Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » » » Οι ελληνικές ρίζες του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Γενίτσαρος ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Γκρούεφσκι
Ο παππούς του Νικόλαος Γρούιος καταγόταν από το χωριό Αχλάδα της Φλώρινας και είχε δώσει τη ζωή του για την προάσπιση της ελληνικής ανεξαρτησίας.Κατά τον Εμφύλιο η γιαγιά του σημερινού πολιτικού ηγέτη μαζί με τον πατέρα του αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
«Ελληνας» είναι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρουέφσκι! Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό. Οι παππούδες -από την πλευρά του πατέρα- του πρωθυπουργού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατάγονταν από το χωριό Αχλάδα, το οποίο σήμερα ανήκει στον Δήμο Μελίτης Φλώρινας. Μάλιστα ο παππούς του κ. Γκρουέφσκι ονομαζόταν Νικόλαος Γρούιος.
Το όνομα του Νικόλαου Γρούιου περιλαμβάνεται σε στήλη πεσόντων που βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο της Μελίτης, στη μνήμη των Ελλήνων που κατάγονταν από τη συγκεκριμένη περιοχή και έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου του 1912, του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1920-1922 και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Νικόλαος Γρούιος, παππούς του σημερινού πρωθυπουργού των Σκοπίων, κ. Νίκολα Γκρουέφσκι, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πολεμώντας με τις ελληνικές δυνάμεις. Κατά πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, η γιαγιά του κ. Γκρουέφσκι μαζί με τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού της FYROM αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Λίγα χρόνια αργότερα, ο πατέρας του κ. Γκρουέφσκι παντρεύτηκε με μια Σκοπιανή. Το παιδί τους ονομάστηκε Νίκολα, από το όνομα του παππού του Νικόλαου Γρούιου.
Απωθημένα
Οι πληροφορίες λένε ότι οι γονείς του κ. Γκρουέφσκι έχουν χωρίσει εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ο Σκοπιανός πρωθυπουργός φέρεται να έχει διαρρήξει τις σχέσεις με τον πατέρα του. Παρά το γεγονός ότι ο παππούς του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ ήταν ένας Ελληνας πατριώτης, ο οποίος θυσιάστηκε δίνοντας τη ζωή του για την προάσπιση της ελληνικής ανεξαρτησίας, ο κ. Γκρουέφσκι κατέληξε να είναι ένας άνθρωπος που μισεί την Ελλάδα. Οι Ελληνες των Σκοπίων αποκαλούνται υποτιμητικά «εγκένσκι», όπως, για παράδειγμα, οι γηγενείς Αυστραλοί αποκαλούν τους Ελληνες μετανάστες «γουόγκς». Από την περιθωριοποίηση ή ίσως και εξαιτίας του χωρισμού των γονιών του, στον κ. Γκρουέφσκι καλλιεργήθηκε τεράστιο μίσος για οτιδήποτε ελληνικό. Κι έτσι ο εγγονός του Ελληνα πατριώτη από την Αχλάδα της Φλώρινας έγινε ένας Σκοπιανός εθνικιστής που θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει περιοχές της υποτιθέμενης «Μακεδονίας» (όπως την αντιλαμβάνονται ορισμένοι Σκοπιανοί) που περιλαμβάνουν ακόμη και τη Θεσσαλονίκη και φτάνουν μέχρι το Αιγαίο. Από εκεί άλλωστε προέρχεται και το «εγκένσκι», ένας περιφρονητικός χαρακτηρισμός που οι Σλάβοι των Σκοπίων απέδιδαν στους Ελληνες που είχαν διαφύγει στα Σκόπια κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.
Γνωρίζει την αλήθεια
Ο κ. Γκρουέφσκι, γιος Ελληνα μετανάστη που γεννήθηκε το 1970 στα Σκόπια και έχει αναρριχηθεί σήμερα στη θέση του πρωθυπουργού της FYROM, γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα την πραγματικότητα για τη Μακεδονία. Οπως, επίσης, ο κ. Γκρουέφσκι γνωρίζει ότι δεν υφίσταται «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, ότι δεν υπάρχει «Αιγαιακή Μακεδονία» και ότι η γενέθλια γη των προγόνων του δεν είναι «σκλαβωμένη», όπως προκλητικά έχει υπαινιχθεί ουκ ολίγες φορές.
Μισεί τη χώρα καταγωγής του
Αν και ο κ. Γκρουέφσκι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την καταγωγή του για να ισχυριστεί ότι η Μακεδονία ως σύνολο δεν έχει δήθεν... απελευθερωθεί (!), ή ότι τα Σκόπια ως η υποτιθέμενη συνέχεια της αρχαίας Μακεδονίας δεν περιλαμβάνουν όλους τους Μακεδόνες, δεν θα πρέπει να ξεχνά ποτέ ότι κατά το ήμισυ είναι και ο ίδιος Ελληνας. Διότι η σκοπιανή προπαγάνδα θέλει να μετατρέψει τους Ελληνες που έφυγαν λόγω του εμφυλίου πολέμου προς τη Γιουγκοσλαβία σε δήθεν Σλάβους, που για ορισμένους ανιστόρητους έζησαν στο ελληνικό τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας και αναγκάστηκαν να αποδεχτούν ελληνικό επώνυμο, αλλά διατήρησαν τη μητρική τους γλώσσα! Προφανώς, ο μύθος της δημιουργίας του κράτους των Σκοπίων εξυπηρετεί ορισμένους εθνικιστές παραχαράκτες της Ιστορίας όπως ο κ. Γκρουέφσκι και άλλοι, που προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση του ομοιογενούς έθνους των υποτιθέμενων «καθαρών» Μακεδόνων. Για τις απόψεις και τη στάση του κ. Γκρουέφσκι έναντι της Ελλάδας ίσως αρμόδια να απαντήσει είναι κάποια από τις επιστήμες που ασχολούνται με τη συμπεριφορά του ανθρώπου.
Διότι ουδείς μπορεί να δώσει μια εύκολη εξήγηση για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μισεί τη χώρα καταγωγής του, έχει τόσο μεγάλα απωθημένα εναντίον της Ελλάδας ώστε να υποδαυλίζει ακόμη και τις αλυτρωτικές βλέψεις ορισμένων ακραίων εθνικιστικών στοιχείων της χώρας του ή επιμένει να υποστηρίζει την ύπαρξη μακεδονικής -δήθεν- εθνότητας..
Από "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"
Δείτε και ποιοί έχουν την ευθύνη για τους χιλιάδες σύγχρονους γενίτσαρους http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%B1

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

5 σχόλια

 1. Οποια και να ναι η καταγωγη του ανθρωπου αυτου,εμας πρεπει να μας ενδιαφερει οτι προκειται περι ενος θρασυτατου,ειρωνα και εξοργιστικα επιμονου εχθρου της Ελλαδος ο οποιος με τις πλατες των Αμερικανων,του Τζορτζ Σορρος και καποιων Ελληνων-ανθελληνων,προκαλει συνεχως.Τα Σκοπια επρεπε να χαν μπει στη θεση τους απο την εποχη του Γκλιγκοροφ.Δυστυχως και οι τοτε και οι τωρα πολιτικοι δεν καναν απολυτως τιποτα γι αυτο.Αισχος!Και να φανταστειτε οτι αντι να τους προειδοποιησουμε,να τους απειλησουμε,να μην υπαρχουν για μας,να κοψουμε επαφες,να στειλουμε και κανα φαντομ στην τελικη να πεταξει απο πανω τους να κοψουν τις μαγκιες...τι κανουμε;ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ!ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!!ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ!ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΓΜΗ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΩΣΙΑ!ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΔΕ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν ,υποθετικά, ζητήσει τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, κάτι που δικαιούται σύμφωνα με την καταγωγή του, το επίσημο κράτος των τουρκαλβανών που μας διοικεί, θα του τη δώσει;
  Ή θα κάνει χρήση του νόμου του 1982 περί ελλήνων το γένος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δικαιούται να λάβει την ελληνικη ιθαγένεια ως απόγονος έλληνα πολίτη με τις τιμητικές προδιαγραφές του εγγονού αναγνωρισμένου από το ελληνικό κράτος ήρωα.
  ο νόμος του 1982 είναι ρατσιστικός και αντιευρωπαικός και οφείλει να καταργηθεί άμεσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Thanatos stous prodotes... poly aplo !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο νόμος του 1982 εκφράζει την συνέχεια του ελληνικού αντιδραστικού κράτους. Θεσπίζοντας το δικαίωμα επιστροφής των Ελλήνων το γένος πολιτικών προσφύγων είναι η αδιάψευστη μαρτυρία του ότι υπήρχαν μη Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες (σλαβομακεδόνες)στο έδαφος της ελληνικής Μακεδονίας. Και ενώ οι έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες καταδιώχθηκαν λόγω της ιδεολογίας τους και της αντίστοιχης δράσης οι μη έλληνες διώχθηκαν και ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση και δράση δηλαδή και ακόμη και μόνο για την εθνική τους καταγωγή. Αυτό εξηγεί και γιατί έφυγε και η οικογένεια του Γκρουέφσκι και γιατί δεν επιτράπηκε στον πατέρα του να επιστρέψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου