα πρώτα που θα προωθήσουν μονομερώς την ανάπτυξη και την ανάπτυξη SRM, χωρίς συνεργασία με τα υπόλοιπα. "Ο κόσμος." Εχθρικές χώρες θα μπορούσαν να αλλάξουν τη θερμοκρασία της Γης σε παγκόσμια κλίμακα, επηρεάζοντας τις αποδόσεις των καλλιεργειών και την πρόσβαση σε τροφή και νερό. Εάν το SRM αναπτυσσόταν μονομερώς από ένα αδίστακτο κράτος ή ιδιωτική εταιρεία, θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες περιπλοκές που θέτουν γεωπολιτικές απειλές ή απειλές για την ασφάλεια .Ο φόβος για το χειρότερο σενάριο είναι ο λόγος που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας είναι απρόθυμο να υιοθετήσει το SRM ως μια παγκόσμια ενδιάμεση λύση . 

Σχόλιο Ελλήνων Αφύπνιση:

Υπενθυμίζουμε βεβαίως ότι και Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν συζητήσει πρόσφατα το σκοτείνιασμα του ουρανού για την καταπολέμηση της...κλιματικής αλλαγής. Σε προηγούμενο άρθρο μας (εδώ) είχαμε παρουσιάσει μια νέα έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε πριν λίγους μήνες, η οποία προτείνει και συζητά τρόπους για να ψύξουμε τον πλανήτη μας περιορίζοντας το ηλιακό φως και σκοτεινιάζοντας τον ουρανό μας, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι εάν οι «παγκόσμιοι ενδιαφερόμενοι φορείς» αποφασίσουν να προχωρήσουν, οι ουρανοί θα μπορούσαν να σκοτεινιάσουν μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, ενώ η SRM θα πρέπει να διατηρηθεί για αρκετές δεκαετίες έως αιώνες, ανάλογα με τον ρυθμό μείωσης των εκπομπών και την απομάκρυνση του άνθρακα...



 Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου