Μην ξαφνιαστείς, αν ένα πρωί δεις μπροστά σου τη Γιάννα Αγγελοπούλου, Γιώργο Καλαϊτζίδη Ρουβίκωνα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μην ξαφνιαστείς, αν ένα πρωί δεις μπροστά σου τη Γιάννα Αγγελοπούλου, Γιώργο Καλαϊτζίδη Ρουβίκωνα

Κατάφερες να κάνεις την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική μπίζνα της μεταπολίτευσης Από τον Βασίλη Μπόνιο Ακου Ενοπλε σύντροφε Γιώργο Καλ...


Κατάφερες να κάνεις την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική μπίζνα της μεταπολίτευσης

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ακου Ενοπλε σύντροφε Γιώργο Καλαϊτζίδη  Ρουβίκωνα: Eίσαι μεγάλος παίχτης, σπουδαίος μανατζαρέος. Κατάφερες να κάνεις την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική μπίζνα της μεταπολίτευσης μετά το....

ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τον Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα. Αλίμονο σ΄αυτούς που δεν το βλέπουν. Εβαλες τον Ρουβίκωνα στην πολιτική ζωή του τόπου με επικοινωνιακή μαεστρία που θα ζήλευε και ο πλέον πετυχημένος μανατζαρέος της εγχώριας αγοράς.

Μία δεν πιάνουν μπροστά σου οι πεπετζήδες Aνδρες της χρονιάς που παίρνουν κάτι ψεύτικα αγαλματίδια από το Μοναστηράκι και καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια. Λέμε για όλους αυτούς τους διευθύνοντες συμβούλους εταιριών της χρεοκοπημένης ψωροκώσταινας που βραβεύονται αναμεταξύ τους και αλληλοσυγχαίρονται.

Απίδια μάντολες. Εσύ είσαι ο τρίτος μεγαλύτερος μανατζαρέος της μεταπολίτευσης μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Εστησες την τρίτη καλύτερη πολιτική μπίζνα της μεταπολίτευσης και τώρα περνάνε κατά εκατοντάδες-χιλιάδες το κατώφλι του ναού, οι πρώην Αγανακτισμένοι. Οπου νάναι ένας στρατός χιλιάδων Ρουβικώνων θα είναι υπό τις οδηγίες σου-διαταγές σου. Το θέμα είναι τώρα να μπορέσεις να διαχειρισθείς όλον αυτό τον στρατό και να μην χάσεις τον έλεγχο. Καθότι άλλο να είστε 6-7 άτομα και να κάνετε μπούκες μετά τις μπύρες και τους μπάφους κι άλλο να περιμένουν 100 και 200 χιλιάδες τις οδηγίες σου.

Γύρευε μάλιστα μην σου πάρει κανείς τα κλειδιά της μεγάλης πολιτικής μπίζνας που έστησες. Εσύ μπορείς να γίνεις ο επόμενος Τσίπρας και να ζεις σε βίλα δύο στρεμμάτων όπως ο Iglesias και η Montero.

Καθότι η επανάσταση προυποθέτει και ανάπαυλα και καυλάντισμα. Ο Τσίπρας δείχνει το δρόμο. Μόλις έσπασε το όριο του 4%, οι ντόπιοι ολιγάρχες μυρίστηκαν ότι το παληκάρι έχει μέλλον και τον πλεύρισαν. Και δώστου βιβλία και βιβλιοθήκες, ταξίδια, γνωριμίες και πάει λέγοντας.

Από το χεράκι πήραν τον Αλέξη οι εγχώριοι ολιγάρχες και εφοπλιστές και τον έβαλαν στα πιο κλειστά lobby του πλανήτη με τα σέα του και τα μέα του. Καθότι οι δικοί μας, από την εποχή του Ωνάση ακόμη, είναι χωμένοι παντού. Διαπλέκονται και εκμαυλίζουν τον πλανήτη. Κανείς δεν αντιστέκεται στο χρήμα είτε είναι επικεφαλής της πεπετζίδικης Ε.Ε. είτε είναι η τράπεζα Ρότσιλντ που βγάζει το κράτος-σακάτη στις αγορές.

Ενοπλε σύντροφε ετοιμάσου να ζήσεις μεγάλες στιγμές. Μην ξαφνιαστείς αν έαν πρωί μέσα σε καπνούς και σε βρισιές, μέσα σε καπάκια μπίρας και πεταμένες γόπες, δεις μπροστά σου την Γιάννα Αγγελοπούλου να σου τείνει το χέρι της και να σου ζητά να την ακολουθήσεις.

Να σου λέει:

–Eλα τώρα τεκνό μου να δεις το φως το αληθινό, τη γοητεία της παγκόσμιας μπουρζουαζίας…

Οτι έγινε με τον Αλέξη, έαν πρωί ή ένα βράδι, θα γίνει και με σένα Γιώργο. Αρκεί να μην χάσεις το μαγαζί τώρα που τα πελατάκια συρρέουν στο κατώφλι σου. Και μην ξεχνάς ποτέ: Πάντα στην χρεοκοπημένη Κολομβία των Βαλκανίων θα υπάρχουν λεφτά για σένα και τον Αλέξη.

Κι αυτό γιατί η άρχουσα τάξη θα ακριβοπληρώνει για να μην χαλάει η ζαχαρένια της και οι μπίζνες με το γκουβέρνο…


Πηγή

2 σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου