Έξι ημέρες κράτηση σε Ευέλπιδες γιατί φώναξαν «Ελλάδα σε αγαπώ»! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έξι ημέρες κράτηση σε Ευέλπιδες γιατί φώναξαν «Ελλάδα σε αγαπώ»!

Κυνική απάντηση Βενιζέλου σε Βελόπουλο ότι η ποινή δεν είναι αυστηρή...! Και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία αυτή την εποχή στον Ελληνικό Σ...


Κυνική απάντηση Βενιζέλου σε Βελόπουλο ότι η ποινή δεν είναι αυστηρή...!
Και επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία αυτή την εποχή στον Ελληνικό Στρατό διαβάστε με προσοχή την απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευάγγελου Βενιζέλου για την τιμωρία Ευελπίδων που… τόλμησαν να φωνάξουν «Ελλάδα – Ελλάδα σε αγαπώ, Ελλάδα είσαι μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία». Κατά τον κύριο Υπουργό, μάλιστα, η ποινή που τους επιβλήθηκε δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή!

Ιδού τι αναφέρει ο κ. Βενιζέλος: «Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας με θέμα τον πειθαρχικό έλεγχο ευέλπιδος λόγω αναφώνησης συνθήματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου από το ΓΕΣ, τρεις ευέλπιδες που συμμετείχαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρότρυναν το τμήμα το οποίο συμμετείχαν στην εκφώνηση συνθημάτων, παρά το ότι είχε δοθεί σαφής οδηγία από το Σύνταγμα Ευελπίδων για τη μη εκφώνηση συνθημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης. Πιο συγκεκριμένα ο ένας έδωσε το σύνθημα «Ελλάδα – Ελλάδα σε αγαπώ, Ελλάδα είσαι μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία», ενώ οι άλλοι δύο έδωσαν σύνθημα για αρίθμηση χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Και οι τρεις ευέλπιδες, οι οποίοι δεν ήταν διμοιρίτες (ανήκαν απλά στον ουλαμό παρελάσεως), τιμωρήθηκαν με την ποινή της 6ήμερης κράτησης (Ημερήσια Διαταγή Σχολής της 26 Μαρ. 2010).
Διευκρινίζεται ότι δεν τιμωρήθηκαν για το περιεχόμενο του συνθήματος, αλλά για το γεγονός ότι παρότρυναν με τον τρόπο αυτό τους υπόλοιπους ευέλπιδες σε αναφώνηση συνθήματος, παρά την οδηγία της σχολής να μην προβεί κανείς σε τέτοια ενέργεια. Η ποινή που τους επιβλήθηκε δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή, ενώ η ποινή κράτησης, για όποιο λόγο κι αν επιβάλλεται σε εύελπι, εκτίεται κατά τις νυκτερινές ώρες στο πειθαρχείο».
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

1 σχόλιο

  1. ΠΡΟΔΟΤΗ Βενιζέλε σπίτι σου γρήγορα.Απαγορεύεται ο Ελληνικός στρατός να αναφωνεί συνθήματα υπέρ της Ελλάδος???Θα ήσουν ευχαριστημένος αν αναφωνούσαν συνθήματα υπέρ της αλβανιας ή της τουρκιας???
    ΕΦΙΑΛΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου