Η ΝΔ υπέκυψε στη σήψη που η ίδια προκάλεσε! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η ΝΔ υπέκυψε στη σήψη που η ίδια προκάλεσε!

Ήταν γραφτό...! Το ρέκβιεμ της αστικής Δεξιάς, ήταν θέμα χρόνου. Οι γόνοι μιας παρηκμασμένης τάξης πολιτικών, κατ' ευφημισμόν «συντηρητ...


Ήταν γραφτό...!
Το ρέκβιεμ της αστικής Δεξιάς, ήταν θέμα χρόνου. Οι γόνοι μιας παρηκμασμένης τάξης πολιτικών, κατ' ευφημισμόν «συντηρητικών» κατά παράδοση και «φιλελεύθερων» κατά πρακτική, δεν θα μπορούσαν να είχαν λειτουργήσει αλλιώς. Οι επικλήσεις των κορυφαίων στον Κώστα Καραμανλή να μην παραιτηθεί, στις αλυσιδωτές και κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχαν μαζί του, φαντάζουν ως απόλυτα υποκριτικές και σουρεαλιστικές. Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, μετά τη λαϊκή κατακραυγή που εισέπραξε προσωπικά ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής; Η επιλογή για την προσφυγή στην καλπή ήταν δική του, άσχετα αν έπεσε στην παγίδα που του έστησαν οι πάτρωνες του Giorgos. Η ευθυκρισία, είναι απαραίτητο προσόν για τους πολιτικούς ηγέτες. Μόνο που στην ορθολογιστική και παγκοσμιοποιημένη εποχή μας, αυτές οι «ξεπερασμένες» αρετές, αντικαθίστανται από τις εισηγήσεις τεχνοκρατών, τύπου Λούλη. Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα.
Η Ιστορία θα τον τιμωρήσει...
Η Ιστορία θα είναι σχεδόν βάναυση με τον Κώστα Καραμανλή. Στάθηκε κατά πολύ κατώτερος των περιστάσεων, δεν βγήκε ποτέ μπροστά, δεν πήρε τίποτα πάνω του, ενώ άνοιξε την πόρτα διάπλατα στην διαπλεκόμενη λαίλαπα των κατασκευαστών. Κάποιοι ήδη παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, με κομμένη την ανάσα. Τα μάλλον «γρήγορα» συγχαρητήρια του Ομπάμα στον Giorgos, αναδεικνύουν και το τι μέλλει γενέσθαι. Άλλο ένα αστέρι στην αστερόεσσα... Άλλη μια ώθηση προς την υποτέλεια... Για αυτά όλα όμως, φταίει ένας: ο Καραμανλής και όχι τα συμφέροντα που απλά κάνουν τη διαβρωτική δουλειά τους. Ο πρωθυπουργός (που κάποτε μίλησε για «νταβατζήδες») διέψευσε τις προσδοκίες όλων, μεταξύ των και πάρα πολλών πατριωτών.
Είναι πλέον καιρός οι πατριώτες ψηφοφόροι
που ακόμα και αυτή τη φορά, μέσα σε αυτό το κυβερνητικό χάλι, επέλεξε για τους λόγους τους ο καθένας να ψηφίσουν τη ΝΔ, να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του ατοπήματος. Γιατί πρόκειται για ατόπημα να δίδει κάποιος άκριτα την ψήφο του σε ένα κόμμα, που πρόδωσε κατ' επανάληψη τις αρχές και τις αξίες του εθνικού κινήματος, οδηγώντας τη χώρα στο γκρεμό και στη χρεοκοπία. Ο Giorgos παραλαμβάνει το χάος. Δεν δείχνει να ανησυχεί. Θα του «σφυρίξουν» κάποιοι στο αυτί τι θα κάνει. Όμως, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον φοβικό Κώστα Καραμανλή. Που κλήθηκε να κυβερνήσει και έκανε τα πάντα εκτός από αυτό. Που δικαιολόγησε, αντί να επικρίνει και να τιμωρήσει. Που ανέχθηκε τις πομπές της καμαρίλας του και αλαζονικά είπε στον κόσμο που έφριττε, ότι «δεν παίρνει αποφάσεις υπό πίεση».
Ο κόσμος περιθωριοποίησε πολιτικά τον Κώστα Καραμανλή. Τον έστειλε σπίτι του στη Ραφήνα. Σε κάνα-δύο μήνες, μόλις ολοκληρωθεί το συνέδριο της ηττημένης και ταπεινωμένης ΝΔ, κανείς δεν θα μιλά γι' αυτόν. Κοινώς, ο Κώστας Καραμανλής, πάλαι ποτέ «καταλληλότερος», θα έχει την τύχη του προκατόχου του και επίσης πάλαι ποτέ «καταλληλότερου», Κώστα Σημίτη.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου