«Η κατοχή στην Κύπρο είναι... ελληνική!» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Η κατοχή στην Κύπρο είναι... ελληνική!»

Να σας την τυλίξουμε και για το....σπίτι; Τα αυγά και τα πασχάλια, φαίνεται ότι έχουν χάσει, στην κατεχόμενη Κύπρο, οι ηγέτης της τουρκοκυπρ...

Να σας την τυλίξουμε και για το....σπίτι;
Τα αυγά και τα πασχάλια, φαίνεται ότι έχουν χάσει, στην κατεχόμενη Κύπρο, οι ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Την εβδομάδα που πέρασε, ο ψευδουπουργός εξωτερικών του των τουρκοκυπρίων Χουσεΐν Οζγκουργκούν ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, «η οποία απέτρεψε την λύση του Κυπριακού με το να απορρίψει επανειλημμένα σχέδια που εκπονήθηκαν από τον ΟΗΕ, τώρα καθυστερεί από του να αντιληφθεί ότι με το να επιβραδύνει τη διαδικασία των συνομιλιών κάνει το ίδιο πράγμα».
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο ίδιος τύπος, κριτίκαρε πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η πόλη της Αμμοχώστου είναι υπό κατοχή, ενώ υποσχέθηκε ότι θα διευθετήσει το θέμα με πρωτοβουλίες μακριά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Προεξόφλησε ότι οι πρωτοβουλίες του προέδρου της δημοκρατίας θα καταλήξουν σε αποτυχία και είπε προκλητικά ότι «εάν είναι κάποιος ο οποίος μπορεί να μιλήσει για κατοχή της Κύπρου, αυτή είναι η κατοχή από το ελληνοκυπριακό κράτος μέσα από τη δύναμη των όπλων».
Αναφορικά με το θέμα της Αμμοχώστου, ο Οζγκουργκούν ισχυρίστηκε ότι η περιοχή ανήκει στη λεγόμενη εδαφική κυριαρχία του ψευδοκράτους και στις ομόσπονδες αρχές του παράνομου κατοχικού καθεστώτος.
Υπάρχει μία ελληνική παροιμία, αρκετά παλιά, που μπορεί να περιγράψει απόλυτα, το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Κύπρο: "δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι". Οι τούρκοι, από εκεί που βρισκόντουσαν στην γωνία, μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την ηγεσία τότε του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, μέσω των "απευθείας διαπραγματεύσεων" του σημερινού προέδρου του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, αναβαθμίστηκαν ως ισότιμοι συνομιλητές. Και με δεδομένη την προαιώνια τακτική των Τούρκων να ζητούν ολοένα και περισσότερα, φτάσαμε σήμερα να κατηγορούν τους Ελληνοκυπρίους για κατοχή.
Ούτε οι Ισραηλινοί, στην Γάζα, δεν έχουν φτάσει στο σημείο να κατηγορούν τους Άραβες, για ένοπλη κατοχή, μέρους του Ισραήλ. Φροντίζουν να τηρούν κάποια προσχήματα. Οι Τουρκοκύπριοι όμως - με την υποστήριξη όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και μελών της Ε.Ε. (βλ. Σουηδό Υπ.Εξ.) θεωρούν ότι μπορούν να κινούνται εκτός κάθε λογικού πλαισίου. Και δυστυχώς, στην τακτική τους αυτή, το μόνο που αντιπαραθέτει η ελληνική πλευρά, είναι οι άνευρες διαπραγματεύσεις του κ. Χριστόφια, ο οποίος συνεχώς βρίσκεται εκτεθιμένος από αυτούς που κάθονται απέναντι του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Πολύ φοβόμαστε, ότι οι φήμες, περί "οριστικής λύσης" στο Κυπριακό μέσα στο επόμενο έτος ή ακόμη και στο τρέχον, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον μόνιμο εδαφικό ακρωτηριασμό της Κύπρου.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου