Nίκη Κομμουνιστών και Ακροαριστεράς στη Γαλλία, μετά από συμμαχία έκτρωμα με Μακρόν ο οποίος βγαίνει δεύτερος – Η Λεπέν πρώτη σε ποσοστά, αλλά τρίτη σε έδρες…! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Nίκη Κομμουνιστών και Ακροαριστεράς στη Γαλλία, μετά από συμμαχία έκτρωμα με Μακρόν ο οποίος βγαίνει δεύτερος – Η Λεπέν πρώτη σε ποσοστά, αλλά τρίτη σε έδρες…!

  Ανησυχία για το πολιτικό έκτρωμα που δημιουργείται στην Γαλλία μετά τη ντροπιαστική εκλογική συμφωνία του Μακρόν με τους ακροαριστερούς σχ...

 





Ανησυχία για το πολιτικό έκτρωμα που δημιουργείται στην Γαλλία μετά τη ντροπιαστική εκλογική συμφωνία του Μακρόν με τους ακροαριστερούς σχηματισμούς. Πρώτη πολιτική δύναμη σε ποσοστά ο Εθνικός Συναγερμός των Λεπέν-Μπαρντελά αλλά σε έδρες...τρίτη!

 

Tο Νέο Λαϊκό Μέτωπο όπως δείχνουν τα πρώτα exit polls θα κερδίσει από 172 και 192 έδρες, το Ensemble από 150 έως 170 έδρες, και η Εθνική Συσπείρωση, στην τρίτη θέση, από 132 έως 152 έδρες - Από τις πρώτες δηλώσεις του ο Μελανσόν ζήτησε να κυβερνήσει, κάνοντας λόγο για ήττα Μακρόν, ενώ ο Μπαρντελά  δήλωσε πως «η Γαλλία βρίσκεται πλέον στα χέρια της ακροαριστεράς εξαιτίας της συμμαχία της ντροπής»

 

Βαριά ήττα της Δεξιάς στην Γαλλία στον β’ γύρο των βουλευτικών εκλογών, φαίνεται ότι θα συνιστούν τα τελικά αποτελέσματα, μετά την διάψευση των πρώτων exit polls που έδειχναν πρωτιά του Εθνικού Συναγερμού (Μ.Λεπέν, Ζ.Μπαρντελά).

 

Το Λαϊκό Μέτωπο βρίσκεται στην πρώτη θέση με 172 έως 192 έδρες, το Μαζί του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 150 έως 170 έδρες και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν με 132 έως 152 έδρες.

 

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της Ipsos για λογαριασμό της France Télévisions, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο θα κερδίσει μεταξύ 172 και 192 εδρών που σημαίνει ότι η Αριστερά θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στην εξουσία τις επόμενες εβδομάδες.

Το Ensemble θα κερδίσει από 150 έως 170 έδρες, και η Εθνική Συσπείρωση, στην τρίτη θέση, από 132 έως 152 έδρες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες.



Η Opinionway για το C News TV δίνει στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο 180-210 έδρες, ενώ το Elabe για το BFM TV 175-205. Η κεντρώα παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν Μαζί μάχεται με τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν για την δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Ηγετική φυσιογνωμία του Λαϊκού Μετώπου ο κομμουνιστής Ζαν-Λυκ Μελανσόν και διάφοροι εξτρεμιστές της ακροαριστεράς.

Η εκλογική σύμπραξη Ακροαριστεράς-Μακρόν έφερε επικράτηση στις περιφέρειες που ήθελαν...

Ο Ζ.Μπαρντελά της Μ.Λεπέν και το κόμμα του κέρδισαν περί το 38% των ψήφων, αλλά οι αντίπαλοι πήραν το υπόλοιπο 62%!

Σύμφωνα με το πρώτο exit poll της Ipsos, το δεξιό κόμμα της Λεπέν αναμενόταν να εξασφαλίσει 228 έδρες, ο αριστερός-ακροαριστερός συνασπισμός 161 έδρες, το κόμμα του Μακρόν 124 έδρες και το γκωλικό κόμμα των Ρεπουμπλικανών και άλλα δεξιά κόμματα λαμβάνουν 50 έδρες.

Σύμφωνα με το δεύτερο exit poll της ίδιας εταιρείας, όμως υπάρχει ανατροπή σκηνικού.


  • Νέο Λαϊκό Μέτωπο(Ακροαριστερά) : 170 έως 190 έδρες
  • Μαζί (Εμανουέλ Μακρόν): 150 με 170 έδρες
  • Εθνικός Συναγερμός και σύμμαχοι: 135 έως 155 έδρες
  • Ρεπουμπλικάνοι και άλλοι δεξιοί βουλευτές: 57 έως 67 έδρες

Αυτό γιατί το εκλογικό μέτωπο Ακροαριστεράς και Μακρόν επικράτησε σε πολυεδρικές περιφέρειες.

Ανατροπή δείχνει και ένα από τα exit poll που δημοσίευσε η βελγική La Livre, που φέρει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο του Μελανσόν να έρχεται πρώτο. 


Σύμφωνα με το συγκεκριμένο exit poll, οι έδρες διαμορφώνονται ως εξής:

-Εθνική Συσπείρωση: 130 έως 160 έδρες

-Νέο Λαϊκό Μέτωπο: 175 έως 215

– Μακρόν: 150 έως 170

– Ρεπουμπλικάνοι: 68 έως 74

Αν αριστεροί-ακροαριστεροί συμμαχήσουν με Μακρόν θα καταφέρουν να κυβερνήσουν, αλλά αυτό φαντάζει αδύνατον, παρά την προεκλογική συμμαχία τους για να αποτρέψουν τη νίκη της Δεξιάς.

Είναι κάτι που εύχεται η Λεπέν, καθώς το χάος που αναμένεται να δημιουργηθεί θα αποτελεί «βούτηρο στο ψωμί της» για τις προεδρικές εκλογές του 2027.

Η Μαρί Λεπέν ήδη διακήρυξε ότι «Δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση συνεργασίας, αν επιβεβαιωθούν τα exit polls».

Σύμφωνα με το Reuters, ωστόσο, εάν το exit poll επιβεβαιωθεί, το γαλλικό κοινοβούλιο θα είναι διαιρεμένο σε τρεις μεγάλες ομάδες οι οποίες έχουν διαφορετική ατζέντα, ενώ δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει ενδεχομένως σε μια περίοδο αστάθειας τη χώρα. 



Οι πρώτες δηλώσεις Μελανσόν και τα πανηγύρια των φιλομεταναστών αριστερών…

Την παραίτηση του πρωθυπουργού του Εμανουέλ Μακρόν, Γκαμπριέλ Ατάλ, ζήτησε ο νικητής - σύμφωνα με τα exit poll - Ζαν Λικ Μελανσόν το κόμμα του οποίου εμφανίζεται πρώτο μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Στις πρώτες του δηλώσεις του ο Ζαν Λυκ Μελανσόν τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση».

«Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε.

«Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχθεί αυτή την ήττα» τόνισε ο Μαλενσόν για να προσθέσει τα εξής: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. Δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης της Εθνοσυνέλευσης αλλά μαζική λαϊκή ψήφο δυσπιστίας. Ο Μακρόν έχει το καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει».

«Ένα υπέροχο κύμα κινητοποίησης των πολιτών φάνηκε να έχει κερδίσει. Ο λαός μας απέκλεισε ξεκάθαρα τη χειρότερη λύση» τόνισε ο Μελανσόν.

«Η Εθνική Συσπείρωση απέχει πολύ από το να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία» συμπλήρωσε.

«Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή», υπογράμμισε. «Κανένας άλλος συνδυασμός δεν θα είναι αποδεκτός. Η ετυμηγορία είναι ξεκάθαρη: η ήττα του Μακρόν επιβεβαιώνεται με σαφήνεια».

Ψηφοφόροι της Αριστεράς πανηγυρίζουν για τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου…

Μεταξύ αυτών φυσικά και ψηφοφόροι της αριστεράς που θέλουν και άλλους μετανάστες στη Γαλλία…! Η ξενοφιλική ακροαριστερά σήκωσε πανό με τίτλο «Η Γαλλία είναι το υφάδι της μετανάστευσης». Ένα σοκαριστικό γεγονός κατά το οποίο η χώρα φαίνεται να έχει παραδοθεί σε ακραία στοιχεία υπό το κατασκευασμένο φόβητρο μίας φαντασιακής "ακροδεξιάς" από τα συστημικά ΜΜΕ.

Μαρίν Λεπέν: «Η νίκη μας απλά θα καθυστερήσει λίγο ακόμα…».

Έχω πάρα πολλή εμπειρία για να είμαι απογοητευμένη με ένα αποτέλεσμα όπου διπλασιάζουμε τον αριθμό των βουλευτών μας.

Το κόμμα μας παραμένει το πρώτο κόμμα σε αριθμό βουλευτών

Η παλίρροια ανεβαίνει και ανεβαίνει. Η νίκη μας απλά καθυστερεί λίγο ακόμα.

Ζ.Μπαρντελά: «H συμμαχία της ντροπής και οι εκλογικές συμφωνίες ρίχνουν τη Γαλλία στην αγκαλιά της άκρας αριστεράς»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης Ζορντάν Μπαρντελά δήλωσε πως «η Γαλλία βρίσκεται πλέον στα χέρια της ακροαριστεράς», προσθέτοντας ότι «θα ενισχύσουμε το έργο μας στην αντιπολίτευση».

Κατήγγειλε δε την «ατιμωτική συμμαχία» που στερεί από τους Γάλλους «μία πολιτική ανάκαμψης».

«Η Εθνική Συσπείρωση ενσαρκώνει περισσότερο από ποτέ την μοναδική εναλλακτική λύση», δήλωσε παρά την ανατροπή που έφερε στην τρίτη θέση το ακροδεξιό του κόμμα και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του δεν θα υποπέσει σε κανέναν «πολιτικάντικο συμβιβασμό» δίνοντας την διαβεβαίωση ότι «τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει έναν λαό που άρχισε πάλι να ελπίζει».

Ο Μακρόν θα λάβει αποφάσεις αφού διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα για τη σύνθεση της βουλής


«Τα αποτελέσματα δεν απαντούν στο ερώτημα "ποιος θα κυβερνήσει"» τόνισε το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων προβλέψεων για τα εκλογικά αποτελέσματα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνέστησε «σύνεση» στην ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ανέφεραν επιπλέον πηγές της Γαλλικής Προεδρίας.

Οπως απαιτεί η παράδοση, θα περιμένει να διαμορφωθεί η πλήρης εικόνα της σύνθεσης του κοινοβουλίου για να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις. Ως εγγυητής των θεσμών, θα σεβασθεί την επιλογή του γαλλικού λαού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Το κυβερνητικό μπλοκ δεν είναι νεκρό, είναι εδώ, ακόμη και μετά από επτά χρόνια στην εξουσία», είχε σχολιάσει νωρίτερα το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση  των πρώτων προβλέψεων για τα εκλογικά αποτελέσματα που φέρνουν σε δεύτερη θέση την παράταξη του.

Το περιβάλλον του Μακρόν είπε στο BFMTV ανέφερε ότι «το ερώτημα θα είναι αν μπορεί να συγκροτηθεί ένας συνεκτικός συνασπισμός, που θα φτάσει τους 289 βουλευτές». «Τα αποτελέσματα δεν απαντούν στο ερώτημα "ποιος θα κυβερνήσει"» τόνισε το Ελιζέ. 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου