Ποια η διαφορά της ιθαγένειας από την υπηκοότητα; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ποια η διαφορά της ιθαγένειας από την υπηκοότητα;

Ύποπτη η απόδοση Ιθαγένειας και όχι Υπηκοότητας...! Μας προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια λεπτομέρεια που δεν σχολιάστηκε από πολλούς σε ό...


Ύποπτη η απόδοση Ιθαγένειας και όχι Υπηκοότητας...!
Μας προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια λεπτομέρεια που δεν σχολιάστηκε από πολλούς σε ότι αφορά τις βλέψεις του ΠΑΣΟΚ για απόδοση ιθαγένειας στους (λαθρο) μετανάστες…! Γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι όταν ένα παιδί μεταναστών γεννηθεί για παράδειγμα …στην Γερμανία, αποκτά την Γερμανική υπηκοότητα..! Εδώ εμείς, σύμφωνα με το εθνοκτόνο σχέδιο του κ. Παπανδρέου θα δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια…! Κανείς λοιπόν στα «έγκυρα» και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε δεν στάθηκε σε αυτήν την… λεπτομέρεια, η οποία όμως είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνη και ύποπτη…! Για ποιόν λόγο ο Πρωθυπουργός της χώρας θα δίνει την Ελληνική ιθαγένεια και όχι την Ελληνική υπηκοότητα στους ανθρώπους αυτούς; Γνωρίζει ποια είναι η διαφορά μεταξύ των 2 αυτών όρων; Εμείς καλοπροαίρετα θα θεωρήσουμε πως δεν γνωρίζει την διαφορά. Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά και με απλά λόγια την διαφορά έτσι όπως την εντοπίσαμε σε ένα απλό λεξικό στο διαδίκτυο.
Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό! Ιθαγένεια: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει!
Συνειδητοποιείτε συνέλληνες την διαφορά μεταξύ των 2 όρων; Στην υπηκοότητα έχουμε να κάνουμε απλά με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, ενώ στην ιθαγένεια έχουμε να κάνουμε με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος στο οποίο αυτός ανήκει!! Δηλαδή το κράτος του, την πατρίδα του!! Ιθαγενείς είμαστε εμείς οι Έλληνες στην πατρίδα μας δηλαδή!! Εδώ που είναι οι ρίζες μας!! Με το να δώσει λοιπόν ο αξιότιμος Πρωθυπουργός την Ελληνική Ιθαγένεια και όχι την Υπηκοότητα τους κάνει σαν εμάς!! Αφού περάσει λοιπόν το νομοσχέδιο, το οποίο δεν θα το επιτρέψουμε, η γη η Ελληνική θα τους ανήκει δικαιωματικά καθώς θα είναι Ιθαγενείς!!! Δεν θα έχουν μόνο την υπηκοότητα αλλά και κάτι παραπάνω! Η επεξήγηση του όρου είναι ξεκάθαρη! Θα τους ανήκει η γη μας! Η γη των προγόνων μας! Θα τους ανήκει η χώρα μας! Το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο ενώ σε όλη την Ευρώπη έχουμε απόδοση υπηκοότητας εμείς είμαστε τόσο γενναιόδωροι και δίνουμε Ιθαγένεια;;; Αφυπνισθείτε Έλληνες! Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση! Η γη αυτή ανήκει στους Έλληνες! Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Ξεσηκωθείτε και αντιδράστε καθώς αν περάσει η εθνοκτόνος σκέψη του ΠΑΣΟΚ η γη αυτή θα ανήκει και στους μετανάστες, που θα είναι Έλληνες Ιθαγενείς και όχι απλά Έλληνες υπήκοοι!! Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!
..(( Λ ))..

27 σχόλια

  1. Σκηνικό κρίσης στήνει η Τουρκία με αφορμή το δίκτυο κατασκοπίας-Πιθανή η απέλαση διπλωματών........ΔΕΣ ..ΤΩΡΑ ΣΤΟ ...ksipnistere.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό! Ιθαγένεια: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει!
    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ
    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.. ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ..
    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΓΡΑΨΤΩ ΠΟΙΟ ΑΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιθαγένεια
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Ιθαγένεια είναι ο δημοσίου δικαίου δεσμός ενός ατόμου προς την πολιτεία στο λαό της οποίας αυτός ανήκει. Στη σύγχρονη εποχή στα δημοκρατικά καθεστώτα προτιμάται ο όρος ιθαγένεια παρά ο όρος υπηκοότητα, ο οποίος παραπέμπει σε παλαιότερα καθεστώτα και σε σχέση υποτέλειας μεταξύ κράτους (μονάρχη) και πολίτη (υπήκοος<υπακοή).

    Αντίθετα, δεν πρέπει να συγχέεται η ιθαγένεια με την εθνικότητα, με την οποία εννούμε το δεσμό ενός ατόμου προς ορισμένο έθνος· και ως γνωστόν οι έννοιες του κράτους και του έθνους είναι τελείως διαφορετικές η μία από την άλλη. Είναι δυνατόν κάποιος να έχει διαφορετική ιθαγένεια και εθνικότητα (π.χ. εθνικές μειονότητες ή πολιτογραφημένοι μετανάστες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μιλαμε για το ιδιο κομμα, που απεκρουσε τις προσπα8ειες της νεας δημοκρατιας, να ψηφιζουν οι ελληνες της διασπορας!!!!
    σκεφτειτε το...

    νικολοπουλος ανδρεας "ο σερβος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα συν ένα μηδέν εις το πηλήκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ...

    Η απορια μου ειναι η εξης. Τυχαία διαπίστωσα ότι η δικιά μου ταυτότητα και όλων των Ελλήνων αναφέρει Υπηκοότητα Ελληνική..?και όχι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ..???WHY?
    Φωτογραφία στo LINK
    http://hellasxg.blogspot.com/2009/12/blog-post_7284.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O 26 Δεκεμβρίου 2009 10:31 μ.μ. (δηλ. η Βικιπέδια) έχει δίκιο. Ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα στην νομική ορολογία.
    Εθνολογικά, χρησιμοποιείται ενίοτε διαφοροποιούμενο. Ο ιθαγενής είναι ο φυσικός κάτοικος μίας χώρας, ενώ ο υπήκοος ενδέχεται να μην είναι και ιθαγενής, δηλαδή να είναι αλλοδαπός, ο οποίος απέκτησε την υπηκοότητα του κράτους. Υπ' αυτή την έννοια και μόνο και να θέλει ο Παπανδρέου δεν μπορεί να κάνει Έλληνα ιθαγενή (αυτόχθονα) έναν οιονδήποτε αλλοδαπό.
    Αλλά όπως σωστά ελέχθη, η λέξη ιθαγένεια τείνει να αντικαταστήσει (εσφαλμένως) την λέξη υπηκοότητα, διότι τάχα η τελευταία παραπέμπει σε μοναρχία.

    Σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως επιβεβλημένο να γίνει δημοψήφισμα, διότι η απόδοση υπηκοότητας σε αλλοδαπούς θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στον πληθυσμό της Ελλάδας και στο μέλλον των παιδιών μας. Θα δημιουργηθούν μειονότητες εθνοτικές, διότι είναι παντελώς αδύνατον να απορροφηθούν (ενσωματωθούν) τόσοι μετανάστες στην ελληνική κοινωνία, οι οποίες όμως θα έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα, οπότε θα δούμε και εθνοτικά κόμματα. Το πρόβλημα αυτό ενέχει το στοιχείο της διάσπασης, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, πράγμα στο οποίο προφανώς αποσκοπεί (και) αυτή η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ ενημερωτικο το αρθρο σας παιδια.
    συγχαρητηρια και καλα χριστουγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πασοκ θα χασει απο την λαθρομεταναστευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολυ καλο αρθρο. συγχαρητηρια
    καλα χριστουγεννα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η λέξη ιθαγένεια προσδίδει την ιδιότητα του ιθαγενούς, δηλαδή του γηγενούς που σχετίζεται-ταυτίζεται με το έθνος (=έθος). Είναι μία ιδιότητα η οποία είναι εγγενείς και σε καμία περίπτωση επίκτητος. Δηλαδή η Ελληνική ιθαγένεια ΔΕΝ μπορεί να αποδοθεί σε κανέναν ο οποίος δεν είναι γεννημένος από Έλληνες προγόνους.
    (ΛΥΚΙΟΣ, συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό για το οποίο συζητάμε, είναι η απόδοση Ελληνικής υπηκοότητος, δηλαδή η ένταξη ενός ατόμου στην Ελληνική πολιτεία, ως πολίτη και μόνον ως αυτού. Πράγματι Έλλην υπήκοος, δύναται να είναι και ένας μη Έλλην γενετικά. Π.χ. ένας Κινέζος ή ένας μαύρος, μπορεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να ονομαστεί Έλλην υπήκοος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει και Έλλην ιθαγενής, δηλαδή κυριολεκτικώς Έλληνας! Και αυτό διότι ο Έλληνας δεν είναι πρωτίστως πολιτική ιδιότητα αλλά σαφώς εθνική και φυλετική.
    Η σκόπιμη όμως αντικατάσταση του όρου «υπηκοότητα» με την εσφαλμένη για αλλοδαπούς «ιθαγένεια» και σε επίσημα έγγραφα και ανακοινώσεις του κράτους, καταδεικνύει την προδοτική πρόθεση των εξουσιαστών, να αλλοιώσουν την έννοια του Έλληνα και του Ελληνικού Έθνους. Συνεπώς, οι (σκόπιμες) μπουρδολογίες του νεοταξικού προπαγανδιστικού οργάνου Βικιπαίδια, που προσπαθεί να αλλάξει την έννοια των λέξεων στο βωμό της σκοπιμότητας, ας μας βρουν ενάντιους και ενημερωμένους. Οι λέξεις αποδίδουν έννοιες φίλε ανώνυμε @ 12:22’ και έτσι αν καταργηθεί η λέξη πρέπει να καταργηθεί και η έννοιά της!! Οι έννοιες λοιπόν δεν αλλάζουν (συνεπώς και οι λέξεις) ΚΑΙ στην νομική ορολογία! Επίσης για τον φίλο @ 10:31’, του γνωρίζω ότι οι λέξεις «εθνικότητα» και «ιθαγένεια» είναι σχεδόν ταυτόσημες και εμπεριέχουν ως κοινό, τον πολύ σημαντικό παράγοντα της φυλετικής ομαιμίας. Οι έννοιες που συγκρίνεις και πρέπει να διαφοροποιούνται είναι (για το ορθόν) «ιθαγένεια» και «φυλετική μειονότητα» και δεν είναι δυνατόν κάποιος να έχει διαφορετική ιθαγένεια από εθνικότητα! Δεν έχει σημασία μόνο αν γεννήθηκες εδώ. Ένας Κινέζος που γεννήθηκε στην Ελλάδα, δεν θα γίνει ποτέ και φυλετικά Έλληνας, θα παραμείνει Κινέζος αλλά Έλλην υπήκοος. Ποτέ Έλλην ιθαγενής! Οι γύφτοι της Ελλάδος, δεν είναι Έλληνες ιθαγενείς κι ας έχουν στη γη μας 900 χρόνια, διότι ούτε φυλετικά, ούτε συνειδησιακά, ούτε και εθνοτικά είναι Έλληνες! Υπήκοοι και Έλληνες πολίτες όμως, φυσικά και είναι…

    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. υπηκοοτητα πρεπει να δοθει γιατι οι αλλοδαποι που ζουν εδω θα αποκτησουν μαζι με τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις της "υπακοης στους νομους του κρατους που διαβιουν.ιθαγενεια ας δοθει στα παιδια που γενηθηκαν εδω(ιθαγενεια )και ενσωματωθηκαν στα ελληνικα ηθη και εθιμα.
    αποκλειονται της ιθαγενειας κατα την αποψη μου οσοι δεν ενσωματωνονται σε κοινα ηθη και εθιμα ελληνικης κουλτουρας.για ενα ατομο που γεννηθηκε εδω ,σπουδασε εδω ,πηγε στον ελληνικο στρατο,θεωρει τον εαυτο του ελληνα και μετεχει καθε εκφανσεως ελληνικης εκφρασεως ειμαι απολυτα συμφωνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε @ 3:42μμ, η ιδιότητα του Έλληνα δεν είναι «πνευματική» μόνον. Δηλαδή δεν αρκεί κανείς να έχει Ελληνική παιδεία, να ενσωματωθεί στα ήθη και τα έθιμά μας και να έχει γεννηθεί στην χώρα αυτή. Αυτά που λες, ισχύουν σε χώρες άνεθνες, όπως οι Η.Π.Α., η Αυστραλία, κτλ. οι οποίες συγκροτούν κράτη αλλά όχι έθνη! Οι χώρες-έθνη όπως η Ελλάδα, οι οποίες αποτελούνται από αμιγώς φυλετικά και εθνολογικά αυτόχθονα και γηγενή πληθυσμό, με κοινή ιστορία, γλώσσα, θρησκεία, αξίες, ήθη και έθιμα, αλλά κυρίως κοινή εθνική συνείδηση και σχέση αίματος με τους προγόνους που θυσιάσθηκαν για τις αξίες αυτές (του έθνους), όπως αντιλαμβάνεσαι δεν μπορεί κάποιος αλλόφυλος να «βαπτίζεται» έτσι απλά και εύκολα Έλληνας, επειδή έτυχε να γεννηθεί και να ομιλεί την γλώσσα μας! Διευκρινίζω όμως ότι λέγοντας «Έλληνας» εδώ, εννοώ τον ιθαγενή Έλληνα. Ο υπήκοος Έλληνας όπως είπαμε, δύναται να είναι κάποιος αλλογενής ή αλλόφυλος ο οποίος επίκτητα παρέλαβε τον τίτλο αυτόν από την πολιτεία.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν και το ζήτημα ιθαγένειας και υπηκοότητας είναι εξαιρετικά σύνθετο από άποψη Δικαίου, ετυμολογικά τα πράγματα είναι απλά

    Ιθαγένεια = η ιδιότης του ιθαγενούς
    Ιθαγενής = ο καταγόμενος εξ αυτής ταύτης της χώρας εν η κατοικεί, αυτόχθων, εντόπιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε @ 3:42μμ, η ιδιότητα του Έλληνα δεν είναι «πνευματική» μόνον. Δηλαδή δεν αρκεί κανείς να έχει Ελληνική παιδεία, να ενσωματωθεί στα ήθη και τα έθιμά μας και να έχει γεννηθεί στην χώρα αυτή. Αυτά που λες, ισχύουν σε χώρες άνεθνες, όπως οι Η.Π.Α., η Αυστραλία, κτλ. οι οποίες συγκροτούν κράτη αλλά όχι έθνη! Οι χώρες-έθνη όπως η Ελλάδα, οι οποίες αποτελούνται από αμιγώς φυλετικά και εθνολογικά αυτόχθονα και γηγενή πληθυσμό, με κοινή ιστορία, γλώσσα, θρησκεία, αξίες, ήθη και έθιμα, αλλά κυρίως κοινή εθνική συνείδηση και σχέση αίματος με τους προγόνους που θυσιάσθηκαν για τις αξίες αυτές (του έθνους), όπως αντιλαμβάνεσαι δεν μπορεί κάποιος αλλόφυλος να «βαπτίζεται» έτσι απλά και εύκολα Έλληνας, επειδή έτυχε να γεννηθεί και να ομιλεί την γλώσσα μας! Διευκρινίζω όμως ότι λέγοντας «Έλληνας» εδώ, εννοώ τον ιθαγενή Έλληνα. Ο υπήκοος Έλληνας όπως είπαμε, δύναται να είναι κάποιος αλλογενής ή αλλόφυλος ο οποίος επίκτητα παρέλαβε τον τίτλο αυτόν από την πολιτεία.
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δηλαδή, όπως το αναφέρεις θα πρέπει η ιθαγένεια να αποδίδεται σε δύο βήματα???
    1. Πρώτα την απόδωση υποικοότητας οπότε ο πολίτης αποκτά δεσμούς με το κράτος και τη χώρα.
    2. Έπειτα ο πολίτης της χώρας, αφού ανήκει ουσιαστικά στη χώρα με τους οποίους έχει πολιτικούς και νομικούς δεσμούς, να αποκτά την ιθαγένεια στη χώρα αυτή.

    Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτε αυτή τη γραφειοκρατική ηλιθιότητα και αυτό το δημοσίουπαλληλικό φρόνημα!

    Όπως και να'χει όμως από όλα τα παραπάνω σχόλια εγώ καταλαβαίνω ότι στα παιδιά των μεταναστών θα πρέπει να αποδίδεται αυτόματα η Ελληνική ιθαγένεια, όταν αυτά γεννιούνται στην Ελλάδα.

    Επίσης (έτσι για προβληματισμό) τα παιδιά των Ελλήνων που γεννιούνται στο εξωτερικό δεν θα πρέπει να αποκτήσουν Ελληνική ιθαγένεια? Αν ας πούμε αποφασίσουν κάποτε να επιστρέψουν στην Ελλάδα κάποια στιγμή...

    Αν ναι, τότε πόσο πίσω στην ιστορία θα πρέπει να πάμε για να το δεχτούμε... Στην εποχή του Πύρρου είναι αρκετά???

    Η όλη συζήτηση καταντά γελοία όταν μπαίνουν φυλετικά κριτήριά.

    Δέχομαι ότι η ιθαγένεια πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την Εθνικότητα και το εθνικό φρόνημα του ατόμου αλλά δεν θα πρέπει να ορίζει ένα κλειστό "lobby" και θα πρέπει να είναι ανοιχτή και ελεύθερη σε όσους το επιθυμούν.
    Έτσι δεν θα πρέπει να στερείται από ανθρώπους που γεννήθηκαν Έλληνες, ιδιαίτερα σε καθεστώτα που το επιδοκίμαζαν (Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία κτλ).

    Παιδιά, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αν εμείς οι ίδιοι δεν τους περιθωριοποιήσουμε σε γκέτο μεταναστών, τους αποκόψουμε από το κοινωνικό σύνολο και τους δακτυλοδεικτούμε κάθε φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δηλαδή, όπως το αναφέρεις θα πρέπει η ιθαγένεια να αποδίδεται σε δύο βήματα???
    1. Πρώτα την απόδωση υποικοότητας οπότε ο πολίτης αποκτά δεσμούς με το κράτος και τη χώρα.
    2. Έπειτα ο πολίτης της χώρας, αφού ανήκει ουσιαστικά στη χώρα με τους οποίους έχει πολιτικούς και νομικούς δεσμούς, να αποκτά την ιθαγένεια στη χώρα αυτή.

    Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτε αυτή τη γραφειοκρατική ηλιθιότητα και αυτό το δημοσίουπαλληλικό φρόνημα!

    Όπως και να'χει όμως από όλα τα παραπάνω σχόλια εγώ καταλαβαίνω ότι στα παιδιά των μεταναστών θα πρέπει να αποδίδεται αυτόματα η Ελληνική ιθαγένεια, όταν αυτά γεννιούνται στην Ελλάδα.

    Επίσης (έτσι για προβληματισμό) τα παιδιά των Ελλήνων που γεννιούνται στο εξωτερικό δεν θα πρέπει να αποκτήσουν Ελληνική ιθαγένεια? Αν ας πούμε αποφασίσουν κάποτε να επιστρέψουν στην Ελλάδα κάποια στιγμή...

    Αν ναι, τότε πόσο πίσω στην ιστορία θα πρέπει να πάμε για να το δεχτούμε... Στην εποχή του Πύρρου είναι αρκετά???

    Η όλη συζήτηση καταντά γελοία όταν μπαίνουν φυλετικά κριτήριά.

    Δέχομαι ότι η ιθαγένεια πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την Εθνικότητα και το εθνικό φρόνημα του ατόμου αλλά δεν θα πρέπει να ορίζει ένα κλειστό "lobby" και θα πρέπει να είναι ανοιχτή και ελεύθερη σε όσους το επιθυμούν.
    Έτσι δεν θα πρέπει να στερείται από ανθρώπους που γεννήθηκαν Έλληνες, ιδιαίτερα σε καθεστώτα που το επιδοκίμαζαν (Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία κτλ).

    Παιδιά, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αν εμείς οι ίδιοι δεν τους περιθωριοποιήσουμε σε γκέτο μεταναστών, τους αποκόψουμε από το κοινωνικό σύνολο και τους δακτυλοδεικτούμε κάθε φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πέστα ρε Παλληκάρι, γιατί έχω βαρεθεί τους εθνικίστικους και ρατσιστικούς αλλαλαγμούς Ελλήνων χωρίς Ελληνική Παιδεία.

    Έλλην είναι όποιος έχει Ελληνική Παιδεία.

    Η Ελλάδα είναι ιδέα όχι οικόπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε Ανώνυμε @10:01’μ.μ., τα συμπεράσματα που αναφέρεις (1&2) δεν έχουν συμπερασματικό αντίκρισμα από όλα τα ως άνω λεχθέντα, δεν προκύπτουν από πουθενά! Μάλλον δεν τα κατανόησες επαρκώς.
    Όσο για τα Ελληνόπαιδα του εξωτερικού, φυσικά και θα πρέπει να δύνανται να λαμβάνουν την ιθαγένεια, δυνητικά όμως!
    Η ιστορική αναδρομή σου περί Πύρρου μάλλον άστοχη είναι, ιδίως αν -όπως υποψιάζομαι- θες να υποστηρίξεις το αντίθετο, δηλαδή ότι ο Πυρρος ήταν Ιλλυριός= Αλβανός. Εδώ φίλε, με όλη την συμπάθεια σε πιάνω αδιάβαστο… Ο Πύρρος και το Ιλλυρικό φύλο ήταν αμιγώς Ελληνικά και ουδεμία φυλετική, ιστορική, γλωσσική και εθνοτική ή εθιμική σχέση είχαν με τους σημερινούς Αλβανούς, οι οποίοι ανήκουν στο Δηναρικό και Σλαβικό φύλο και οι οποίοι εκτόπισαν το Ελληνικό φύλο προς τα Νότια. (διάβασε την Καταγωγή των Ελλήνων του Δ. Δημόπουλου). Συμπληρωματικά και προς ενημέρωσή σου, θα σου πω ότι για τα «…φυλετικά κριτήριά…» που αναφέρεις, υπάρχουν οι επιστήμες της Ανθρωπολογίας και της Εθνολογίας που ασχολούνται με το «θέμα» που εσύ τόσο αβασάνιστα απαξιώνεις ως «γελοίο» μίασμα! Πιο κάτω, αναιρείς τα προλεχθέντα σου, λέγοντας: «…Δέχομαι ότι η ιθαγένεια πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την Εθνικότητα…». Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς το θέμα πριν πάρεις θέση επ’ αυτού. Τώρα τα περί «lobby», αν θεωρείς ως τέτοιο την κάθε Εθνότητα, τότε ναι τι να κάνουμε, η ανθρωπότητα απαρτίζεται από φυλές και έθνη, είτε αυτό αρέσει είτε όχι σε ορισμένους!
    Με συμπάθεια,
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μήπως δεν είναι γελοίο, χωρίς προϋποθέσεις, οποιαδήποτε αλβανίδα ή τουρκάλα ή πακιστανή έγκυος εισβάλει στην Ελλάδα, λίγο πριν γεννήσει, το τέκνο της να πάρει αυτόματα την Ελληνική ιθαγένεια; Κάλλιστα θα μπορούσε μετά από αυτό να επιστρέψει στην πατρίδα της με το παιδάκι της και αφού αυτό ενηληκιωθεί, να ξαναέρθει εδώ και να είναι το ίδιο με όλους τους άλλους Έλληνες.

    Ας μην γελοιοποιούμε λοιπόν τις ανησυχίες του καθενός αποκαλούντες αυτά δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Η ελληνική υπηκοότητα θα πρέπει να συνεχίσει να δίδεται με προϋποθέσεις και να μην είναι στην δυνατότητα κάθε εφήμερης κυβέρνησης η αλλαγή της σύστασης του πληθυσμού των Ελλήνων.

    Και φυσικά δεν πρέπει να δίνεται η υπηκοότητα και πολύ περισσότερο η ιθαγένεια σε ανθρώπους που απρόσκλητοι, χωρίς να σεβασθούν τους νόμους της πολιτείας μας και τα σύνορα, εισέβαλαν και δημιούργησαν τετελεσμένο κακό. Ήρεμα και μεθοδικά θα πρέπει να επανέλθουν εκεί που ήσαν πρίν παρανομήσουνε, και να εισέρχονται μόνον όσοι ο νόμος και η πολιτεία ορίζει.

    Προς τί η ΠΑΣΟΚοβιασύνη για νομιμοποίηση των παρανόμων; Έχουμε τόσο πολλά που δεν ξέρουμε τί να τα κάνουμε και θα πρέπει να τα μοιραστούμε με όποιον μας πασάρουν οι εχθροί μας;

    Άς κοιτάξουν να βρούνε τα οικονομικά και ας αφήσουν τη λαθρομετανάστευση να την επεξεργασθούν πιό νηφάλια και με λαϊκή συναίνεση κατόπιν δημοψηφίσματος. Γιατί εδώ πρόκειται να γίνει αλλοίωση της ταυτότητος ενός κράτους, του δικού μας, της πατρίδας μας. Οι αντιδράσεις θα είναι τεράστιες.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ- ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΑΔΙ . ΙΣΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΠΛΙΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΣΕΙΝΗΔΗΣΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΝΗΔΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΝΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΙΚΡΑ Η ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΩΝ , ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΕΝΟΙΩΝ . Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ , ΑΡΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΕΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΡΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ- ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΗΠΑΡΞΟΥΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΣΩΣΤΑ ΣΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΟΘΗΡΑ ΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε @4:01 π.μ., η Ελλάδα για την δική σου πεφωτισμένη (!) διάνοια και την «Ελληνική παιδεία» σου, μπορεί να είναι μόνο «ιδέα» και τίποτε άλλο. Μπορεί μάλιστα για σένα, μεγάλε κουλτουριάρη, να είναι και κακή ιδέα! Γεγονός όμως είναι, πως έχεις πλήρη άγνοια της ιδέας αυτής που επικαλείσαι, αλλά και της καθιστικείας και επικρατούσης επιστημονικής και φιλοσοφικής απόψεως, για το τι σημαίνει Ελλάδα και Ελληνικό έθνος! Αλλοίμονο αν Έλλην ήταν όποιος απλώς έχει Ελληνική παιδεία! Αυτή είναι η άποψη «Ελλήνων» με την δική σου «παιδεία»! Πες μου λοιπόν η «Ελληνική» σου «παιδεία», που προβλέπει την Ελληνοποίηση του οποιουδήποτε και πως διαχωρίζει την λέξη-έννοια «ιθαγένεια» και «υπηκοότητα». Φυσικά είμαι σίγουρος, ότι ως τέρας μορφώσεως, θα γνωρίζεις τα μάλλα την Ελληνική γλώσσα και την ετυμολογία των λέξεων!
    ΛΥΚΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γειά σας και χρόνια πολλά!
    Είμαι 39 ετών και θέλω να πω ότι από το δημοτικό ακόμα στην δεκαετία του 70 και κυρίως στα φοιτητικά μου χρόνια στη Νομική Σχολή έμαθα πως άλλο είναι η ιθαγένεια κι άλλο η υπηκοότητα. Αλλά ούτε θα επαναλάβω αυτά που εξήγησαν ήδη άλλοι ούτε θα προσπαθήσω να μάθω με το ζόρι κανέναν ετυμολογία της ελληνικής γλώσσας (ή νομικές ορολογίες). Άντε και να σας κάνω τη χάρη και να δεχθώ ότι είναι το ίδιο πράγμα...ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? Είμαστε το μοναδικό ίσως έθνος στον κόσμο με τέτοια πολιτιστική , ιστορική και θρησκευτική ομοιογένεια.Αν αυτά σας είναι μικρά γράμματα τότε να χαίρεστε και τον Πρωθυπουργό σας και τον προοδευτισμό σας! Και μην βιαστείτε να με αποκαλέσετε ρατσίτρια...οι καλύτεροι φίλοι μου είναι από την Αλβανία και έχω νύφη από Ινδία. Είναι όμως στην Ελλάδα ΝΟΜΙΜΑ κι έχουν αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα αφού πρώτα πέρασαν τα μύρια όσα πάνω από 10 χρόνια. Αν έχουν αποκτήσει ελληνική συνείδηση? Θα είμαι ειλικρινής...έχουν και την ελληνική αλλά και την συνείδηση της προηγούμενής τους εθνικότητας , τα παιδιά τους όμως , που έχουν γεννηθεί εδώ είναι πέρα για πέρα Ελληνες. Απόδοση ελληνικής υπηκοότητας λοιπόν αρχικά σε όσους το επιθυμούν βάσει των νόμων που ισχύουν σήμερα και ιθαγενείας σε παιδιά ΝΟΜΙΜΩΝ μεταναστών (1ης γενιάς δηλ) αφού έχουν τελειώσει την σχολική εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΜΑΣ . ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΔ Η ΓΗ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .
    Ο ΠΙΟ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ .
    ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
    ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΝΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ 1000 ΕΥΡΩ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΗΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ .ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ .ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου