Τουρκία: «Το ιταλικό πλοίο στη Κάσο αποκλείστηκε από πλοία μας - Εισήλθε σε θάλασσα Τουρκικής δικαιοδοσίας αφού πήρε την άδεια της Τουρκίας»... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τουρκία: «Το ιταλικό πλοίο στη Κάσο αποκλείστηκε από πλοία μας - Εισήλθε σε θάλασσα Τουρκικής δικαιοδοσίας αφού πήρε την άδεια της Τουρκίας»...

  «Η Ελλάδα εξέδωσε ειδοποιήσεις ναυσιπλοΐας για το εν λόγω πλοίο τοποθέτησης καλωδίων στις 21 Ιουλίου, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν σ...

 





«Η Ελλάδα εξέδωσε ειδοποιήσεις ναυσιπλοΐας για το εν λόγω πλοίο τοποθέτησης καλωδίων στις 21 Ιουλίου, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας.»

 

«Στις 22 Ιουλίου το εν λόγω πλοίο ειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στην τουρκική ναυτική δικαιοδοσία και εμποδίστηκε από πλοία με τουρκική σημαία - Αργότερα, επετράπη η εργασία στις καθορισμένες συντεταγμένες και η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε υπό τη συνοδεία πλοίων των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.»

 

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας (MSB) ανακοίνωσαν ότι το πλοίο τοποθέτησης καλωδίων με ιταλική σημαία, παραβίασε την θάλασσα τουρκικής δικαιοδοσίας με την ανακοίνωση ναυσιπλοΐας της Ελλάδας στο Αιγαίο, αποκλείστηκε από πλοία Ναυτικών Δυνάμεων και εισήλθε στη «Γαλάζια Πατρίδα» με συνοδεία πολεμικών πλοίων ΜΟΝΟΝ αφού πήρε άδεια από την Τουρκία…

Αίσθηση προκαλούν τα δημοσιεύματα των τουρκικών Μ.Μ.Ε τις τελευταίες ώρες για το περιστατικό εμπλοκής στην Κάσο το οποίο όπως φαίνεται, σύμφωνα με τα τουρκικά Μ.Μ.Ε και τις επίσημες ανακοινώσεις της Τουρκίας, έληξε με «συνθηκολόγηση» εκ μέρους της Ελλάδος, αφού, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας «το πλοίο τοποθέτησης καλωδίων με ιταλική σημαία, παραβίασε την θάλασσα τουρκικής δικαιοδοσίας, αποκλείστηκε από πολεμικά πλοία και στη συνέχεια πήρε άδεια από τη Τουρκία για να συνεχίσει το έργο του…». Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα σύρθηκε σε αναγνώριση τουρκικής δικαιοδοσίας στο Καρπάθιο Πέλαγος…

Συγκεκριμένα, πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας (MSB) απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ (εδώ).

«Αναφορικά με τους ισχυρισμούς για ένταση στο Αιγαίο λόγω πλοίου ιταλικής σημαίας που παραβίαζε την τουρκική θαλάσσια δικαιοδοσία στη περιοχή του Αιγαίου, αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα εξέδωσε ειδοποιήσεις ναυσιπλοΐας για το εν λόγω πλοίο τοποθέτησης καλωδίων στις 21 Ιουλίου, ορισμένες από τις οποίες εμπίπτουν στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε ότι δημοσιεύθηκαν απαράδεκτες ανακοινώσεις ναυτικής πλοήγησης σχετικά με το θέμα. Τονίστηκε ότι στις 22 Ιουλίου το εν λόγω πλοίο ειδοποιήθηκε να μην εισέλθει στην τουρκική ναυτική δικαιοδοσία και εμποδίστηκε από πλοία με τουρκική σημαία.

Σημειώθηκε ότι ως αποτέλεσμα του συντονισμού που έγινε αργότερα, επετράπη η εργασία στις καθορισμένες συντεταγμένες και η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε υπό τη συνοδεία πλοίων των Ναυτικών Δυνάμεων.»

Οι Τούρκοι πλέον αναφέρουν ξεκάθαρα πως το Ιταλικό ερευνητικό πλοίο «παράκουσε» την Ελλάδα που ήθελε να μπει σε «περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας» και δεν εισήλθε χωρίς άδεια από την Τουρκία. Γράφουν χαρακτηριστικά:

«Το ιταλικό ερευνητικό πλοίο IEVOLI Relume, το οποίο ήρθε στην περιοχή για να πραγματοποιήσει ερευνητικές δραστηριότητες για την τοποθέτηση ηλεκτρικών καλωδίων από το νησί της Κύπρου στην Κρήτη, απέρριψε την επιμονή της Ελλάδας να εισέλθει στην περιοχή που καλύπτει την τουρκική υφαλοκρηπίδα και δεν εισήλθε στη «Γαλάζια Τουρκική Πατρίδα» χωρίς την άδεια της Τουρκίας.» 

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης και η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται φοβισμένη και ανίκανη να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή και ακολουθεί την «πεπατημένη» του κατευνασμού για να μην σκάσει η βόμβα στα δικά της χέρια…!

Η Άγκυρα θέτει τις βάσεις και επίσημα για δημιουργία τετελεσμένων, με στόχο και σκοπό να μας «σύρει» στο μέλλον σε διαπραγματεύσεις, από τις οποίες φυσικά μόνο η Ελλάδα θα χάσει εδάφη και εθνική κυριαρχία! 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου